Dwa konta w grze - pytanie do Moda

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika KaBeUK, 7 sierpnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. KaBeUK

KaBeUK Analityk forum

Przyznam się bez bicia, że mam dwa konta na farmie. Do starego dopiero co odzyskałam hasło (a było przeznaczone na straty). Nie współpracują one ze sobą, nie przesyłam sobie prezentów, nie mam siebie w sąsiadach itd. Ogólnie chyba zgodnie z OWH. Ale mam pytanie do Moderatora: czy w najbliższym g&t mogę robić tak, że oferować coś ze starego konta (mam na nim duuuużo starych itemów) a prosić gracza z którym się ewentualnie wymienię o wysłanie już na nowe? Nie chcę łamać regulaminu i stąd to pytanie.

2. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

KaBeUK, działanie które opisujesz to jest pushing. Układ przedstawiony przez Ciebie, czyli podstawienie osoby trzeciej do przesłania sobie czegoś na swoje konto to próba ominięcia OWH.
    Działanie takie będzie więc łamaniem regulaminu.
    Czy masz jeszcze jakieś pytania? :)

3. KaBeUK

KaBeUK Analityk forum

Ja nie mam na myśli podstawienia osoby trzeciej. Po prostu chodzi mi o normalną wymianę między graczami. Nie ogarnę dwóch farm naraz a na starej mam wiele wartościowych teraz rzeczy. Szkoda by to przepadło, a z nowej rezygnować nie chcę bo mam na niej nowości. Pytam, bo boję się iż nieświadomie "zgrzeszę" a nie uśmiechają mi się blokady kont. Co jak co ale farmerama uzależnia ;)

4. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

KaBeUK chyba chodzi o to, że jak zaoferuje graczowi A item ze starego konta (i z niego go wyśle) a w zamian będzie chciała np. Kowhai ale zażyczy sobie aby to drzewko było wysłane już na nowe konto czy takie działanie będzie pushingiem.

Moim zdaniem, nie, przecież nie przesyła nic sobie z konto na konto.

KaBeUK lubi to.
  5. KaBeUK

KaBeUK Analityk forum

O to to {Monia} ujęłaś to lepiej :) więc jak Waderko?

6. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

KaBeUK, ja to rozumiem ale jak już napisałam jest to pushing. To tak jak byś wymieniła się z kimś na starym koncie (przedmiot A za przedmiot B) i potem ten przedmiot B przesłała sobie. W przypadku o którym piszesz pomijasz tylko przesłanie przedmiotu na stare konto, bo ląduje on od razu u Ciebie na tym obecnym koncie. Więc takie działanie jest próbą ominięcia OWH.

7. KaBeUK

KaBeUK Analityk forum

Czyli pozostaje mi wybór albo albo... :eek: ok dzięki za rozwianie wątpliwości i można zamknąć

8. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

Również dziękuję i skoro można to temat zamykam. :)
    Życzę dobrej nocy. :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.