EVENT:Święto kasztana

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Musa, 20 listopada 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -kangoo-

-kangoo- Baron forum

Widzę, że licytacja kto bardziej oburzy się na post Ogiego trwa nadal 8)

Mojabonanza i MOD_Magiczna lubią to.
  2. Magdam.1__

Magdam.1__ Książę forum

Zgadzam się z Tobą .Ja nie brałam udzialu w TOP choc mialam taki zamiar. Mialam nawet nie robic calego ewentu bo nie bylo na poczatku kombajnu. Ale kiedy go dali ewent szybko zrobilam i.... weszlam na forum - jak zobaczyłam jak duże jest wspomaganie graczy, a czy wszystkich ?- zrezygnowałam. Bo doświadczenia miałam, że pomaga się tylko niektórym. Doswiadczenia z poprzednich ewentow, kiedy mi brakowalo wypadajek. Prosilam o pomoc i nie dostalam. Ewentu przez brak wypadajek nie skonczylam. Inni prosili i dostali co potem bylo widac w pdziekowaniach. Balam sie, ze i tym razem bedzie tak samo i wlasnie przez te pomoc wypadne z listy i zostane z pusta stodola . I prawdopodobnie by tak bylo , przegralabym wlasnie o lisc salaty, z tymi co pomoc otrzymali. Nie do mnie nalezy ocena czy taka pomoc jest w porzadku, od tego jest BP., ja tylko przedstawiam swoj poglad na ten temat. Graulacje dla tych co sa na liscie tylko dzieki swojej pracy na farmie. Ten post to odpowiedz na post OGIEGO

Ostatnie edytowanie: 30 listopada 2014
    75atos i winiulka lubią to.
  3. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Bo to był mistrzowski kijaszek w mrowisko ;)
    Wyrazy uznania dla Pana Ogiego ;)

4. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

tylko po co ten kij nadal oglądać i licytować się postami... wrrrr... On wyraził swoje zdanie (czy złośliwie czy nie - nie mnie to oceniać), niektórzy wyrazili swoje, ale po co to dalej roztrząsać. A było tu tak miło...

5. -kangoo-

-kangoo- Baron forum

Lubię merytoryczną dyskusję. Nie lubię personalnych ataków.
    Proponuję: dyskutujmy, oceniajmy z różnych stron, ale nie naskakujmy na siebie nawzajem.

6. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

i za to Cię kangoo lubię :D
    (no i jeszcze za to, że mi kibicujesz w Survoivorze i za Twoją sygnę piękną samodzielną :D)

BA_Izolda* i -kangoo- lubią to.
  7. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Niestety, MODko - fachowy troll potrafi tak poruszyć emocje, że dyskusja (kangoo ma rację, licytacja) może trwać dowolnie długo. A w tym przypadku mamy do czynienia z najwyższej jakości trollingiem, do którego w dodatku nie ma się jak przyczepić.
    Pan Ogi to specjalista wysokiej klasy.
    Efekt - wszyscy rzucili się do karmienia.
    Dla wyjaśnienia - moje opinie na temat postów Pana Ogiego już wklepałam w tym wątku.
    Za trolling uważam powieszenie tych postów w idealnie (i wrednie, co jest typowe dla trolla) dobranym momencie.
    Merytorycznie w dużym stopniu się z nimi zgadzam, ale...
    ... ludzie, dajcie już sobie spokój z tym dokarmianiem 8)

8. -kangoo-

-kangoo- Baron forum

Ale przyznajcie, że mój Zawodnik nieźle sobie poradził :)

9. SzymekSimon

SzymekSimon Młodszy ekspert

Dzień dobry wszystkim :)
    Ja ukończyłem event, za TOP 1000 się nie zabrałem, bo za mało "mocy" miałem :D Jakbym miał trzy razy więcej, to bym zdołał wygrać nagrodę, ale cóż. Nie uda się mieć wszystkiego na raz :D

BA_Izolda*, 0olimpia0 oraz ma-ter lubią to.
  10. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

A ja się biorę za TOP w przyszłym roku :) I już dziś dostałam poradę na sówkę od doświadczonego TOP-owicza, za co bardzo bardzo dziękuję. Bo to się nazywa pomoc i motywacja :D

11. renia111979

renia111979 Moguł forum

doberek
    to czy i jak kto komu pomaga, to raczej nie wina ani BP, ani rządzących
    to że jednym są słane prezenty, a drugim nie - to tak jak w realu - ktoś ma siłę przebicia. Na forum - bywa ktoś często i jest tzw znany, więc i łatwiej ocenić jego postępy

Z tą pomocą poniekąd macie rację, ale do jasnej anielki - po to jest forum, wspaniali gracze chętni do pomocy, do tego prezenty i pomoc na targu, tym bardziej że widziałam osobiście że nikt cen nie zaniżał pomagając topowiczom i innym w skończeniu eventu.
    Nie można wałkowac tego tematu w koło Wojtuś, zarówno MY mamy rację jak i punkt widzenia Ogiego jest ok, natomiast nie oceniajmy siebie nawzajem.
    I przestańcie pisać że ten czy tamten ma topa ze wzgląd na pomoc tylko. Dożynki są specyficznym eventem odkąd istnieją, czyli 4 rok. Mobilizacja zawsze w nich była, doping itd, a co rok wałkowanie a ten to a ten tamto brzydnie normalnie.
    W ciągu całego eventu wyjątkowo bywałam na forum (bo jego teraźniejsza forma nie odpowiada mi mimo pewnych ułatwień)
    Posty pięknie powstawały, widać było sympatię i do gry i do samych graczy, kopy do tyłków z mobilizacją szły równo , więc weźmy żyjmy tym że potrafimy się zjednoczyć farmerską bracią czy się to komuś podoba czy też nie.

12. chomcio40

chomcio40 Zaawansowany

[QUOTE="Magdam.1__, post: 241866, member: 3442" Bo doświadczenia miałam, że pomaga się tylko niektórym. Doswiadczenia z poprzednich ewentow, kiedy mi brakowalo wypadajek. Prosilam o pomoc i nie dostalam. Ewentu przez brak wypadajek nie skonczylam. Inni prosili i dostali co potem bylo widac w pdziekowaniach. OGIEGO[/QUOTE]
    W Topie pomogłam kompletnie mi nieznanym farmerom i wcale nie uważam, że jestem w tym jakimś wyjątkiem.
    W poprzednich Dożynkach pomagałam komuś, z kim wcześniej pokłóciłam się na forum 8)
    O pomoc z wypadajkami prosiłam raz, byłam wtedy bardzo rzadkim gościem na forum. Dostałam max prezentów.
    Raz prosiłam też o pomoc dla mamy, która jak już coś na forum napisze, to ja zapisuję to w annałach rodzinnych. Mama została zasypana śnieżynkami, i kompletnie nie wiedziała, co się dzieje :)
    A same Dożynki dały mi mnóstwo frajdy, mimo że sama do Topu nie startowałam (a kusiło trochę;)) głównie za sprawą lektury eventowego wątku.

Ostatnie edytowanie: 30 listopada 2014
    feniks1414, ryzio oraz ma-ter lubią to.
  13. .Farmeria.

.Farmeria. Półbóstwo forum

Witam z Rana Koło Gospodyń Wiejskich

Chadzam trochę po forum, i nie odniosłem wrażenia że pomaga się tylko wybranym farmerom w eventach, wiadomo są bardziej znane rolniki, i mniej, znany szybciej dostanie pomoc, niż ktoś kogo się pierwszy raz widzi na forum.
    Szybciej też dostnie ktoś pomoc, kto się udziela na forum i pomaga innym, ale z moich obserwacji wynika, że ktoś proszący o pomoc, dostaje ją w większym lub mniejszym stopniu.
    Jeśli chodzi o darowizny wypadajek, to ktoś kto prosi o nie, w wątku eventowym, mimo że to zabronione, dostaje je, jeśli prosi w wątku prezentowym, pomocy nie dostaje, bo poprostu mało kto go czyta.

Ja do Topu nie przygotowywałem się, startowałem po raz pierwszy, ze swoimi owocami z sadów, które zbierałem prawie pięć lat, a na farmie prawie same drzewa, więc było z czym, ale mimo to, godzinę przed zakończeniem kupowałem na targu i dokładałem.
    I w żadnym wypadku nie przeszkadza mi, że ktoś podarował coś komuś.

Poprostu wszystko zależy od podejścia rolników, jeden będzie patrzył tylko na swój tyłek, żeby zająć super miejsce, a innii, nazwijmy ich patrijoci, będą robić wszystko, żeby jak najwięcej Polskiej Braci Rolniczej znalazło się w Topie, czyli identycznie jak w realu.

I właśnie tych ostatnich było najwięcej, prawie wszyscy, pomagali prawie wszystkim, żeby jak najwięcej naszych było na liście, i to było super.

Wielkie podziękowania dla Modów dyżurnych w te dni, za to że odbyło się to, tak jak odbyło :)

14. ogi70

ogi70 Stały bywalec

Witam.
    Chciałem podziękować osobom którzy niekoniecznie mają taki sam pogląd jak ja, ale potrafili to uszanować.
    Niestety duży problem tkwi w regulaminie i jego swobodnej interpretacji.

Napiszę trochę sarkastycznie.
    Przy następnym evencie G&T moja żona , dwójka dzieci, teściowa i sąsiad chcieliby abym znów był w topie. Widząc jak bardzo się spłukałem, chcą mi pomóc, przesyłając kilka zagród,warsztatów, drzewek. Niestety ja jestem im w stanie przesłać co najwyżej podstawowe zagrody, warsztaty, drzewka, gdyż te bardziej wartościowe mam poustawiane na farmie i już pracują na przyszły top.
    Będąc wykluczeni z forumowej społeczności ze względu na odmienne zdanie od farmerskiej braci, nie mamy co liczyć na wsparcie innych, z zardrości postanowiliśmy założyć własną społeczność samolubów. Nasza społeczność nijak może się równać z Waszą i ich pomoc w postaci tych kilku prezentów i tak stanowić będzie ułamek procenta tego, co będę musiał oddać do topu i się w nim utrzymać. Będąc głową rodziny nie mogę przecież zawieść rodziny i sąsiada którzy tak mnie dopingują i bardzo chcą aby choć jeden członek naszej społeczności samolubów znalazł się w TOPIE.

15. Krzychu64

Krzychu64 Nadzorca forum

Melduję, że ostatecznie zakończyłam event "kasztanowy", tzn. wybudowałam sobie w końcu własną nagrodę.
    Czytając ten wątek dostałam od Was kopa, który sprawił, że planowane 2 zadania zakończyły się na 7. Wystarczyła mi do tego Wasze zagrzewanie innych do działania i fajna, energetyczna atmosfera. Bardzo za to dziękuję, bo całą resztę zawsze sobie na targu kupię lub ... wyklepię w warsztaciku.xD
    Ogi70 jak ja się cieszę, że w mojej realnej rodzinie i znajomych tylko ja zakładam wirtulane gumiaki.

16. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Przesadzasz.Pozdrawiam

17. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

a ja właśnie tam zaglądam i czasami obdarowuję właśnie dlatego, by nagrodzić osoby, które piszą we właściwym miejscu :p Ha :D

Ogi - a dla mnie samolubem nie jesteś. To Twoje zasady grania na farmie. Czy ludzie, którzy umieją sobie w życiu sami poradzić, bez proszenia o pomoc są samolubami? Po prostu są samowystarczalni. Nie napiszę zaradni, gdyż uważam, że czasami więcej odwagi w życiu wymaga poproszenie o pomoc.
    Nie przełożę tego jednak aż tak na grę, tu liczy się zabawa, a nie twarde zasady obowiązujące w realu. I właśnie za tą zabawę chcę wszystkim podziękować, bo było miło i w ogóle.
    A co do sprawdzania czy było uczciwie, to już BP się tym zajmowało

18. chomcio40

chomcio40 Zaawansowany

Ogi, załóżmy, że nie rozumiem sarkazmu.
    Jeśli doczekamy G&T chętnie wyślę Ci coś dla podreperowania farmerskiego konta :)

19. Spikierka

Spikierka Okazjonalny autor

OGI szacun:inlove:
    mnie osobiscie powalilo na kolana, z zapytanim dlaczego az taka?
    podejrzane o_O az bac sie myslec, ze laskawosc ta byla jednorazowa :p przeciez byly posty ze ocho! o_O:p

sama boje sie dotknac, uwierzyc ze tu to mialo miejsce :p:) laskawoc BP? :p
    nie zanizali cen na targach? ja widze tylko swoj :eek:
    pomoc prezentowa, doping bycie do konca ze staratujacymi , to jest solidarnosc :inlove:

ale posty zapraszajace na targ i sprzedaz po minimum, lub kupno po maximum,
    to juz wyzsza jazda!
    powiedzcie mi ze rok, czy 2 lata wstecz, taka osoba zapraszajaca postem na swoj targ nie wyjechalaby na wieczny urlop. o_O
    Ogi masz racje i to w kwest wielowarstwowej :inlove:

nie linczujcie plissss :oops: ale takie mam zdanie i refleksje, nie umie sie nie zgodzic z Ogim:eek:

Dowidzenie, zycze wszystkim milej niedzieli.

20. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

Spikierka - hmmm... czy, gdy my Ekipa kibicujemy innym w eventach i cieszymy się radością innych to już podejrzane?
    Czy wysłanie sąsiadowi prezentu (nawet tego z górnej półki) jest pushingiem? W końcu po to BP dało możliwość wysyłania tych drogocennych prezentów. Jak można było doczytać w tej definicji - "celowe i powtarzające się". Ze swojego konta mogę wysłać 1 prezent sąsiadowi, więc gdzie tu możliwość powtarzania.. Chyba, że specjalnie tworzę 1000 kont, żeby wesprzeć to jedno, no to wtedy mamy możliwość powtarzania...
    Co do targu - na targu oferty znikały jak "świeże bułeczki". Nie było mowy o ustawce, bo ktoś taką ofertę za minimalną cenę mógł sprzątnąć sprzed nosa zanim ktoś inny zdążył mrugnąć powieką. Nie wiem jak można się ustawiać na handel na targu przy eventach gdzie właśnie na targu jest największy ruch.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.