Drzewko

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika carlain21, 16 lutego 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. carlain21

carlain21 Chodząca legenda forum

Mam poziomkowca XXL,nie wiem jaka jest wartość FL tego drzewka.
    Sprawdzałam w poradniku w drzewkach specjalnych,ale nie ma tam tej informacji.
    Czy w ogóle da się dowiedzieć tego?

2. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

carlain21, Poziomkowiec XXL dostępny jest w Tajemniczych Sadzonkach, a nie w Galerii Handlowej za FL.
    Koszt jednej tajemniczej sadzonki to 5 FL + szczęście i jest poziomkowiec XXL.
    Jeszcze jakieś pytanie w temacie?

3. carlain21

Tak też pomyślałam, że to wartość 5 FL. Choć niektóre inne drzewka, już tak ogólnie piszę, są też w tajemniczych sadzonkach i ma się je za 5 FL lub za o wiele więcej właśnie z Galerii Handlowej.
    Np. mam tez z tych eventowych sadzonek na Wyspe pandanusa xxl i w galerii ma koszt 366 FL a można mieć za 5 FL.
    Jednak tu jest różnica,że poziomkowiec xxl to drzewko specjalne z farmy i tak sobie myślę,że drzewka specjalne czy to z farmy czy z wyspy nie mają innej wartości niż 5FL.
    Dobrze myślę?

4. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

carlain21, ja nie napisałam, że drzewko ma wartość 5 FL, a że tyle kosztuje sadzonka.

5. carlain21

Coś namieszałam.
    Tak to jest koszt sadzonki.
    Po prostu chciałam wiedzieć,jaką wartość FL ma poziomkowiec xxl. Stąd to pytanie.
    To może inaczej zapytam.
    Czy to oznacza,że drzewka specjalne zarówno z farmy jak i wyspy nie mają innej wartości, tylko koszt 5 FL?
    Mam na myśli to,jak gracze piszą,że są zadowoleni z sadzonek, tych co zdobędą w eventach,bo zdobyli drzewka o wartości xxxx FL.

6. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

carlain21, nie ma wartości FL takiego drzewka, ponieważ nie możliwości kupienia go w Galerii handlowej. Możesz sobie wyliczyć jaka jest różnica między pakietem drzew, a ceną samych sadzonek i z tego wyjdzie cena (we FL) dowolnego nowego drzewka specjalnego.
    Cena pakietu/ilość drzewek w pakiecie=cena jednego drzewka otrzymanego z zakupionego pakietu.
    Dla każdego Gracza inne drzewko jest cenne, więc to dosyć indywidualna sprawa.
    Czy jeszcze jakieś pytanie w temacie?

7. carlain21

I to jest główny punkt:) To pierwsze zdanie:).
    Czyli pisząc,że mamy drzewka o wartości xxx FL to liczymy te drzewka,które możemy kupić w galerii handlowej za FL te xxl-ki.?
    Bo je można mieć też z sadzonek za koszt 5 FL.

8. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

carlain21, poziomkowca XXL nie kupisz w Galerii handlowej, proponuje raz jeszcze przeczytać odpowiedzi, życzę udanego wieczoru.

9. carlain21

Doskonale wiem,że poziomkowca xxl nie można kupić w Galerii Handlowej, ponieważ jest to drzewko specjalne.
    A specjalnych drzewek nie kupimy w Galerii.
    Pisząc drzewka xxl-ki nie miałam na myśli wszystkich drzew,ale te,które są do kupienia. One w galerii mają inne wartości FL.
    Te drzewka,które otrzymujemy za poziomy lub,za odkryte posągi w Świątyni.
    O nich można pisać,że zdobyliśmy drzewka o takiej xxx wartości FL.?

Może ktoś inny odpowie na te pytanie. Nie musi być już i dziś;)

Również życzę miłego wieczoru. I za dotychczasową pomoc dziękuję.

10. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

carlain21, drzewka specjalne ze starych edycji tajemniczych sadzonek takie jak np.. Choinka czy Złotolistne, Brzoskwinia, Miłorząb czy Mirabelka czyli wszystkie te które możemy kupić w Galerii za floreny mają swoją określoną wartość. Wszystkie inne drzewa specjalne nie mają ustalonej wartości we florenach ponieważ tak jak napisała TL_Mouse, nie ma ich w sprzedaży w Galerii. Aby zdobyć np.. Poziomkowca XXL kupisz tajemnicze sadzonki, powiedzmy 5 sztuk i w tych 5-ciu sadzonkach trafi się jeden taki Poziomkowiec, wtedy możemy powiedzieć że Poziomkowiec XXL kosztował 25 florenów, nie licząc pozostałych 4 drzewek, z których np.. wyrosły jabłonki. I tak prawdopodobnie Gracze sobie obliczają wartość zdobytych XXL-ek. Przynajmniej ja tak to rozumiem i inaczej tego nie wytłumaczę.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

carlain21 lubi to.
  11. carlain21

Masz rację, przecież ja mam mnóstwo złotolistnych a to drzewko specjalne, brzoskiwnie i inne drzewka też mam, i faktycznie można je kupić w Galerii Handlowej. Dobrze,że na to uwagę zwróciłaś. Ja zapomniałam i stwierdziłam,że drzewek specjalnych nie ma do kupienia w ogóle w galerii.
    Ale np. jak na wyspie otrzymałam pandanusa xxl, to mogę powiedzieć,że zdobyłam drzewko o wartości 366FL.

Dobrze teraz napisałam i pomyślałam?

Bardzo dziękuję za ten opis to jeszcze bardziej rozjaśniło mi temat.

12. SMOD_Atena

Jeśli chodzi o drzewka z wyspy takie jak np.. w XXL : Bananowiec, Palma kokosowa, Pandanus,itd... to nie są drzewka specjalne. Są to ulepszenia drzew, które mają odpowiednie posągi do odblokowania w Starożytnej Świątyni małp i można te ulepszenia kupić za floreny za określoną cenę. Wszystkie ulepszenia XXL drzewek zwykłych i z farmy, i z wyspy możemy kupić za floreny i te ulepszenia mają określoną wartość, ale nie są to drzewka specjalne. Jeśli z tajemniczej sadzonki otrzymałaś Pandanusa XXL to możesz powiedzieć, że z sadzonki wyrosło Ci drzewko o takiej wartości.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

carlain21 lubi to.
  13. carlain21

Wiem,że to nie drzewko specjalne. Ja już tak ogólnie chciałam o te drzewka zapytać. Nie,że tylko specjalne mnie zainteresowały.

W takim razie pytań już brak.
    Dziękuję za pomoc i życzę dobrej nocy:) I udanego nowego dnia:)

14. SMOD_Atena

Bardzo proszę, wzajemnie dobrej nocy i miłej środy życzę, a skoro pytań brak to temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.