EVENT:Święto kasztana

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Musa, 20 listopada 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

zalozmy teoretycznie..
    2 osoby startujace w top 1000 wystawiaja np zlotego osla...jedna z osob informuje,ze jest jej oferta na targu i prosi o wykupienie bo brak sg na klony...jesli ja kupie czy bedzie to tylko moja pomoc..czy moze w pewnym stopniu sterowaniem wynikami topa?

2. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

jakie jest prawdopodobieństwo, że akurat znajdujecie się na tym samym targu? Uważam, że bardzo niewielkie...
    To osoby, które nie startują do TOP w ogóle na targu nic nie powinny kupować, bo zawsze w jakimś stopniu pomagają tym, którzy do TOP startują.
    Jedynie można sprzedawać, ale w sumie sprzedając też w jakiś sposób podkładam oferty tym z TOPU, żeby mogli mieć więcej towaru, który można wrzucić.
    Ale chyba założeniem tego eventu jest właśnie ruch na targu. Bez popytu nie ma podaży i odwrotnie. Był popyt na owoce więc sobie zarobiłam. Kogoś na pewno wsparłam tymi owocami, a ktoś mnie wsparł SG
    Takie moje zdanie bardzo osobiste. Odgórne zdanie BP można poznać pisząc do PT.

3. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

tak tylko ze wystawiajac towar moga go kupic wszyscy ktorzy maja sg na jego zakup a ta hipotetyczna osoba jest ich pozbawiona czyli nie ma szans na dalszy udzial w Topie a przez moj zakup daje jej bardzo duze fory bo kwota ok 10 mln sg na kilka godz przed koncem dozynek jest duzym zastrzykiem gotowki
    co sie tyczy prawdopodobienstwa trafienia takiej osoby to jest ono bardzo duze

ross2 i Alex lubią to.
  4. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

Żeby więc było jak najbardziej sprawiedliwie BP powinno wyłączyć możliwość zakupów na targu i przesyłania prezentów podczas walki o TOP. Wtedy rzeczywiście wyniki byłyby odzwierciedleniem stanu stodoły i ilości SG wypracowanych samemu przez cały rok.
    Z jakiegoś powodu tak jednak nie jest, a dzieki temu ten właśnie event cieszy się takim zainteresowaniem. Pojawiają się osoby, których "wieki" nie widziałam na Forum, choćby po to, żeby pokibicować.
    Emocji nie da się wyliczyć zajętym miejscem czy wartością wrzuconych SG

5. Spikierka

Spikierka Okazjonalny autor

Magiczna jeszcze na ten post odpowiem, zwlaszcza do pogrubionych zaznaczen, potem obiad -.-

a wiesz ze rzeczywiscie tak, :p
    szytywno sie trzymacie tak regol, ze az przeraza, nawet w sygnutarkowym nie pozwaliliscie na luzne rozmowy dziewczyn :cry:
    a tu nagle takie zaskoczenie!
    Cieszcie sie z nami , badzcie z nami, ale ta metamorfoza, mnie poprostu zastanawiala, zaskoczyla:sleepy:

nagle przestaliscie sie trzepiac, nawet tu na nowym forum wiedzielismy ze mozecie inaczej i to jak.
    regulamin, regulaminem ale sprawiedliwosc musiala byc bardzo czesto, zbyt czesto po waszej stronie.

Nie chce nikomu dowalic, trzepiac sie i takie tam, ale bywalo inaczej.

Jak myslsz dlaczego to stare, czy to nowe forum staly sie puste?
    nie dlatego ze nie chialo sie pisac tu, ale dlatego ze nie mogla byc wyrazana konstruktywna krtyka,
    to gracze widza i tez sobie nie pozwola, tak jak WY, z tym ze gracze maja tylko jedno wyjscie, opuscic Forum! a co gorsza dla BP czesto gre:oops:

wiesz jak widze obecne forum?
    jak nie wiem co ugotowc na obiad wlaczam forum, znajde szybko obrazeczek podpowiadajacy co ugotowac,
    ksiazka kucharka, nie to zeby mi to przeskdzalo, naprawde nie! ale wlasnie tylko to zostalo!
    nie ma dyskusji ta odeszla, nie bylo je, do tej chwili :)

Tu moge napisac w pelnym moim przekonaniu, Tobie:) i pozostalym czlonkom Ekipy :) , Dziekuje !

Nie bylo mowy o ustawce, xD serio ??? xD Magiczna, naprawde nie docenisz graczy :p
    nie da sie faktow zaistnialych zmienic "szalonym"ruchem targu xD

Zycze Tobie milej niedzieli

6. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

Zbliża się pora obiadowa i odgrzewanego kolejny raz kotleta jeść nie będę.
    Jutro dopiszą nagrody , do tego Pełnia , wchodzi Kalendarz , pojawi się śnieg na farmie.
    Zacnie , będzie się działo :).
    Dożynki to już przeszłość i każdy kto po weryfikacji listy pozostanie na niej zasłużył na to w 100%-ach.

Bry słoneczne.

7. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

cóż, jak widać lubimy zaskakiwać :) Cieszę się, że tym razem pozytywnie :D
    Myślę, że nie dowaliłaś, bo przecież ja też ślepa nie jestem i widzę, że wystarczy jakiś "jeden babol" z naszej strony i wiele na tym tracimy, traci Forum. Staramy się nad tym pracować. I niby jesteśmy tacy sami, ale coś się jednak zmienia. Mamy "świeżynki" w Ekipie, które jak czytam Forum są lubiane, są odbierane pozytywnie. I chyba też Mouse nam wszystkim Moderatorom wysyła takie pozytywne wibracje. Może to o to chodzi właśnie.
    no cóż, widocznie nie bardzo... :D :p Sama aż tak się tym nigdy nie interesowałam, w grze jakoś daleko mi do strategii ekonomicznej i chyba właśnie przez to do TOP nie startowałam.

Ale chyba już pora na mnie jakąś strategię wymyśleć na zdobywanie SG, bo w przyszłym roku obiecuję Wam też tu będę (niestety :D :p) i mam nadzieję, że już nie jako kibic :D

8. agbiko

agbiko Półbóstwo forum

Ło matko, jak w Polsce po wyborach samorządowych :p Top sfałszowany, czy nie sfałszowany?? Wpłacone kwoty dobrze policzone, czy źle policzone? A może wygrał ktoś, kto wcale w Topie nie startował;) Albo jakiś haker włamał się na serwery BP i namieszał? A może by tak powtórzyć?:p:p Tylko żeby nam się koniec końców ekipa do dymisji nie podałaxD
    Pozdrawiam wszystkich Andrzejkowo :)

9. skorpionek2007

skorpionek2007 Hrabia forum

czy dobrze policzone to sie dopiero okaze ...u mnie dzisiaj znowu Prezydenta wybieraja ...czy ktos wie ilu Polakow sie zalapalo do Topu ??

ross2 lubi to.
  10. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Nie do końca może to być zgodne z OWH. Korzystając z tego samego IP należy bowiem zachować szczególną ostrożność we wszelkiej współpracy między kontami. Opisana przez Ciebie sytuacja może zostać odebrana jako pushing konta głównego poprzez konta poboczne.
    EDYCJA: Tak... Ja chyba jeszcze zostałam ze swoimi zasadami na starym forum ;)

Ostatnie edytowanie: 30 listopada 2014
    ross2, feniks1414 oraz aweva55 lubią to.
  11. agbiko

agbiko Półbóstwo forum

No właśnie wczoraj też próbowałam się dowiedzieć, ale może dopiero jutro jak podadzą oficjalne wyniki to będzie można policzyć :)

ross2 lubi to.
  12. Alex

Alex Czeladnik forum

no i masz, wczoraj medal dzisiaj Czerwona czuje sie jak ryba w wodziexD

Prawda jak milo jest wreszcie pogadac nie tylko z gifowymi obrazkami xD:p
    celnie wyzej napisane :D

IP, a co z akademikami, co z zamiana IP ?
    ale nie o tym ja tu chce pisac :p to nie moje dzialka :p

Chyba nie o to chodzi Ogiemu, chodzilo o to ze w poprzednich latach nie pozwalaliscie na umowaianie sie na targu,
    sypaliscie Banami za najmniejsza nawet probe umow na Targach, no co nie bylo tak?

stare Forum xDxDxDxDxDnie badz taka, konserwa xDxDxDxD

zasady? to chyby spojrzenie indywidualne podyktowane cechami charakteru,
    najwieksi dyktatorzy tez mieli swoje zasady ;)-.-

Spadam :inlove:

ross2 lubi to.
  13. aweva55

aweva55 Fanatyk forum

Właśnie skorzystałam ze swojego przywileju i spełniłam obywatelski obowiązek , wróciłam, przeczytałam Twój post i mam wątpliwości czy dobrze zrobiłam xD.
    Dostałam się do TOP ale tu mam jeszcze większe wątpliwości niż w realu xD
    A jak sfałszowane ? A jak się nam odnowiona , ulepszona Ekipa do dymisji poda ? A jak będzie trzeba TOP powtórzyć ?xD
    Kiedy to się wszystko wyjaśni ? Można powiedzieć Polak potrafi . Namiesza jak nikt i zajmie pozycje w TOP jak nikt :oops:o_O:pxDxD Oby nam się ...........:inlove::D

14. agbiko

agbiko Półbóstwo forum

Normalnie afera goni aferę. Pewnie niedługo w TVN24 i PolsatNews będzie o TOP-ie xDxDxD A o pomoc w sprawdzaniu graczy poproszą detektywa Rutkowskiego :p:p

15. winiulka

winiulka Ekspert forum

Witam
    to,że nic nie mówię /a właściwie piszę /na forum to nie znaczy ,że nie mam nic do powiedzenia
    nie chciałam zabierac głosu, ale muszę trochę,dla poprawienia swego nastroju
    w TOP nie startowałam,że względu na inne obowiązki ,a zwłaszcza w ostatni dzień eventu i pilnowanie listy,a stodoła moja nie jest z gumy i ma swoje ograniczenia
    zgadzam i nie zgadzam się z wieloma przedmówcami,którzy mówia o solidarności,pomaganiu i patriotyzmie
    jest to piękne,bo czegoś takiego w realu trudno zaznać, to dobrze że chociaż wirtualnie Polacy sa jednomyślni
    ale to tez ma drugie dno i rozumiem rozczarowanie wielu a zwłaszcza farmera Ogi
    moje spostrzeżenie po wielu wpisach jest takie-kto jest znany z forum może liczyc na wsparcie i w myśl zasady ,że najlepiej prosi ten człowiek,który dziękuje,a podziękowań było mnóstwo w trakcie trwania eventu
    sama udzielałam pomocy wielu ,wielu farmerom w trakcie T&G/i tym znanym już z forum/ i nie licząc na rewanż,bo mnie było stać ,ale przykro mi było,że prosząc o kilka razy o wysyłanie wypadajek ,nie dostałam ani jednej,
    są po prostu gracze i gracze,jednym za jedno słowo lub zdanie albo nawet pytanie dodaje sie " lubie to",innego mimo bardzo mądrego wpisu się ignoruje
    ale dosyć mojego biadolenia, lubię tą gre ,grać nie przestanę i pozostane przy swoim zdaniu,że i tak jesteście wspaniali,ze swoimi radami,przemyśleniami i uwagami.
    Teraz już naprawdę na koniec i mądre motto
    " Nie zgadzam się z Tobą, ale zawsze będe broniła Twego prawa do posiadania własnego zdania"

Ostatnie edytowanie: 1 grudnia 2014
  16. BIAŁANOC

BIAŁANOC Mistrz forum

ogi w poście 4137 sam napisał.ze jest samolubem,a nie warto w realnym życiu takim być
    zawsze w życiu przychodzi taka chwila ,,,ze potrzebuje pomocy innych i co wtedy,będziesz wtedy mówił.że nie wezmiesz niczyjej pomocy
    jak Cię realne życie kopnie w pewną część ciała [usuwam] zapewniam CIĘ.że zmienisz
    ogi życzę Ci z całego serca obyś nigdy w życiu nie oczekiwał na pomoc innych,bo samolubom żyje się trudniej

tym sam kończę moje wpisy dotyczące Topu.ale przyznajcie sami idea wsparcia.pomagania innym jest P I Ę K N A!!!!!!!!!

Może nie trzeba aż tak dosłownie.
    BA_Czerwona

Ostatnio edytowane przez moderatora: 30 listopada 2014
  17. azikowo

azikowo Fanatyk forum

ja też się podpisuję obiema rękami,często człek jest tu traktowany jak intruz i ignorowany:sleepy:(nie przez wszystkich), ale przestałam się przejmować i jak chcę to piszę, jak chcę to pomagam, a jak nie to nie:):):) i nie oczekuję,że jeśli coś komuś wyślę,że ma mi się zrewanżować:) a dzięki forum mam paru fajnych sąsiadów, na których mogę liczyć, zdarzają się i kwiatki:wuerg:wysłałam coś komuś na GT od tak bo chciałam,(żeby nie było wyczytane na forum, obcy i nie znany mi farmer z forum) a potem ten sam farmer chciał się ze mną wymienić na to co dostał ode mnie>:(>:(>:(, tą sytuację można przełożyć na różne aspekty gry. Każdy ma swoje racje i jedni się z nimi zgadzają drudzy nie. Ja pomogłam w TOPie bo chciałam i dla mnie też o to chodzi w tej grze.

18. BIAŁANOC

BIAŁANOC Mistrz forum

Ba-Czerwona przepraszam,poniosło mnie

mało się udzielam na forum i jestem mało znaną farmerką,czasami nie wytrzymuję i muszę coś napisać,bo ja w życiu miałam taką sytuację,że nie prosiłam,a wręcz błagałam/CHODZIŁO MI O NERKĘ DLA BARDZO BLISKIEJ MI OSOBY/

dlatego tym ludziom którzy piszą,,ze pomaganie nawet na tak małym obszarze jakim jest farmerama jest naganne dedykuję

Odę do młodości - A.Mickiewicza wczujcie się w to

pozdrawiam wszystkich i przepraszam,takie jest moje zdanie na temat samolubów i egoistów

19. ogi70

ogi70 Stały bywalec

Ja napiszę delikatnie:
    "Lepiej zrozumieć mało, niż zrozumieć źle"

20. Spikierka

Spikierka Okazjonalny autor

motto rzeczywiscie piekne

Pytam wiec :
    gdzie bywalas, gdzie bywacie wszyscy ?
    tak pobocznie i metorycznie a nawet demokratycznie pytam? w tej obietnicy obrony Prawa do posiadania wlasnego zdania?

czy tylko sa piekne slowa, potraktowane jako material pomocniczy?:cry:
    dzis czytamy o tym tyle, szkoda ze tylko dzis i w takiej okolicznosci!

:) sluszna sentencja.

mam tez jedna:p:sleepy:
    „Słyszałem, że świat jest piękny” — rzekł niewidomy. „Podobno” — odpowiedział widzący.
    Stanisław Jerzy Lec

Dobranoc.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.