Opinie Dzień otwarty garażu

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 24 sierpnia 2021.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. BA_Marion

BA_Marion Chodząca legenda forum

Cytat z FAQ :)

2. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Tomek, ja kupiłam tylko 10 (2x5) bambusowego klucza za 160 zębatych i na noc wysiałam na 10 dużych polach.
    Mam już na sianie nocne 50 sztuk i tyle wystarczy. Szkoda marnować zębate na zakup większej ilości.

Nie zyskujemy ani jednej sztuki roślinki.
    Bez względu na układ i wielkość pól będziemy mieć na czysto 128 sztuk.
    Jedyny zysk to woda i obornik :p

Ostatnie edytowanie: 26 sierpnia 2021
  3. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Tutaj nie bardzo mogę się zgodzić. :)
    Faktem jest, że przy każdym układzie pól "na czysto" otrzymamy 128 szt. rośliny, ale musimy wziąć pod uwagę ilość roślin jaką potrzebujemy do obsiania pól, aby te 128 szt. zebrać.
    Twój rozstaw pól jest najkorzystniejszy (i z niego skorzystałam :)), bo w tym co wkleiła Ela potrzeba 43 nasion, a w Twoim 40.

4. LaDy-DaGa

LaDy-DaGa Zaawansowany

a ja mam pytanie ,bo nie kumam ,skąd wziąć gwiezdne talary na zakup drugiej roślinki ?

5. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Drugą roślinkę kupujemy za rośliny zębate, nie talary. Talary też kupimy w sklepie za badyla.
    I chyba tak będzie najlepiej, dzięki za pomoc:)

6elka4 i Marzenakruczek lubią to.
  6. LaDy-DaGa

LaDy-DaGa Zaawansowany

7. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Aż takiego zysku to tutaj niestety nie będzie, a to dlatego, że z 43 pól (27 dużych, 4 średnie i 12 małych ) zbierzemy też o 3 sztuki więcej ( 27x5=135, 4x3=12, 12x2=24 ,
    135+12+24=
    171) zaś z 40 pól (28x5, 4x3, 8x2 = 140+12+16= 168) tak więc w kolejnych zasiewach już nic nie tracimy , ani tym bardziej nie zyskujemy i mamy z każdego ułożenia tyle samo - czyli 128 roślinek na czysto ; 171-43= 128 i 168-40= 128
    więc te 3 sztuki ( czy nawet 88 jeśli ktoś ułożył same malutkie poletka w tej specjalnej strefie) zyskujemy/tracimy tylko przy pierwszym
    pełnym rozsiewie :)a potem to już wszystkim jednakowo przybywa , bez względu na wielkość i ilość pól jakie tam sobie kto poustawiał :music:
    Ja tylko 5 kupiłam i na noc rozsiałam - do wieczora uzbieram ich na pełny zasiew, co mi trochę uszczupli przyrost tych zębatych, ale ...to w sumie żadna różnica , siać je na kilku polach mniej , czy wydać 80 na dodatkowe 5 sztuk francuskiego klucza :p
    [/QUOTE]
    ________
    No to sama pomodziłam i udało mi się oddzielić wypowiedź od cytowanego posta:p

8. krasnoludek10

A mi zabrakło 1 rośliny zębatej do ukończenia 2 kroku po lewej stronie. Czaisz to?! Jednej roślinyxD:cry:xD

9. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Nooo... przyznam ci się Tomasz szczerze, że nie bardzo to czaję :p- bo jak to , tyle samo mamy z każdego zbioru i mnie 55 do 3-go zadania zostało, a Tobie do 2-go zabrakło - i w dodatku jednej, jedynej roślinki , no ... aż słów brakuje na taki brak xD:cry:xD;) - ale nie martw się, za jakiś czas system Ci dopisze i nie jedną, a całe 5 sztuk :p. Moja Mietka łakoma na to dopisywanie, więc oddaje te zębate na bieżąco i po ostatnią sztukę .

10. Anhedrea

No widzisz jak to różnie bywa:p
    Ja np. mam w 3 zadaniu oddane dopiero 55 (wykorzystuję te dopisywane).
    Ale nie zbieram przez całą dobę z zegarkiem w ręku :)

Nie ma znaczenia jakie masz pola do ilości nasion na wysiew i tego co zostaje na czysto.
    W układzie Eli było ze zbioru 171 - 43 na wysiew = 128.
    W moim jest 168 - 40 = 128.

Znaczenie ma tylko ilość zużytej wody i obornika.

11. krasnoludek10

Ja ostatnio chodzę spać o 1-2 a wstaję koło 11 i w przeciągu tego czasu zbieram badyla:p;)

w 3 zadaniu lewa strona 132/240, prawa nietknięta:)

12. Marzenakruczek

Marzenakruczek Generał forum

Zbieram badyle i zobaczęco da się zronić bo chcę 4 skrzynki piccolo i finito

13. Dziadek_Maczek

Dziadek_Maczek Okazjonalny autor

Dla mnie ten event to całkowita nowość. Nic nie kupowałem, nic nie wiem, nic nie planuję, sieję. Leci qupa i woda. Mam zębatych 53 szt. (ale jeszcze dzisiaj zbiorę plony) a tych kluczy 306 szt. Nie mam pojęcia czy się cieszyć czy płakać. Gram. Nic jeszcze nie zaliczyłem tylko intuicyjnie sieję i koszę. Powodzenia życzę.

14. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

też tak chcęxD

15. Viola_07

Viola_07 Okazjonalny autor

I takie świeże spojrzenie na grę bardzo mi się podobaxD
    Siać, zbierać, wziąć skrzynki i itemy
    Nie narzekać i bawić się grą:inlove:

16. krasnoludek10

Jeszcze tylko 290 zębatych i mam skrzynkę Piccolo z lewej strony:inlove:

17. Aisha1969

Aisha1969 Generał forum

a to moja pierwsza .jeszcze 3 :D

18. krasnoludek10

Gratuluję:D U mnie już 113/320, dzisiaj wieczorem sieję już klucze:p Pytanie tylko czy lepiej najpierw wysiać je wszystkie, czy faktycznie na dzień zębate a na noc klucze z ewentualnym sianiem kluczy zamiast zębatych w niedzielę....

19. Anhedrea

U mnie lewa krok czwarty 81/320, a za godzinę będzie 209/320.
    Prawa krok trzeci 38/100. 40 sztuk czeka na sianie.

Piąte kroki na razie zostawię w spokoju, będę siać na zakup talarów.

Ostatnie edytowanie: 27 sierpnia 2021
  20. Aisha1969

Aisha1969 Generał forum

dziękuję ,mam ten sam zgryz co i jak siać jedno wiem 5 te kroki w garażach zostawiam na koniec ,miecio chce pikolaki hihihihih rozsiewam klucze żeby na noc już mieć komplet do wysiewu ;)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.