Opinie Dzień w muzeum II

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 27 stycznia 2022.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

"Jaśki" to popularna nazwa itemów John Cytryna:)
    jc.PNG

2. incasent

incasent Ambasador forum

Pewnie większość z Was doskonale to wie, ale ja dopiero wczoraj odkryłem wyższość ciasteczka ananasowego nad Chutneyem na wyspie. Ale, tylko na dużych polach. Zośka + CMJ daje 23 z pola, a Zośka + ciasteczko daje 25 :)

3. HotFarmer3387

HotFarmer3387 Nadzorca forum

Rozumiem ten ból u mnie też z amonitką nieciekawie jednak wczoraj praktycznie awaria neta była i nie miałem jak posiać zebrać trzeba gonić może jeszcze coś się uda przyspieszyć ale trzeba być cierpliwym ;) Ale co zebrałem to moje :D xd

4. ekot57

ekot57 Czeladnik forum

Pięknie dziękuję za wyjaśnienie !!!:) Nie wpadłam na to że to ta dekoracja się tak nazywa tutaj na forum.

5. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Nie na "dużych", tylko na "super".:p;)
    Tu masz zestawienie dopalaczy ewentówki, może Ci się przyda.
    https://hlnrys3.000webhostapp.com/Badyl ewentowy.html

6. IRENOWO

IRENOWO Ambasador forum

z czaszkowca z qupa leci u mnie z 2 jaśkami + na drzewie 25 ...bez qupy 19...czas taki sam a różnica jest...jeszcze sporo siania czaszkowca..zobaczymy czy się uda...Norbi ..zaufałam Twojemu doświadczeniu . ...sadzę wieczorową porą ..( nie wiem czy brunet ) habanero na średnich polach.. sprawdzę to u siebie
    ja też nie wiedziałam.. jak dobrze czytać ze zrozumieniem ...pozdrawiam wszystkich walczących...tak jak Rafa Nadal ... do ostatniej minutki..powodzenia

7. kuku60

kuku60 Forumowy żółtodziób

Maska tiki - gdzie jej szukać?

8. ryzio

ryzio Weteran forum

nie znajdziesz jej na targu. Sprawdz czy masz w stodole, jak nie to napisz do mnie sówkę to wyślę dziś i jutro :)

9. szanika-sz

szanika-sz Okazjonalny autor

jak można zdobyć maskę tiki? bo gram juz jakiś czas i nigdy jej jeszcze nie widziałam :)

10. marcinek74

marcinek74 Weteran forum

Należy posiadać item Zegar z pozytywką Karuzela który daje maske tiki . Jedyna opcja to poprosić sąsiada o wyslanie maski jako prezentu . Pozdrawiam grajacych .

11. ziutka128

ziutka128 Czeladnik forum

proszę o wysłanie item Zegar z pozytywka Karuzela

12. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

ziutka128, tego itemu nie można obecnie zdobyć, nawet podczas G&T, ponieważ jest niewymienialny. O maskę tiki zawsze możesz poprosić Graczy w >>tym wątku<<.

13. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

No to idziemy łeb w łeb, tylko nie wiem który łeb trochę bardziej z przodu.;)xD
    Zostały dwie doby, a u mnie brakuje 5158 amonitki i 600 wylotek, czyli 9 zasiewów (5.03x9=45.27h) i powinno lecieć po 67 narzędzi ze zbioru. Hmm, no tak na styk to ja dawno nie robiłam ewentu.:oops:
    Chyba zakręcę kołem.:pxD

14. dantic3

dantic3 Chodząca legenda forum

rozsiałam amonitke zobaczymy ile uda sie zebrac i oczywiscie jak poleca wylotki :p u mnie koło nadal uparte jak osiol :cry:

15. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Dzień dobry:)
    Poczytałam sobie z zainteresowaniem co piszecie o wylotkach i...
    Rysiu na ,,super,, to mi dziś dało super 48 sztuk :D:cry: z tych czach co je trzeba siać - z wodą , nawozem i chiutnejem ( bez śmigieł zośki i SN , przez noc sobie rosło) A wczoraj ze zwykłych dużych - i oczywiście malutkich po brzegach - 26 wypadło - podobnie wypadało mi z całej łąki małych poletek (na samej wodzie siałam)
    A tak w ogóle to ten dzień w muzeum masakrycznie mi się ciągnie i z tego co widzę, to na piechotę da się ledwie do pnącza doczłapać - koło jak zwykle raczy tym, czego nie potrzebuję , a własnych bonusów szkoda mi na tego jednego Piccolaka - zatrzymam na Królową i może tam więcej fantów ugram :music:
    Na obecną chwilę brakuje mi jeszcze prawie 2000 czaszkowca i 192 narzędzia - ale najważniejsze, że łuskowce dla Mietki już są xD reszta zaś już nie tak ważna.

16. incasent

incasent Ambasador forum

Dzięki Ci dobra duszyczko za ten komentarz :)
    Napisałaś o kole, no to poszedłem i zakręciłem. I 100% do stodoły ustrzeliłem :)
    Dzięki temu dzisiaj skończę te paskudne czaszki :)

17. marmlada

marmlada Fanatyk forum

Też się strasznie grzebię z tym eventem, dopiero wczoraj wieczorem wyciągnęłam łuskowce, ale skoro Ty twierdzisz, że się nie wyrobisz, to ja tym bardziej :cry:xD
    Pogadałam z kołem i trzeba będzie trochę przyspieszyć :p

18. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

48 na 41 możliwych super pól, to bardzo dobry wynik.;)
    xD:cry:xD
    Super i duże pola nie nadają się na wylotki.
    (Poza 1s. roślinami na super polach)
    Norbi pisał o średnich, ale ja jednak wolę małe, ze względu na możliwość trafień.
    Zakładam, że losowość jest ustawiona proporcjonalnie do rozmiaru.
    Niechby duże pola dawały 100%, średnie 50%, małe 25% szans na wylotki.
    Wolicie pewnika - 100 wylotek ze 100 dużych pól, czy 50% szans na 200 wylotek z 200 pól średnich, czy też 25% szans na 400 wylotek z 400 małych pól?
    Areał jest ten sam: 100 dp = 200 śp = 400 mp.
    Nigdy tego nie testowałem, ale obstawiam, że z małych pól dostanę więcej, niż zakładane gwarantowane 100 wylotek z dużych, a i pewnie ze średnich też by dało więcej.

Ostatnie edytowanie: 31 stycznia 2022
  19. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

No i super, cieszę się, że Ci się uda, do pnącza na pewno, a może i dalej.;)xD
    U mnie na razie tylko +1 dało, ale to i tak dobrze, już tylko 4 406 amonitki i 535 narzędzi.

20. PoloMit

PoloMit Komandor forum

A mój misterny plan na weekend diabli wzięli i pomimo dobrze zapowiadającego się startu miałam ostre hamowanie na dwie doby, więc dzisiaj do wieczora może do pnącza doczłapię i przerzucę się na drugą roślinkę, ile ugram tyle moje:) jeszcze trochę czasu jest.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.