Dotyczy INFO: Multikonta

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika IP-MAN, 26 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. IP-MAN

IP-MAN Forumowy żółtodziób

Cytuję:
    "Ergo: W Farmeramie jest dozwolone posiadanie kilku kont (tak ja to też rozumiem). Zabronione jest aby klika kont z tego samego IP komunikowało między sobą lub w inny sposób współdziałało interaktywnie.
    Jeżeli dojdzie do mnie odgórnie jakaś inna interpretacja, to niezwłocznie Was o tym powiadomię.
    Osobom, które będą to praktykowały, będą zablokowane konta. Prawdopodobnie na stałe."

Szanowni koledzy, koleżanki, forumowicze.
    Oczywiście zgadzam się z oceną, że multikonta są nie fair, ale proszę uświadomić mnie w jaki to sposób chcecie identyfikować multikonta po adresie IP, bo z mojej dotychczasowej wiedzy wynika, że nie jesteście w stanie stwierdzić z jakim IP delikwent się zalogował - zwłaszcza, że większość jest za NAT-em i ma adres z klasy A lub C np. 192.168.0.123.
    Zgodnie z zasadami przesyłu danych wg protokołu IP jedyną możliwość jaką macie to identyfikacja datagramu ramki IP a tu niestety z uwagi na występowanie wielu sieci i konieczności routowania sygnału, w datagramie występuje adres IP Waszego routera brzegowego.
    Ponadto dochodzi korzystanie z serwerów proxy.
    PS
    W mojej firmie zatrudniającej kilkaset osób około 100 z nich jest uzależnionych od Farmy i codziennie rano przy kawie orze ile może na własnych kompach, kolegów i stanowiskach dostępowych. Wysyłają sobie prezenty itd... Pomijam, że dla wielu 40 zł na kombajn to nieodzowna inwestycja. I wszyscy są za NAT-em i kilkoma routerami.
    Czy powinni się obawiać, że ich zablokujecie ?! :-D

Pozdrawiam,
    i będę wdzięczny za odpowiedź jak chcecie to realizować.
    A tak na marginesie to sami doprowadziliście do takiej sytuacji akceptując wielokonta do momentu uzyskania niezbędnej ilości kont celem otrzymania dotacji.

2. BA_Chris

BA_Chris Guest

Witaj.

Zagadnienie o którym piszesz było już wielokrotnie poruszane także na starym forum, pozwól że przytoczę Ci chociażby swoją wypowiedź w tej sprawie -->> KLIK. Niestety na temat samych narzędzi jakie posiada Pomoc Techniczna do zweryfikowania z jakiego ktoś IP się loguje nic więcej nie mogę Ci przekazać ponadto co znajduje się w przytoczonym przeze mnie poście. Jeśli chciałbyś się czegoś więcej dowiedzieć, zapraszam serdecznie do ekipy. :)

3. IP-MAN

Witaj SMOD_Chris,
    Jak tylko ustabilizuje się nowe forum to pozwolisz, że odezwę się do Ciebie na priv.
    Pozdrawiam

4. BA_Chris

BA_Chris Guest

Jeśli będziesz chciał o cokolwiek zapytać, zawsze możesz to zrobić na forum, chętnie służymy pomocą.

Czy masz może jeszcze jakieś pytania? :)

5. IP-MAN

Pytań brak,
    Wszystko wyjaśnione w poście #1.
    Można zamknąć.

6. Dziękuję i zamykam :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.