Opinie Dosięgnij gwiazd

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika TL_Mouse, 2 sierpnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Dokładnie tak jest.Wszystko się może przydać.Co do drzew,to sama ich na początku nie wystawiałam,aż wstyd się przyznać ;) a teraz nie zdejmuję nigdy.Kasztanka,to właściwie nie pamiętam jak go zdobyłam,a teraz jest bardzo przydatne.No i jeszcze przepis na cmj,też wygrałam go bez większego entuzjazmu,a teraz jest niezastąpiony.

Ostatnie edytowanie: 2 sierpnia 2017
  2. skaliwa

skaliwa Fanatyk forum

Spokojnie ;) są lepsi ode mnie xDxDxD Rzeczywiscie jest tak, że w przeszłości wiele rzeczy się nie doceniało..... ja sama trochę drzewek wysłałam w dalszą podróż, bo także nie za bardzo mi sie podobały.... ale w porę się opamietałam :);) teraz stoi sobie na leśnej polanie 27 drzew i dają drogocenne nawozy. Pewnie gdybym wszystkie zachowała, to byłoby o wiele wiecej, ale na moje potrzeby wystarczą xD

3. oset53

oset53 Chodząca legenda forum

Za to ja pamiętam dokładnie jak zdobyłam Kasztanka. W tym czasie jeszcze moja farma była biedna i nie
    stać mnie było na te kolorowe zwierzaki. Pomogli jak zawsze wspaniali gracze którzy podesłali produkty z rzemiosła.
    Za kasę z ich sprzedaży mam Kasztanka - nigdy tego nie zapomnę.
    Obecny event też zrobię, gwiazdek jak na razie nie mam za dużo.

4. aweva55

aweva55 Fanatyk forum

Dzień dobry
    Też mam zamiar przetestować czy na 1 polu da się skończyć event , który je st dość prosty ;):p. Zobaczymy :)

5. agucha31

agucha31 Chodząca legenda forum

Dokładnie tak samo myślę , cos często ostatnio sporo gwiazdek jest do zdobycia, coś też mi sie zdaje ze w niedługim czasie bedzie ich sporo potrzeba, wcześniej królowa bananami obdarzyła ładnie a teraz spore ilości ich potrzeba, teraz gwiazdkami obdarzają w eventach i myślę ze to do czegoś dąży też :)
    Mam gwiazdek wcale nie mało, ale event robię ,tym bardziej ze wydaje sie lajtowy, bardziej niz którykolwiek wcześniej :)

6. empatyczna

empatyczna Chodząca legenda forum

xDxDxDxDTa opróżnia i zaś trzeba siać , siać coby uzupełnić pustki i kiedy to siać jak event goni event..:cry::cry:xD
    Mam nadmiar hamaków to podrzucę żebyś jak najwięcej ich mógłbyś rozwiesić miedzy drzewkami , które też w sumie w pasku nie będą musiały stać...Będziesz miał dwa w jednym..:p:p:p
    Ja tam nie będę eventu robiła sam się zrobi ot tak mimochodem bo to sianie i te wypadalce ech..fantazjo..:p:p
    Dobry Wieczór leniwy

7. .Robaczek.

.Robaczek. Generał forum

Witam. Mnie pnącze z gwiazdkami baaardzo cieszy choć dobiłam już do setnego poziomu, ale mam mnóstwo run nieodkrytych, miałam długą przerwę w grze, gdy wróciłam najpierw wycofali gwiazdki z eventów potem oddali z powrotem, ale klasyczne eventy z misjami brązową, złotą i diamentową gdzie można było wygrać łącznie kilkadziesiąt gwiazdek odeszły do lamusa. Misje w spółdzielni robię rzadko i niechętnie wydłubując co lepsze nagrody także chętnie przygarnę takie pnącze... myślę że warto nigdy nie wiadomo co się przyda i co jeszcze twórcy wymyślą a krążą plotki o jakiś zmianach na drzewie, może znowu będą runy na odkrycie których trzeba będzie po 500 gwiazdek....

8. Nutka

Nutka Komandor forum

Event robię, bo mi się bardzo podoba plansza eventowa :p:inlove:xD. Chcę odsłonić te konstelacje ;). No i wydaje się bardzo łatwy, pól jeszcze nie ściągnęłam, bo mam wykupiony siewnik. Z wypadajkami pewnie jakoś będzie ;). Gwiazdek mam ponad 2 tysiące, ale przecież pnącze jeść nie woła :p.

9. empatyczna

empatyczna Chodząca legenda forum

O OOOOO właśnie zupełnie zapomniałam..:cry:o tej planszy jest naprawdę śliczna:inlove::inlove::inlove: i trzeba ją odkryć...

10. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Hmmm pnącze złe nie jest, ale nie wiem czy chce mi się wytracać kupony na kombajn, a na zwykłych polach, lub SP (ale bez SN, bo też nie chce mi się wytracać :p) da się zrobić, ale tak na luzie bez wstawania w nocy. Chyba muszę to przekalkulować. Jak się da to robię, a jak nie to coś tam wyhaczę, ale bez spinki.
    Jeden event całkowicie opuściłam jakiś czas temu i wcale nie było mi z tego powodu źle...
    Może podgonię do hodowlanego, jak tu jakiś mądry/a Farmer/ka pisał/a

kybek93 i janekkostuchna lubią to.
  11. -Gargamel-

-Gargamel- Analityk forum

Oczywiście event robię jak wszyscy. Co do gwiazdek pewnie dadzą nowe polexDxDxDxDxDxDxDxD
    Może jakieś bagna???

kybek93 lubi to.
  12. mania4691

mania4691 Forum Pro

Event jest godny uwagi, robię. Co uskrobię to uskrobię. Ale rząd chmur jest wart walki.Do dzieła, pola obsiane i czekają na wysyp soczewek.

13. Waldeusz1

Waldeusz1 Młodszy ekspert

Dziń dybry ... albo bry wieczór ;)

Nie narzekajta ludziska na nadmiar gwiazdeczek - ostatnio stodołe miałem spuchniętą od produktów z Baśki
    a tu nagle się posprzatało i nawet nieżle dało zarobić.
    Tak więc ... ja to mawiają starzy indianie (albo farmerzy) od przybytku głowa nie boli ;)

14. cyfrzakk

cyfrzakk Cesarz forum

zrobienie obecnego eventu jest moim bezwzględnym warunkiem tej gry, powodzenia wszystkim :D

edit

jak ktoś skończy event i by chciał trochę pozarazbiac pd i sg na wymienieniu eventowki wypadajek po evencie

nie krecic teleskopow:

650 eventowki i 35 wypadajek daje razem więcej i pd i sg niż teleskop

edit 2

minimalny czas wymagany do zrobienia całego eventu to 75 minut na wytworzenie w mlynie 5 teleskopow, przy równoczesnym zakupie 5 największych koszyczkow za laczna kwote 249,95 PLN

przy kupnie 4 koszykow trzeba dosiac 1200 eventowki i wydac 199,96 PLN i wtedy w mlynie 8 teleskopow do zrobienia o lacznym czasie 2 godzin :)

zawsze na początku zaczynaj rozsiew na dużych polach ze wszystkimi dopalaczami, warto tez na noc posiac cos długo rosnącego dla wypadajek :) 3 polany w tym evencie glowna dzika i lesna, można lesna postawić w drzewach i zagrodach na wypadajki :) a 2 pozostale na eventowke

Posty połączyłam, ponieważ został usunięty wpis, który je rozdzielał.
    MOD_Zła

Ostatnio edytowane przez moderatora: 2 sierpnia 2017
    kybek93, kacper_07 oraz kolobrzeg lubią to.
  15. yogi16296

yogi16296 Stary wyjadacz

jjjjjjjjjjj
    [/QUOTE]

hejka. przecież można siać tylko te 3 i tylko z nich są wypadajki więc skąd te 2 na eventówkę. pozdrawiam

Post edytowałam.
    Oddzieliłam Twoją wypowiedź od cytatu.
    MOD_Zła

kybek93 lubi to.
  16. MargolciowyRaj

MargolciowyRaj Zaawansowany

Jak czas nie goni albo mam mało SN, to na zwykłych dużych polach z wodą i zwykłym nawozem. Mam wszystkie uszlachetnienia goździków, cebuli i lilii.

Uzupełniam poprzednia odpowiedź:
    Goździki - Wczesne dojrzewanie, Pokarm dla rozumu, SN i Miłość do SN

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj"przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->Edycja posta oraz Łączenie postów
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń
    MOD_Zła

kybek93 lubi to.
  17. cyfrzakk

cyfrzakk Cesarz forum

lesna zwierzaki i drzewa, glowna i dzika eventowka

kybek93 lubi to.
  18. konsky5

konsky5 Zaawansowany

A w którym miejscu na niebie znajdują się te gwiazdozbiory?

kybek93 lubi to.
  19. eliza9070

eliza9070 Ambasador forum

Na niebie nad farmą od jutra.

20. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

Robert :)
    Mam dla Ciebie rozwiązanie dużo lepsze niż kasztanek i te całe drzewa nawozowe - zacznij grać :)
    Po prostu - bez spinki, bez zarywania nocy, bez koszenia w telefonie wg. ustawionych przypomnień ... pograj sobie tak całkeim normalnie, ale sumiennie bez wielomiesięcznych przerw i bez nastawienia, że jesteś w czymś gorszy - bo w niczym nie jesteś.
    Poświęć trochę czasu na szklarnię, uszlachetnij sobie jedną roślinę na początek - taką, która będzie rosła godzinę zamiast 15h i to już będzie ogromny krok w kierunku szybszego pozyskania wypadajek. Postaraj się zaplanować event zgodnie z Twoim rozkładem dnia - tak, żeby nie komplikować sobie życia, ale jak nawięcej wyciągnąć z pola. Rewelacje i super wyniki z forum - traktuj jako cel, do którego dążysz, a każda porażka niech będzie dla Ciebie mobilizacją i sygnałem, że następnym razem musisz być lepszy ... musisz, bo chcesz i potrafisz.

Teraz o tym chwaleniu ... które oczywiście należy traktować informacyjnie.
    Faktycznie można na forum zaobserwować pewnien rodzaj zmagań, które mają na celu wykazanie szybkości działania, skuteczności, umiejętności wykorzystania posiadanych zasobów, co często kończy się ukończeniem eventu w ciągu doby.
    Ale to bardzo dobrze, że jest taka informacja na forum i że mamy punkt odniesienia do własnych postępów - wiemy, czy jest dobrze, czy mamy jeszcze wiele do poprawienia.
    Motywacje są różne - jedni sprawdzają się w działaniu, inni lubią hodować zwierzątka, które musieli pochować do paska, jeszcze inni lubią mieć porządek i przyzwyczili się do ulubionych kolorystycznie konfiguracji, ale również z czystej kalkulacji ... bo dlaczego mam siedzieć przez tydzień i latać z kombajnem po polach, jak można się sprężyć na maksa przez dobę, czy dwie i przywrócić farmę do pełnej wydajności, która będzie procentowała większymi zapasami w stodole, a one będą bardzo potrzebne w czasie dożynek.
    Motywacje są różne, bo różny jest staż graczy, różne są możliwości i zasoby - musisz znaleźć swoje miejsce na drodze do celu, określić co już masz za sobą, co jeszcze przed Tobą i realizować zamierzenia z konsekwencją, bez zniechęcenia.
    Do sukcesu nie ma windy - trzeba iść po schodach ... więc nie wybieraj się na kolejny urlop, tylko pakuj się na te schody i wykaż się kondycją ;) Najbliższa okazja już dzisiaj od 14:00 ...
    Trzy doby Robert i masz pozamiatane. W dzień siejesz ile się da, w nocy długorosnące na wypadajki.
    Gdyby jednak miało nie wyjść i będzie to jeden z ostatnich eventów, z którym masz problem, to obejrzyj nagrody w A,B,C,D i zacznij od tych, które będą dla Ciebie najbardziej przydatne.
    Powodzenia :)

Ostatnie edytowanie: 3 sierpnia 2017
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.