event świetlikowy

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika polonez2012, 20 października 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. polonez2012

polonez2012 Forumowy żółtodziób

Moje pytanie dotyczy tego wątku:
    https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/event-świetlikowy-nagrody.26304/

Atena napisała, że zobaczymy jak to będzie wyglądać po rozpoczęciu eventu, ale chyba wiadomo już teraz czy ja będę potrzebować tylko 20 białych krów żeby otrzymać pnącze i wszystkie potrzebne itemy czy jednak będę musiała mieć po 20 krów na każdy wzór żeby te itemy otrzymać?
    Czy jednak wystarczy, że będę miała towar do odkrycia wszystkich świateł i to wystarczy żeby zebrać komplet prezentów??

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Tam napisałam, że zobaczymy jak to będzie, ale po głębszym zastanowieniu i przeczytaniu dokładniej poradnika oraz dodaniu tabelki zbiorczej jestem pewniejsza i zapraszam tutaj : >>>klik<<<. Niemniej jednak ja nie mogę zagwarantować że nic się nie zmieni i na 100 % będę pewna jak rozpocznie się event i zacznę wykonywać zadania. Póki co z z poradnika wynika, że aby zdobyć wszystkie nagrody musimy oddać towar wypisany w tabelce zbiorczej.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

3. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

A czy można zapalać lampiony wg dowolnej kolejności? np. najpierw te gdzie mamy komplet towarów?

4. SMOD_Atena

Daisy44, na chwilę obecną z tego co jest napisane w poradniku to myślę że kolejność zapalania lampionów jest dowolna :

" Zasady są bardzo proste: należy kliknąć wybrany lampion i dostarczyć przedmioty potrzebne do jego zapalenia. Jeśli zapalisz cztery lampiony w linii (pionowo, poziomo lub po przekątnej), zdobędziesz wspaniałe nagrody! Użyj zapalonych wcześniej lampionów, aby stworzyć dodatkowe wzory, takie jak trójkąty, kwadraty i krzyżyki. Możesz nawet zapalić wszystkie lampiony! Na co jeszcze czekasz, Gospodarzu?! Rozpocznij grę i wygrywaj wspaniałe nagrody!"

5. polonez2012

Czyli tak:
    zapalam wszystkie lampiony oddając towar, który jest zebrany w zbiorczej tabelce (dla każdej kolumny), a potem już dowolnie włączam czy wyłączam (?) lampiony żeby utworzyć odpowiedni wzór do zebrania nagrody? ;)

6. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

Bardzo dziękuję za rozjaśnienie umysłu:)

7. SMOD_Atena

Bardzo proszę :)

polonez2012, po kliknięciu w wybrany lampion po prawej stronie pojawi się wymagany towar, niżej nagroda a pod nimi przycisk "Dostarcz" na zielonym tle, klikasz ten przycisk i oddajesz towar lub jak widać na poniższych grafikach wpłacasz floreny, zapali się lampion, otrzymasz nagrodę przypisaną do tego lampionu i grasz dalej, czyli zapalasz kolejny lampion, itd.... do momentu oddania wszystkich towarów z tabelki zbiorczej.
    Wszystko to jest napisane lub pokazane na grafikach w poradniku :

[​IMG] [​IMG]

Po kliknięciu we wszystkie lampiony i oddaniu wszystkich towarów klikniesz w wybrany wzór i otrzymasz nagrodę za wzór. Tego nie mogłam niestety sprawdzić, ale tak myślę czytając i patrząc na ten obrazek :

"Za każdy utworzony wzór, również czekają nas nagrody - kliknij na wzór, by dowiedzieć się jakie, np:

[​IMG]"

Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

toDzasta lubi to.
  8. polonez2012

No i teraz do czegoś dochodzimy, bo mnie o te wzory chodzi:)
    W Faq napisano: Pod lampionami masz różne wzory do wyboru - możesz zapalać lampiony według dostępnych wzorów, wymyślić nowy wzór lub zapalać wszystkie je po kolei.
    "możesz zapalać lampiony według dostępnych wzorów"
    oznacza klikanie lampionów, a nie wzorów pod lampionami.
    Stąd moje pytanie - jak to w końcu ma być;)
    I wiesz, że podawanie mi w kółko jednego i tego samego linku do poradnika nie jest odpowiedzią na moje pytanie:) Ja rozumiem co napisano:)
    Teraz to chciałabym wiedzieć czy my te wzory zapalamy lampionami czy ikonkami pod lampionami;)

No tu z kolei napisano: zapal lampiony, aby utworzyć wzór.
    Więc : czy ja potrzebuje towar do każdego lampionu, aby utworzyć każdy wzór z osobna??
    Nie wiem już jak mam inaczej sformułować to pytanie. Na prawdę nie wiesz o co mi chodzi?

Ostatnie edytowanie: 20 października 2015
    Talolina lubi to.
  9. SMOD_Atena

Widzę, że chyba ani ja Ciebie nie rozumiem, ani Ty mnie. Może ja nie potrafię wytłumaczyć co mam na myśli, być może wypowiedź est-orki tutaj : >>>klik<<< będzie bardziej zrozumiała. Zapraszam również do śledzenia tamtego tematu.

Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytanie ?

10. polonez2012

okey, przyjmuje do wiadomości, że jak odkryję wszystkie lampiony, do czego użyję wszystkie towary wymienione w tabelce zbiorczej w faq to na pewno dostanę pnącze + potrzebne do niego itemy + inne przewidziane nagrody, bez względu na to czy będę się bawić w zapalanie różnych dziwnych wzorów czy nie:)

Czy tak to będzie?;)

Jeśli tak, to jest to odpowiedź na moje pytanie i możesz zamknąć;)

11. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Pisząc "łopatologicznie".
    Zapalając lampiony przy okazji tworzysz wzory.
    Raz zapalony lampion nie gaśnie.
    Jeśli zapalisz wszystkie lampiony utworzysz wszystkie wzory.

Zapalając wszystkie lampiony zdobywasz wszystkie nagrody i kończysz event.

toDzasta lubi to.
  12. polonez2012

muszę kupić sobie łopatę^^
    i dziękuję bardzo;)

13. SMOD_Atena

Póki co pewne jest to, że jak oddasz wszystkie towary, które wymienione zostały w tabelce zbiorczej, otrzymasz wszystkie nagrody przewidziane za 16 lampionów i nagrody za 10 wzorów, i to najważniejsze jest przynajmniej dla mnie. Ponadto wiem tyle, ile napisane jest w poradniku i nie jestem niestety pewna czy kolejność zapalania będzie dowolna czy też będzie trzeba zapalać kolejno i po zapaleniu wybranych lampionów i utworzeniu wzoru otrzymamy nagrody za lampiony i za wzór. Mechanikę tego eventu poznam w trakcie jego wykonywania i dopiero wtedy z cała pewnością będę mogła napisać co i jak, podobnie jak inni Gracze.
    Ale jeszcze raz czytając to :

"Zasady są bardzo proste: należy kliknąć wybrany lampion i dostarczyć przedmioty potrzebne do jego zapalenia. Jeśli zapalisz cztery lampiony w linii (pionowo, poziomo lub po przekątnej), zdobędziesz wspaniałe nagrody! "

Myślę teraz, że możemy najpierw kliknąć wybrany wzór i zapalać lampiony, a możemy też zapalać lampiony bez wybierania wzoru i po zapaleniu wszystkich lampionów wzory zostaną ułożone automatycznie i otrzymamy wszystkie nagrody. Mogę się jednak mylić, bo powoli zaczynam mieć mętlik w głowie.

{Monia}, bardzo dziękuje za pomoc, bo ja im więcej próbuję wytłumaczyć tym bardziej mnie się to nie udaje.

I skoro Autor/ka podziękował/a to temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.