Opinie Droga do złota

Discussion in 'Archiwum - centrala' started by BA_Marion, Mar 2, 2022.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Luna11.11

Luna11.11 Aktywny autor

jak wy to robicie ??? ja robię 1 punkt :wuerg::wuerg::wuerg:

2. PolakM

PolakM Baron forum

Czy wzmacniacz żniw podczas pełni księżyca + 2 rośliny działa na roślinę eventową podczas tego eventu

3. szamante

szamante Generał forum

nie działa

4. klonek68

klonek68 Generał forum

A mi się wydaje że działa ...tylko trzeba go użyć przed wysianiem rosliny

5. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Roślinom eventowym upiorny bukiet w niczym nie pomoże ani przed ani po wysianiu, działa tylko na rośliny Pełni.

6. ~czarodziejka

~czarodziejka Wszystkowiedząca wyrocznia

Nie działa.

7. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Koło nie chciało współpracować w zwiazku z tym przyjełam trochę inny scenariusz.Złoty bonus do stodoły i diamentowy 100% ostatnią roślinę zbiorę za 3 godziny.Potem tylko wylotki ,bo te mnie wstrzymują :)Przewiduję zdobycie pnącza dziś wieczorkiem.I tak z jego odpaleniem poczekam aż nabierze nowych walorów :)

8. Marzenakruczek

Marzenakruczek Generał forum

Robię i może do końca eventu uda mi się go zrobić ale....

incasent, PoloMit and Aisha1969 like this.
  9. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

Dzień dobry.
    To akurat jest jeden z niewielu eventów, który nie zajmuje pól farmy generujących postęp w poziomach, nie wymaga pośpiechu, intensywnego zaangażowania i można, a wręcz należy robić go z luźną łydką ... ale coś Ciebie podkusi, zakręcisz kołem, bo może trafi się "Postrach galaktyki" i bęc - masz +200% do stodoły.
    Skoro tak, to zaczynasz kombinować jak wykorzystać ten czas najlepiej. Odpalisz pnącza dopalające super nawóz, działasz na dużych polach, podlewasz zośką i jak najszybciej dochodzisz do kompletu roślin na pełne pole. Jak już masz ten czas 0:20h dla nagrobnej, 0:26h dla kościanej i trochę więcej dla lukratywnego, to odpalasz "Dyniowy prezent" i masz około 1700 roślin ze zbioru netto. Siejesz to co wyrasta najszybciej i hodujesz nietoperze, czy wrony dla wylotek, starając się uwzględnić w potrzebach te, które wypadną ze zbiorów.
    I w ten sposób, nawet nie wiesz kiedy zbierają się ilości konieczne do wykonania zadań i tylko najdłużej wyrastający lukratywny, blokuje zamknięcie tematu.
    Kończysz około 1:00, ale wstrzymujesz się do rana z meldunkiem, bo głęboka noc, nie jest najlepszą porą na ten błysk fleszy, aplauz, wywiady, autografy i takie tam ... ;)
    Oczywiście masz rację, że pozbywanie się zasobów super nawozu i zośki na tego typu event, niekoniecznie jest utożsamiane z zdrowym rozsądkiem i zasadami poprawnej gospodarności, ale gdyby nie ta odrobina szaleństwa, nieracjonalnych decyzji i wyzwań, które sama przed sobą postawisz ... to zostaje rutynowe działanie, monotonia i szablon, od których czasem trzeba się oderwać.
    Pozdrawiam i powodzenia :)

P.S.
    Czas mamy co prawda bardzo nieciekawy, ale skoro znalazłaś w grze maleńką odskocznię od bieżących wydarzeń ... uśmiechnij się, będzie dobrze.

10. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Skończyłam...oszczędnie, bo na mrokach i tak nie mam nic do roboty.

11. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Akurat ten ewent jest wymagający albo czasowo albo kropelkowo.;)xD
    Mam mało zielonych kropelek, więc staram się jak najlepiej wykorzystać czas, choć czasem nie najlepiej mi idzie.:sleepy:
    Po dwóch dobach mam takie cyferki:

Jutro się okaże, czy sam czas wystarczy.;)xD

12. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

A mnie do końca eventu brakuje 266 mistycznych kostek. Roślinka w komplecie (a nawet z nadwyżką). Pełnia wróciła do normalności, wypadajki się jakoś dozbiera. Sąsiedzi też codziennie ratują, więc luzik. Koło niestety się obraziło i żadnych plusów nie dało (poza jednym + 1 z zagród , co akurat w tym przypadku niekoniecznie było mi potrzebne). Czasu sporo, więc dam radę tak jak i wszyscy jeszcze siejący i zbierający. Powodzenia i radości z gry. Pełnia jest super :):)

13. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

U mnie stan taki:

Przedobrzyłam ze stokrotką :p

[​IMG] to coś rośnie.

Słyszałam, że Brutus poszukiwany.

14. Aisha1969

Aisha1969 Półbóstwo forum

do pnącza brakuje mi 335 kostek :)chyba doczołgam się do pnącza )

15. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

skończyłam ze stokrotką,,kontraktu jeszcze 2,5 tys:(

16. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Z roślinką sobie poradziłam. Zobaczymy, jak mi pójdzie zbieranie 514 kostek. :p

17. Aisha1969

Aisha1969 Półbóstwo forum

z tajemniczej zagrody kapako wyskoczyła której nie miałam do tej pory:inlove:

18. Marzenakruczek

Marzenakruczek Generał forum

Roślinki już prawie w całości brakuje 150 kostek. Pozdrawiam grających i odpoczyających

19. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

No! Pnącze odpalone, spokój w strefie Pełni. Miłej i spokojnej niedzieli życzę całej Farmeramowej Rodzinie :)

PS. Jeżeli moi Sąsiedzi tu zajrzą to będą wiedzieć co mi podsyłać do końca eventu...

Last edited: Mar 6, 2022
  20. alekar

alekar Chodząca legenda forum

Stoję na 3 zadaniu, wciąż sieję stokrotkę z chutneyem, wodą i obornikiem... brakuje mi jeszcze 1500
    Bez Zośki, SN, innych dopalaczy i pomocy koła nie da się szybciej -.-

Thread Status:
Not open for further replies.