Dziennik zdarzeń farmy

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Tralanetka, 11 maja 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Tralanetka

Tralanetka Analityk forum

Mam pytanko odnośnie dziennika zdarzeń. Dlaczego są tam podawane inne wartości niż w rzeczywistości. Sytuacja wygląda tak. Pozbierałam parę minut temu cukier z 21 drzewek cukrowych na farmie. Wylosowałam na kole fortuny 200% do żniw i bonus działa jeszcze pięć godzin. Powinnam otrzymać 21x9 =189 sztuk cukru, a dziennik podaje 64 sztuki. W stodole ilość jest prawidłowa, ale wielkości zapisane w dzienniku nie zgadzają się ze stanem faktycznym. Wkleję stosowne grafiki

Przepraszam, że piszę post pod postem, zapytuję, czy to błąd, czy taka sytuacja z dziennikiem jest ok ?

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj"przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Atena.

Ostatnio edytowane przez moderatora: 11 maja 2018
  2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Pewna na 100 % nie jestem, ale myślę, że w dzienniku zdarzeń zapisywany jest zbiór podstawowy czyli 21 x 3 = 63, u Ciebie 64 czyli jeden cukier jako wypadający przedmiot i wtedy by się zgadzało a cukier z bonusu trafia bez zapisywania w dzienniku do Stodoły. Dopytam jeszcze dla pewności żeby nie wprowadzać w błąd, proszę o cierpliwość.

3. SMOD_Atena

Jednak źle myślałam, bo okazuje się, że niestety dziennik zdarzeń nie jest doskonały i dość często podaje błędne informacje. Tym razem nieprawidłowa wydaje się ilość uzyskanego cukru, ponieważ pokazywane powinny być tylko "wypadajki", a nie właściwy zbiór. Jeśli interesuje Cię ta konkretna sytuacja, szczegóły może podać Ci Pomoc techniczna, odczytując je z pewniejszego źródła, czyli konsoli systemowej.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

4. Tralanetka

Tralanetka Analityk forum

Dziękuję za informacje. Można założyć kłódeczkę.

5. SMOD_Atena

Bardzo proszę i skoro można to temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.