drzewka

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika dszmyd, 20 lutego 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. dszmyd

dszmyd Hrabia forum

Pogubiłam się w drzewkach. W tej chwili interesuje mnie drzewo Hokkaido. Mam tabelę ale chyba nie do końca ją rozumiem. Czy z sadzonki dostanę losowo jedną z wymienionych 13 pozycji? Co to jest drzewko Bahamaramy XXL? Jak dostanę drzewko np mangostanu XXL a nie mam podstawy to skąd ją wezmę. Te same pytania dotyczą drzewka Lhotse . Co to jest drzewo XXL wymienione w tabelce na 1 miejscu.
    I jeszcze prośba, proszę o jakieś zestawienie z którego wynika jakie drzewa produkują jakie owoce.
    Przy niektórych nie jest to oczywiste.
    UF, zmęczyłam się .Pozdrawiam serdecznie:oops:

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Z tajemniczej sadzonki zawsze otrzymujemy losowo 1 drzewko, np... z Hokkaido 1 losowo z wymienionych w tabelce:

Hokkaido.jpg

Drzewko Bahamaramy XXL to losowo ulepszenie XXL drzewek, które są do odblokowania w Świątyni małp i możesz wylosować te ulepszenia, których posągi masz odblokowane. Ulepszenia XXL z tajemniczych sadzonek zawsze są z podstawami.

Drzewka XXL z tajemniczych sadzonek Lhotse to ulepszenia drzewek zwykłych, czyli tych do których dostęp przypisany jest do danego poziomu, np...Grusza, Migdałowiec czy Klon cukrowy, itd...

Również pozdrawiam.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. Titi11021

Titi11021 Forumowy żółtodziób

Ja mam pytanko donośnie drzewek xxl. Jeśli będę chcieć je przenieść na inną polanę, to czy podstawa mi nie zninie? Raz tak chciałam zrobić i miałam problem postawić je.

4. SMOD_Atena

Titi11021 podstawy nie znikają, jeśli z sadzonki wyrośnie drzewko XXL to po usunięciu do paska rozdzieli się na podstawę i ulepszenie.
    Może miałaś problem z postawieniem po raz pierwszy ulepszenia Moringi czy Pitomby XXL, które zostało kupione w miasteczku Renzo, te ulepszenia po raz pierwszy stawia się bezpośrednio na zielonej trawie. Po usunięciu do paska rozdzielają się na podstawę i ulepszenie tak że następnym razem stawia się je już tradycyjnie.

dszmyd czy masz jeszcze jakieś pytanie?

5. dszmyd

dszmyd Hrabia forum

Czy nazwy owoców mają w nazwie zawsze nazwę drzew tzn czy baobab daje owoc baobabua krzew glicynii owoc krzewu glicyni?

6. SMOD_Atena

Och widzisz, zapomniałam jeszcze o tych owocach.

Jest kilka takich, których nazwa jest zupełnie inna od nazwy drzewa, np:

Mate to owoc ostrokrzewu paragwajskiego, Morskie winogrono to owoc Kokkoloby gronowej, Jabłko cukrowe to owoc Flaszowca, itd...

Wszystkie informacje, między innymi nazwy drzew i owoców znajdziesz w tabelkach:
    O drzewkach z sadzonek tutaj: Tajemnicze sadzonki/Zagadkowe drzewa na Farmę i Bahamaramę.

Z tych wymienionych przez Ciebie to owoc baobabu i kwiat glicynii. To najszybciej można sprawdzić na targu.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

7. kacper_07

kacper_07 Ambasador forum

Nie, nie zawsze owoce drzew mają taką samą nazwę. Np. Flaszowiec daje Nam jabłko cukrowe

8. dszmyd

dszmyd Hrabia forum

Bardzo, bardzo dziękuję. Pozdrawiam serdecznie:);):)
    Kłódeczka.

9. SMOD_Atena

Bardzo proszę, również pozdrawiam i temat zamykam.

kacper_07 dziękuję za pomoc.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.