Opinie Dyskusja: król dżungli

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 28 maja 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Ewa może lepiej nie patrzeć i nie czytać wpisów... Zdrowsza będzieszxD

2. grania.

grania. Baron forum

Wysieję wszędzie pod wypadajki i zobaczę jak polecą i potem zadecyduję do którego momentu robię czy w ogóle robię 8) Ale raczej tak, bo chyba odkąd wróciłam do gry nie odpuściłam żadnego ewentu - jakieś takie zboczenie :music:

3. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

Aniu jestem w tym wieku,że odrobina adrenaliny jest potrzebna xDxD a czytając wątki eventowe tej adrenaliny czasami jest za dużo.

Może Farmerzy skorzystają z mojej podpowiedzi w poprzednim wątku ale wyliczać nie będę,to już każdy musi sobie zrobić sam :p :p

4. grania.

grania. Baron forum

A jakby ktoś chciał robić tylko dla itemu Porozmawiaj ze snem (wiem, że dla harpaganów on już jest słaby, ale dla maluczkich posiadających jedną farmę może mieć wartość) to potrzebuje:
    7 trójkątów czyli 2172 kaktusa bzyczka
    6 kwadratów - 2016 zielonych chwastów
    6 kółek - 896 wypadajek
    5 gwiazdek - 720 kwiat-filmów
    i robić tylko prawą stronę do 7 poziomu

5. freska_kreska

freska_kreska Komandor forum

Eventu nie robię, za dużo roboty dla 3 skrzynek co 2 dni. Bez zmian będę siała do spółdzielni :)
    Powodzenia dla osób, które będą działały z eventem :)

6. twardy81

twardy81 Wielki mistrz forum

Robię jak zawsze, szkoda, że itemy nie są po dwa bo nagrody słabe

7. rysio

rysio Półbóstwo forum

ciagle nie rozumiem po co te nerwy, pisalem ze nie zauwazylem, jezeli forum cie denerwuje to nie korzystaj

8. -mala159-

można zauważyć,że coraz mniej piszę,może się odzwyczaję,chyba ma mnie kto zastąpić 8)8)

9. nikolabln

nikolabln Chodząca legenda forum

No i się porobiło Rysia Halnego gdzieś wcięło Ewa pogrążona w buncie i jak tu robić event?według mnie czapki z głów dla graczy chętnych pomagać.

10. bogusiak80

bogusiak80 Wszystkowiedząca wyrocznia

Zaczynam od siania pod wypadajki.Jeżeli zakręcili kurek to podziękuję.Lubię eventy kończyć szybko a potem hodować zwierzaki.Zawsze trochę kasy za nawóz uzbieram .

11. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Czy ja dobrze rozumiem, że by zdobyć żeton wystarczy zrobić tylko to 1-wsze zlecenie ?
    Bo jeśli tak to ja raczej zamierzam tylko połowicznie zaspokajać wymogi ,,szacownej klienteli,, w tej zabawie - nie będzie wtedy gwiezdnych talarków no ale... w sklepiku ,,bieda,, jak za dawnych czasów w naszych sklepach była, więc te talarki bez żalu mogę odpuścić :p:music:
    - choć w sumie zastanawiam się czy w ogóle brać udział w tej zabawie - nudniejsza od obecnej a w nagrodach... nic zachęcającego do wskakiwania w gumiaki .
    Żeby jeszcze te itemy nie w poziomie a w pionie (nad pnączem) były to by wystarczyło jedną rundkę machnąć - tradycyjnie dla pnącza (mimo że też mało zachęcające) i byłoby z głowy . Tymczasem trzeba dwie całe rundy przelecieć i dopiero w trzeciej 8, 9 i 10-ty pokój sobie ewentualnie darować.
    No nie wiem... muszę Mietkę zapytać czy wskakujemy w gumiaki czy zostajemy w
    naszych wygodnych bamboszkach, by jeszcze przez tydzień spacerować sobie po łąkach między itemami :p
    (a jakby kto był ciekaw która z nas jest która to podpowiem, że bamboszki Mieci są bardziej zdziwione niż moje więc łatwo nas rozróżnić )xD:cry:xD

...uśmiechnijcie się Farmerzy
    nawet jeśli Wam nie leży
    ta zabawa i wolicie na hamaki
    Komu zaś jest miłe sianie
    niech do boju jutro stanie
    i ...naciera jak Don Kichot na wiatraki :p;)
    Lub jak Muszkieterzy czterej
    co Gwardzistów cały szereg
    obalali niczym wietrzna zawierucha
    Czemu ich aż tak gnębili
    bo zwyczajnie się lubili
    potyczkować bojowego mając ducha
    We mnie też się czasem budzi
    duch ów ale... tu marudzi
    że nagrody zbyt słabiutkie by zachęcić...
    Chociaż jutro kiedy wstanie
    może być że zmieni zdanie
    i będziemy z Królem Lwem programy kręcić :music:

- tak dziś jeszcze te itemy zostawiam - wylotki z całej farmy więc takim czy innym sposobem da się ich nazbierać , albo sobie dokupić w sklepiku tych trójkątnych żetonów...
    - a nie, nie da się dokupić bo one nie jako towar ale jako środek płatniczy
    ... to tym bardziej jutro zdecyduję co i jak robić, bo dziś to mi się zwyczajnie nie chce nad tym zastanawiać :p

Ostatnie edytowanie: 28 maja 2025
  12. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Takie coś jeszcze mi się nasunęło... Wiecie, że nie trzeba się niewolniczo trzymać tych samych drzwi, prawda? W pierwszej rundce w każdym pokoju macie troje drzwi do wyboru. I tak przykładowo: w pierwszym pokoiku wybieracie drzwi środkowe (bo naklejka to priorytet), w drugim - drzwi po prawej (bo superpasza), w trzecim natomiast drzwi z lewej strony (bo TS, z którego może coś fajnego wyrośnie). I tak dalej, pokój za pokojem.
    W drugiej rundzie wybieracie jedne z dwóch pozostałych drzwi, natomiast w ostatnim okrążeniu nie ma już z czego wybierać, zgarniacie to, czym wzgardziliście w poprzednich rundach:D
    Dobrze rozumiesz. Jeśli szkoda Ci towaru i nie zależy na gwiezdnych talarach, to zlecenia z drugiego slotu można radośnie odpuszczać:)
    Niestety, żetonów w sklepiku nie da się kupić, ani trójkątnych ani innych. Można natomiast nimi płacić (żetonami), jeśli ktoś chce kupić gwiezdne talary:)

13. ptasznik70

ptasznik70 Stały bywalec

Witam szanownych farmerów
    U mnie przymusowy tydzień odpoczynku od farmy - z góry przepraszam sąsiadów za brak prezentów - powodzenia wszystkim

14. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Aaa ... no to tu mi się coś poplątało - za szybko Poradnik przeleciałam :p no ale i bez tej możliwości jakoś da się te wylotki ogarnąć
    dla mnie ważniejsze jest to że nie trzeba tych klientów zaspokajać do syta - towar w stodole na TOP-a gromadzę więc szkoda mi tak rozdawać - a tu klienteli chętnej na ów towar coraz więcej nam bogi na farmę zsyłają :music:i chcąc tak wszystkich raczyć (szczególnie produktami) to nie dam rady wyrobić z ich wytwarzaniem - zaś by wytworzyć nie mam miejsca bo łąki jak nie ewentówką to zielem na paszę ciągle zajęte - dobrze że na drzewa są dendrologi to przy pomocy jelenia ( i kilku pnącz) jakoś tych owoców wystarcza na własne potrzeby .
    No też to rozkminiałam i do tego samego wniosku doszłam - że tak czy siak to w ostatniej rundzie trzeba będzie zgarniać i to ,,wzgardzone,, w dwu poprzednich - w sumie więc obojętne które drzwi się wybierze :p

15. klonek68

klonek68 Generał forum

Dzisiaj wskoczyłem na nowy poziom 247xD do kolejnego tak ok 40 dni ;)więc jak tu nie robić eventu....musxD rozpiski eventu nie czytałem dzisiaj święto...;)

16. kudlaty147

kudlaty147 Wszystkowiedząca wyrocznia

poszedl na odpoczynek za duzo od niego wszyscy wymagali musi od nas odpoczac
    pozdrawiam

17. -mala159-

Może ktoś z Farmerów sobie skorzysta z podpowiedzi:
    jeśli nie chce się robić całego eventa ale zdobyć pnącze + 3itemy to moja propozycja:

lecimy środkiem bo tam jest pnącze do końca,następnie wybrałam lewą stronę(skrzynie z bonusami) i na końcu prawą stronę do zadania nr.7 (item ostatni)

na to wszystko potrzeba :

kwadrat 21szt -czyli 7602 kaktusa
    koło -21szt - czyli 7056 chwastu
    trójkąt -21szt - czyli 2688 rolka filmu
    gwiazda -15szt -czyli 1800 kwiat film

strasznie duzo tych wypadalców chcą 8)8)

Halo halo MODzi a może tak ponegocjować aby tych rolek troszkę mniej

i to dla Was moja ostatnia rozpiska ,kto chce może skorzystać 8)

18. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Witajcie :)
    Zastanawiam się czy ten item jest warty zachodu. Czas wyjątkowo mam, ale chęci brak. Nagrody też mnie jakoś nie motywują. Między jakimi mnożnikami usytuowany jest ten item ? Nie pamiętam ile daje np. melodia, czy chaos. Muszę poszukać na forum i sprawdzić czy mi się chce robić event :p

19. hiacynta

hiacynta Chodząca legenda forum

Ja po raz pierwszy odpuszczam, nie robię eventu. Zbyt duże wymagania na takie nagrody, wolę podreperować swoją pustawą stodołę.

20. -mala159-

będzie gdzieś na 14 miejscu(razem z Oczytanym) a jak zostaną dodane te nowsze itemy to spadnie pewnie na 16-17 miejsce.Zresztą wystarczy spojrzeć w tabelkę 8)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.