Opinie Dzień Małp Świątynnych

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 15 maja 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. halina54

halina54 Hrabia forum

Daisy44 Hrabia forum

Nowy
    [Zosia] napisał:
    Wypadalce marnie lecą,straciłam zapał jest coraz gorzej,pewnie to mój ostatni event,poczekam na lepsze czasy.​
    Wypadajki lecą marnie to fakt ale inna sprawa że ty co event powtarzasz to samo. :eek::eek::eek::p Ja zrobię ile się da i będzie dobrze;)xD Mam wszystko odblokowane ale to zasługa mojej pracy farmerskiej8)Robię 8 totem:music:
    [​IMG]......Daisy 44 masz racje.Mlodzi by chcieli miec wszystko od razu a tak sie nie da, trzeba niestety duzo pracy wlozyc zeby cos osiagnac.Kiedys to robilo sie caly czas nalesniki czekoladowe zeby szybciej osiagac poziom na bahamce i zdobywac bananki a teraz jest o wiele latwiej bo sa i w misjach i za farmarki i czasem w skrzyneczkach.Powoli do przodu...a tak w temacie to tez robie 8 totem.Tez mi brakuje wypadajek ale do konca jeszcze troche czasu jest...damy rade

Azile, ruda120 oraz -agax3- lubią to.
  2. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Ja mam tylko nadzieję, że w poradniku prawidłowo opisane są nagrody dla poszczególnych totemów. Jak sobie przed eventem rozpisałam, które totemy robić, to teraz twardo trzymam się rozpiski i nawet nie sprawdzam rzeczywistych wymagań i nagród dla danego totemuxD Te tiary pewnie w końcu uzbieramy, ale będzie to trwaaało i trwaaało:oops:

3. ross2

ross2 Komandor forum

I tutaj trudno sie z Toba nie zgodzic :DPamietam jak calymi dniami sialam i produkowalam smutasy zeby przejsc poziom i ciagle w koleczko :)Denerwujace jest to ze dopiero co event sie zaczal a juz sa lamenty ze sie go nie udaje skonczyc o_Oprzeciez wg zegara pozostalo nam jeszcze ponad 10 dni wiec czy ktos bedzie chcial czy tez nie to i tak skonczy ten event :)Mnie tez marnie wypadaja tiary bo np 1-2 z calego pola a zdarza sie ze nic mi nie wypadnie, a i tak jestem juz na 5 zadaniu wiec farmerzy wezcie i wyluzujcie bo to az sie zle czyta te ciagle lamenty i narzekania >:(

4. roxolana

roxolana Czeladnik forum

Nie narzekam i nie lamentuje, chociaż eventu nie skończę, jak pisałam parę stron wcześniej. Jak słusznie ktoś zauważył, pewnie by nie było tych wypowiedzi zdegustowanych graczy ('nowi' co to niby chcą wszystko od razu) gdyby było w ogłoszeniu zaznaczone, że event jest od wyższego poziomu. Też trochę byłam rozczarowana, jakbym wiedziała , ze tym razem nie można nieodblokowanych pozycji przeskoczyć, to bym nie zaczynała w ogóle ani się nie nastawiała na robienie. Pewnie przeczytam, że trzeba czytać poradniki, i że nie było w nich mowy o takiej możliwosci, ale czytam, i w poprzednich tez nie było informacji, ze będzie można odblokować za florki. Naiwnie uznałam to niejako za regułę, no ale za swoja naiwność sama odpowiadam. Żal mi tylko tych produktów które bezsensownie oddałam na pierwsze parę totemów, choć nie są to ilości porażajace, ale jednak kosztowały mnie trochę czasu i wysiłku, a pożytku żadnego. No, może poza nauką moralną, której nie bede tu zamieszczać ze względu na zasady forum :D

5. Bilonge

Bilonge Wszystkowiedząca wyrocznia

Witam
    Ja jestem w czarnej kawie poprzez błąd i restet. Miałem sznurki po zbiorze a teraz nazbieranych mam tylko 67 sznurków i 110 tiar. Niby wysłali zapytanie ale odpowiedzi nie ma do dzisiaj.

Azile i jagódka133 lubią to.
  6. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

Gram od grudnia 2016czyli półtora roku ale przykładam się i rozwijam Bahamę tak samo jak Farmę stan dzisiejszy:
    wszystkie komnaty odkryte i posągi prawie też ( nie odkryłam posągów pakietów startowych hodowli małp i wielbłądów oraz tych z kolorowymi zwierzakami bo jest mi to do niczego na razie nie potrzebne). Odblokowane całe wodospady, a farmarek mam jeszcze 2800! W zapasie widać za chwilę będzie 202 ZB. Więc nawet jak wprowadzą nowości to stać mnie na ich odkrycie.
    Nikt mi tego za darmo nie dał czy nie kupiłam tego za kasę. Wypracowałam to sama! Dzięki temu nie blokują mnie żadne roślin/zwierzęta/drzewa przy eventach. Bo wszystko mam. Dlatego trzeba myśleć i działać. A nie czekać aż spadnie z nieba.
    Jako Świeżak też nie byłam w stanie zrobić wszystkiego ale to jeszcze bardziej motywowało do działania.

Więc nie biadolic tylko za gumiaki i do roboty!

7. picantinio2012

picantinio2012 Półbóstwo forum

brawo Ty! ale to nie pomaga na wypadajki, których po prostu nie ma..

8. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

a to ja wiem u mnie też bieda z wypadajkami..... stoję na 5 zadaniu i brak tiar. Też mi wypada po 7-8 szt 8) chodziło mi o tych co biadolą, że nie zrobią eventu bo nie maja odblokowanych posągów, a nie można ukończyć dzięki FL. Czasami tak jest że zrobią event w którym jednak jest istotne to co wcześniej wypracowałeś. I to też jest fajne bo wtedy czujesz że było warto.

9. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

Oj tak, zdecydowanie kładłam nacisk na Bahamę (jeszcze na długo przed nastaniem ZB) i teraz się to zwraca :) U mnie gorzej z farmą... jakoś nie motywuje mnie przechodzenie poziomów - dla tego 1 FL? :sleepy:

A co do tiar, to wielka szkoda, że nie można sobie wybierać czy chcę z drzewa magicznego dostać sznurek czy tiarę. Teraz sznurków aż za dużo, a tiar jak nie było tak nie ma..

10. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

mnie motywuje dojście do setki :D jestem na 98 lvl już nie dużo zostało ;)

ooo tu dowód jak stoję z tiarami:

11. ania1713

Stoję w tym samym miejscu :D

Ostatnio na farmie szybciej przechodzi się poziomy, bo tu pnącze, tu jajka czy itemy + ileś tam %. Może w tym roku dojdę do setki :p

kalinamala, Azile oraz dotikampo lubią to.
  12. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

:D ale ty masz przynajmniej 4 tiary z kwiatów, a ja nie :cry: za 30 min zbiór ale co to da jak guzik leci. Posieję długorosnące na noc. Nie ma co...

Azile i ania1713 lubią to.
  13. ania1713

Fakt, ale wtopiłam dziś z tiarami. Zamieszanie dziś miałam i na szybko przez telefon zbierałam po 14stej i tak posiałam (na super polach) i tak podlałam kropelkami, że zamiast rosnąć 5 godzin z kawałkiem, to eventówka rosła 9 godzin. -.- Nie zjadłam białej niewinności i kerstola :cry: I kolejne potencjalne tiary do mnie nie dotarły. Zbiór koło północy..

Azile i jagódka133 lubią to.
  14. -_Amidamaru_-

-_Amidamaru_- Nadzorca forum

U mnie ciężko cięzżko.... kombinuję jak mogę ale i tak niedługo stanę na którymś zadaniu.

Poza tym to farma strasznie zamula u Was też ??

15. kaska860

kaska860 Wszystkowiedząca wyrocznia

karnegia olbrzymia na 100 małych poletkach i 4szt. tiary...serio ? o_O
    na pozostałej części badyl eventowy rosnący 1/3 tego czasu i to samo, więc pytam się po co siać długorosnące, skoro wypada tyle samo...-.- Dziwny ten event, ale zapewne jak to zwykle bywa odkręcą kurek pod koniec.

16. Pulinae

Pulinae Forumowy żółtodziób

Nowi???
    Gram od 2012, z niewielkimi przerwami, bo mnie wykańczało robienie w kółko macieju raz za razem szybkich eventów, które już kilka lat temu było ciężko ugrać, bo ludzie mieli małe poziomy i mało mieli wspomagajek, a teraz to te wspomagajki to już urosły do rangi normalnego grania... Nie uważam, że jednorazowe uczestniczenie gdzieś tam kiedyś w jakimś mało ważnym evencie (ale najważniejszym, bo w jego wyniku mam wspomagacze w rodzaju chutneya) było uczciwym podejściem do grania jako takiego, mało tego, uważam, że po tylu już LATACH należałoby ponowić uzyskanie tych profitów... Dodatkowo, uważam, że robienie eventów pod te kilka (?) procent graczy, którzy pilnie śledzą nowinki i grają, jest swoistym nadużyciem dotyczącym gier online - grę ustawia się pod masę, nie pod wyjątki, bo to masa robi kasę... Ale na forum udzielają się wyjątki, więc może to pod nich te eventy? I uwielbiam te hasła w rodzaju "no przecież my nie mamy żadnych wyzwań, więc niech Ci zaczynający nie przesadzają..." Serio? Już dawno gra przekroczyła limit wyzwań jako takich... W normalnym życiu jestem testerem oprogramowania, jakby mi walnęli takim tekstem, to bym dawno padła ze śmiechu...

kalinamala, picantinio2012 oraz Odilia lubią to.
  17. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Uff.
    Długie i trudne.
    A tak z ciekawości spytam: jaki soft testujesz w pracy...?
    Bo chyba jednak nie gierki przeglądarkowe 8)

Aha, grając z przerwami jesteś zawsze i niezmiennie graczem początkującym.
    Ta gra, w przeciwieństwie do softu sprzedawanego klientom co najwyżej z obietnicą aktualizacji, jeśli się takie pojawią, nieustannie się zmienia i rozwija.
    A ludzie, którzy się w tym łapią, wcale nie stanowią takiej żałosnej mniejszości.
    Gdyby tak było, tak stareńka gra przeglądarkowa, jak Farmerama, dawno temu z dot.com zmieniłaby się w dot.gone, czyli zwyczajnie zostałaby zamknięta.

18. iskierka57

iskierka57 Okazjonalny autor

Już dawno nie robię eventów "na siłę " . Za duży wysiłek i zamiast zysku strata .

19. MYSZKA2005

MYSZKA2005 Weteran forum

czesc. cos tam chcialam dosiac przed posianiem eventowki i padlo czasowo na maniok i.... moje zdziwienie z 2 pol az 3 tiary:) jednoraazowy wypadek przy pracy, czy faktycznie bp chce zeby stodole krotkimi zapelnic:):)

20. empatyczna

empatyczna Chodząca legenda forum

Witam...:)
    Przebrnęłam .....przez to co napisałaś i mimo że ponoć umiem czytać ze zrozumieniem...tego kompletnie nie ogarniam..powiedzmy że mało rozgarnięta jestem....To że jesteś ...testerem.......nijak się ma do gry i tego co napisałaś.. Masz przerwy i to dość częste jak mniemam..więc ciągle jesteś na poziomie uczenia się... Sama miałam przerwę (co prawda niezależną ode mnie ) i kiedy wróciłam...czułam się właśnie jak początkujący ..kurczak....Gra się rozwinęła i dalej rozwija...i zapewne będzie się rozwijała ,więc każdy Twój powrót będzie skutkował nie zadowoleniem..i prawdopodobnie dużymi brakami by zrobić bardziej wymagający event tak jak w tym przypadku..Event jest dostępny dla wszystkich..a że komuś coś brakuje ..trudno ,zawsze tak było , od początku też nie każdy event zaliczyłam. Obecny event ma długi czas trwania ..jest to ukłon w stronę graczy , którzy mają braki w stodole i poziomach ,mogą podgonić coś dla siebie ugrać a i przeskoczą kilka poziomów na "" Baha..""" moim zdaniem właśnie ten event jest motywujący....że kiepsko lecą tiary... do końca daleko wypadną .. ale co ja tam mogę wiedzieć ...jak mówi Zuzka... Myślę że post w temacie ..właśnie zrobiłam 12 zadanie Pozdrawiam..
    Miłego dnia wszystkim życzę:):)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.