EVENT: Bawarskie Święto 2014

Discussion in 'Archiwum - centrala' started by TL_Mouse, Sep 17, 2014.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

trochę zebrałam,trochę zostawiłam,goździki na zwykłych polach dojrzewają.jakoś nie mam natchnienia na ten event.

2. ma-ter

ma-ter Komandor forum

a ja wprost przeciwnie:)
    lubię 8h bo nie wymagają ode mnie stałego siania i zbierania:D:D
    nie mam czasy zbierać co 3h a te 8 godzinne dużo łatwiej upilnować:)

też bym wolała banany:D:D gwiazdek mam nadmiar i nie ma co z nimi zrobić

3. Shu_shiroi

Shu_shiroi Czeladnik forum

Witam wszystkich!
    Event jak zwykle będę robić. Choć, nie powiem, naprawdę zaczynają je utrudniać. Cieszy mnie brak wypadajek, które trzeba by deponować w zadaniach w określonej ilości. A te torebki herbaty to naprawdę świetny pomysł. Jeśli jednak będą wypadać jak tubki z lukrem i komiksy z poprzedniego eventu, to nie wiem, czy coś z tego będzie ^^" (poległam na nich i nie ukończyłam ostatniego zadania).

Jestem optymistycznie nastawiona i mam nadzieję w końcu ukończyć jakiś event! Oby to był ten szczęśliwy! :)

NASTKA.BURAN and Sookie like this.
  4. gosia_73

gosia_73 Zaawansowany

Bawarskie Święto chyba nie dla mnie... nie znoszę roślinek rosnących 8h :( są męczące i beznadziejnie nudne...
    Poprzedniego zadania z komiksem też nie skończyłam - a z trzech TS-ów, do których się doczłapałam dostałam
    MLECZARNĘ (wrrrr)
    FABRYKĘ STRUSICH JAJEK (wrrrr)
    MYSZY (wrrrr)
    i niech mi ktoś powie, że to taka "zachęta" do dalszej gry :(
    coraz mniej lubię farmę i mnie to smuci - bo gram od samego początku niemalże :(

5. ŚNIEGULICZKA

ŚNIEGULICZKA Czeladnik forum

a skąd wziąść żołędzie

6. ZieloneBukowo

ZieloneBukowo Naśladowca mistrzów

Żołędzie to owoce Dębu....
    Dąb jest od poziomu 27.

Event robię tak dla zasady :p

7. elwira17

elwira17 Stary wyjadacz

Event będę robiła, beczek z piwną herbatą ja nie odpuszczę xD dla mnie evencik będzie trochę utrudniony, bo jutro wyjeżdżam w góry, ale nie ma że boli, pola pakuję do walizki i ruszam na szlaki ;)

NASTKA.BURAN and gosposia59 like this.
  8. wooolf1

wooolf1 Naśladowca mistrzów

Robić czy nie-to jest pytanie;)Nagrody nie powalają....no nie wiem....tak dla zasady?robić?

NASTKA.BURAN likes this.
  9. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

Ja tam robię właśnie dla zasady i dla Pnącza, bo nie lubię, kiedy rząd stoi pusty.
    Niestety znów zacznę z opóźnieniem, dopiero wieczorem, bo ide do pracy :(

10. ZieloneBukowo

ZieloneBukowo Naśladowca mistrzów

Jak już wyżej pisałam... ja robię dla zasady:p
    I z ciekawości, co będzie w tajemniczych cudownych skrzynkach.

NASTKA.BURAN likes this.
  11. gosposia59

gosposia59 Czeladnik forum

Robić ale bez szaleństwa tylko dla przyjemności a nagrody faktycznie cieniutkie....!!!!

12. freska_kreska

freska_kreska Fanatyk forum

Cześć Wszystkim! Po bardzo długiej przerwie w grze w końcu postanowiłam wrócić do aktywnej gry i zrobić ten event! Niestety pamięć mam słabą i w grze dużo zmian zaszło :( Czy będziecie tak mili i pomożecie przy teorii? :) Chodzi mi głównie o to: jak długo siejemy roślinę eventową na dużych polach? Jakich przedmiotów z rzemiosła używamy? Czy najpierw najadamy się Chutneya ile wlezie a później dajemy Babeczkę z MLP? :)

Dobrze, że jest poradnik to do 14 zdążę uzupełnić braki w roślinkach :p

13. miska-moniska

miska-moniska Czeladnik forum

witajcie :))) mam pytanko: jak Wam sie wydaje czy bedzie możliwośc pozyskania aż 650 beczek by ukończyć 2 zadanie? Jakos tak duuuzo mi sie wydaje... Mam wątpliwości:(

14. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

Najlepiej siać na małych polach. Ja rozsiewam sobie przy użyciu wszystkiego: czyli super nawóz, nawóz, woda, Zośka. Żeby jak najwiecej roślinek zdobyć w krótkim czasie, No i oczywiście przed zbiorem ChutneyM-J
    Dlatego w misji I jest możliwość resetu, żeby ułatwić zdobycie beczek

15. freska_kreska

Z pierwszej misji w spółdzielni dostaniesz 700 beczek :)

16. majeczkam

majeczkam Forumowy żółtodziób

Czy te beczki jeśli nie zostaną zebrane w ciągu 24 h od momentu osiągnięcia dojrzałości tracą na wartości, przepadają, gniją tak jak roślinki?

17. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Oho, "przedmioty akcji specjalnych" zmieniono na "piwną herbatę" xD
    I co ja mam teraz zrobić...? Wejść w event czy odpuścić tę nudę...? -.-

18. freska_kreska

Akurat to mi jest wiadome :) Na starym forum przy którymś evencie sprzed roku albo i dłużej ktoś świetną taktykę rozsiewania roślin wymyślił. Tam było podane do jakiej ilości rośliny siać na dużych polach. A z tym chutneyem to jak? Mam np zjeść 3 chutneye od razu i po tym babeczkę czy w jakiejś innej kolejności. W FaQ chyba czytałam, że nie może być więcej niż 200h, a że z matmy jestem noga (szczególnie procenty) to nie wiem jak to podzielić :)

Jeszcze się event nie zaczął a już można ładnie zarobić na targu :D

19. .Farmeria.

.Farmeria. Półbóstwo forum

Proszę mi tu nie imputować, że co innego piszę a co innego robię.

Od paru miesięcy nie robiłem eventów, bo nagrody jak dla mnie były śmieszne, zdobycie paru sztuyk SN czy NZ, mnie nie bawi, bo mam dziennie więcej z Baobabów jak z całego eventu, jedynie jak była SP w pierwszych zadaniach to ją wyciągałem.

Wyjątkiem był ostatni event co robiłem cały, bo tak jak pisałem, była taka nuda na farmie że szło się pochlastać tępym sierpem, no i tyrzech Stajennych kusiło.

Vaiot likes this.
  20. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Jak ktoś prowadzi normalny tryb życia, czyli albo jest człowiekiem pracy albo uczniem lub studentem, to rośliny 8 godzinne są idealne.
    Po 3 zasiewy na dobę i można ukończyć sianie.
    Rośliny 3 godzinne w masakrycznej ilości to tylko dobre dla bezrobotnych, emerytów i rencistów oraz matek na macierzyńskim.

Jako, że zaliczam się do masy pracującej lubię te 8 godzinne i ten event zrobię. :)

PS. Dziś akurat mam urlop :)

Thread Status:
Not open for further replies.