event a super pola

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Lunari78, 26 kwietnia 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Lunari78

Lunari78 Komisarz forum

Witam mam pytanie nie mam chutneya ani funduszy by sobie kupić czy mając postawione super pola da się zaliczyć eventy czas wzrostu roślin eventowych jest na nich dłuższy niż na polach normalnych i dlaczego są tylko te duże pola a nie ma pozostałych dwóch rodzajów?

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witaj Lunari78.

Jeśli chodzi o wielkość super pól to mnie też czasami brakuje tych najmniejszych ale jak widzimy Producent gry uznał, że powinny być tylko duże super pola. Jeśli masz jakąś propozycję zmian w tej kwestii to zapraszam do przedstawienia jej zgodnie z zasadami i ankietą w tym dziale: Zbiór aktualizacji i pomysłów.

A co do eventów na super polach bez użycia chutneya marchwiowo-jabłkowego to myślę, że jednak nie ma szans na ukończenie jeśli w evencie wymagana jest duża ilość roślin specjalnych.
    Jak wiesz z super pól zbierzemy 3 razy więcej roślin niż z pola zwykłego ale na zasiew jednego super pola zużywane są 3 nasiona i rosną 4 razy dłużej. Bez zwiększenia ilości roślin chutneyem czy chociażby dżemem dyniowym super pola w niczym nie pomogą i nie ma sensu ich bez dodatkowych bonusów używać.
    Cena chytneya jest od jakiegoś czasu wysoka bo potrzebny jest cały czas do eventów, ale drogie są też składniki wymagane do produkcji i jeżeli sama jeszcze tego przetworu nie produkujesz to możesz np. siać i sprzedawać marchew czy pszenicę (przy użyciu chleba owsianego), rośnie 10 czy 8 minut z wodą i po kilkunastu zbiorach z jednej łąki będziesz miała kilka tysięcy roślin do sprzedania na targu.
    Zapraszam do zapoznania się z poradnikami, podpowiedziami i wskazówkami Graczy: Bonusy na farmie - praktyczne sposoby wykorzystania, Nieoficjalny Poradnik Farmeramy.
    Możesz też poprosić o przetwory innych Graczy w tym wątku: Prezenty codzienne - kwiecień 2020.

Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytanie?

3. Lunari78

Lunari78 Komisarz forum

nie nie mam pytań

4. MOD_Cookie

MOD_Cookie Wszystkowiedząca wyrocznia

Skoro nie masz więcej pytań, to wątek zamykam.
    Miłego dnia :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.