Opinie Dolina Szarotek

Discussion in 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' started by BA_Marion, Dec 11, 2022.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Tags:
  1. ~czarodziejka

~czarodziejka Wszystkowiedząca wyrocznia

Od dłuższego czasu ze zbiorów nie wypadają łopatki, zużyłam 70 sztuk które miałam i koniec. Nie ma jak wyprodukować nasion wełnianki i realizować zlecenia >:(

tereska1108 and AngelGina like this.
  2. kaska860

kaska860 Wszystkowiedząca wyrocznia

Wczoraj odblokowałam drzewo orzecha włoskiego i jest ono niewidzialne. Można je podsypać i rośnie, ale nie widać go fizycznie na polu. Oczywiście historię i ciastka mam wyczyszczone (automatycznie ustawione). Nie przeszkadza mi to jakoś specjalnie, a wręcz trochę bawi i zastanawia czy u Was też występuje ten problem ?

~czarodziejka likes this.
  3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Tak, problem jest chyba u wszystkich i został zgłoszony już jakiś czas temu.

kaska860 likes this.
  4. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Po prostu czekają aż ja do tego nieszczęsnego orzecha doczłapięxD Chwilę to potrwa, bo dopiero dzisiaj udało mi się osiągnąć 50 poziom:)
    upload_2026-2-1_10-53-16.png

5. Karakuliambro

Karakuliambro Komisarz forum

Udało się dzisiaj osiągnąć poziom 10. Jest pnącze 1000% na Farmę. Trochę żałuję, że wzięłam się za te Alpy dopiero teraz. Byłabym mniej więcej tam, gdzie większość, bo odblokowałam je od razu. Ale widać tak musiało być.

6. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

Ja też nie od razu wchodziłam na Alpy. Aktualnie dobijam do 14 poziomu. Robiłam trochę po omacku ale dzięki lekturze forum idzie mi coraz lepiej.

7. kudlaty147

kudlaty147 Wszystkowiedząca wyrocznia

ja tez dolaczylem do alp minelo chyba dwa miesiace zabraklo mi 200 pd do przejscia na 14 poziom alejutro sie wbije i dzialam na spokojnie wszystkiego mam duzo i musze pilnowac zebylimitow w magazynach nie przekroczyc

tereska1108 and Daisy44 like this.
  8. zletrafileskotku

zletrafileskotku Hrabia forum

Ja też na początku zaraz po odblokowaniu Alp bardzo mocno się do nich zraziłam, weszłam i od razu ścieło gre totalnie...., więc przelogowałam i więcej tam nie wlazłam, dopiero jakoś w połowie listopada mnie tkneło, ale na początku ani nie kumałam za bardzo o co chodzi, ani nie za bardzo mi się to podobało,-a teraz uważam że te Alpy są całkiem okejxDxDxD- wkręciłam się, lubię tam wpaść zebrać owoce i drzewa, porobić sobie zlecenia, fakt trochę się to dłuży wszystko- ale pomału idę do przodu- Mam nadzieję jutro na 10 poziom, Byle do odblokowania słoneczników a potem się zobaczy. =):D
    U lala :) właśnie przed chwilą wbiłam 10 ty poziom i mam moje pierwsze alpejskie pnącze! Ha!

Last edited: Feb 1, 2026
  9. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Rzadko tu bywam, alpejskie powietrze mi nie służy. Alpejski blask niewątpliwie pomógł wskoczyć wyżej.:)

10.10.2025 - 11.02.2026

10. tixwiktor

tixwiktor Młodszy ekspert

hej, macie wykaz co dalej po 50 poziomie ? wiem ze była aktualizacja ale nie mogę znaleźć tego linku :)

11. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Informacje o ostatniej aktualizacji znajdziesz tutaj: Bogactwo Doliny Szarotek - aktualizacja.

tixwiktor likes this.
  12. hiacynta

hiacynta Chodząca legenda forum

Ja dopiero dotarłam do 16 poziomu i mam komunikat, że można odblokować pole. Dokładnie pisze "Posiadasz wszystko co potrzebne do odblokowania tego pola" i nie mogę znaleźć gdzie mogę to zrobić.
    Może bym częściej wpadała w tę dolinę, gdyby nie była taka durna.
    Pomóżcie:sleepy:

Prośba już nieaktualna, sama rozwiązałam swój problem:p

Last edited: Feb 11, 2026
    agniecha$ and tereska1108 like this.
  13. Kala

Kala Mistrz forum

Okropnie powolnie i mozolnie to idzie, ale do przodu xD

14. Yabolek

Yabolek Weteran forum

Gratuluję i dla otuchy dodam, że powolnie i mozolnie to dopiero będzie.

hiacynta, 22vader, Kala and 1 other person like this.
  15. Kala

Kala Mistrz forum

Jestem w stanie to sobie wyobrazić xD

16. elizabetha11

elizabetha11 Aktywny autor

A ja mam pytanie odnośnie otwieranie tej Doliny. Czy warto inwestować gwiazdki w dostęp do niej? Poradnik nie zachęca...:oops:Czy gra jest warta świeczki??

SiljeArgrimsdotter likes this.
  17. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

To czy warto to chyba każdy musi sobie odpowiedzieć sam. Ja robiłam dla itemu +1 dla drzew, mam już dwa pnącza dające dobry % do farmy a teraz idę żeby odblokować dodatkowe pole na farmie. Potem zobaczę. Aktualnie mam prawie połowę 15 poziomu.

18. tereska1108

tereska1108 Mistrz forum

A ja weszłam w te Alpy aby zobaczyć , tak z ciekawości, na czym to wejście na szczyt polega?
    Powiem tak, jeżeli na Farmie mamy już poukładane, w miarę oczywiście , to warto sięgnąć po coś jeszcze aby rozwijać umysł.
    No i weszłam na polanę w Alpach i zaczęłam mozolnie, krok po kroku iść w te góry:)
    W tej chwili jestem na 30 poziomie, mam odkryte w sporej części Wzgórze Słoneczników, na którym wystawiłam swoje wszystkie duże drzewa oraz troszkę małych i jestem bardzo zadowolona:)
    Dolina Szaroty wymaga cierpliwości i dużo systematyczności, a ja to lubię:)
    Zachęcam niezdecydowanych do wchodzenia w Alpy.

Farma poziom -254
    Gram od 4.05.2010

Last edited: Mar 1, 2026
    hiacynta, AngelGina and Yabolek like this.
  19. Yabolek

Yabolek Weteran forum

Halo, halo
    Item Lodowy Jeleń daje + 100% do zbioru z drzew przez 20 godz. co 40 godz. To jest przepotężny item, łatwy do zdobycia gdy już się odblokuje szarotki

Dla itemu warto. 2 pnącza z bonusami na % PD, każde 1000% co drugi dzień, też potęga, ale to rzecz względna.
    Te rzeczy łatwo i szybko zdobędziesz.
    Odblokowanie Słonecznikowego pagórka to już dłuższa sprawa. A każdy kolejny obszar to już droga przez mękę. W dodatku Dolina Szarotek ssie zasoby z farmy. Owce drzew i rośliny na kompost. Zwierzęta i produkty na skrzynki narzędzi. Całkiem inne zarzadzanie tam panuje. Nie możesz produkować na zapas ile chcesz, bo wszystkie magazyny mają ograniczania.

edit; Lodowy Jeleń daje + 100% do zbioru z drzew na wszystkich obszarach farmy. Pełni również.

Last edited: Mar 1, 2026
  20. bogusiak80

bogusiak80 Chodząca legenda forum

Mogę powiedzieć na swoim przykładzie,że warto.Teraz tak mówię,bo gdy otworzono Dolinę szybko tam weszłam i jeszcze szybciej wyszłam.Zatrzymałam się na 5 poziomie i nie zaglądałam tam więcej ale kuszą Słoneczniki i pnącza.Na początku zdobyłam ten Lodowy item i nie zdawałam sobie sprawy co on mi daje.Tak jest jak człowiek nie chce nic wiedzieć. Za namową Agnieszki$ wzięłam się za Alpy,poczytałam podpowiedzi graczy ale sama też siedzę w Poradniku Doliny i powiem ,że zaczęły mi się podobać.Tak jak napisał kolega Yabolek Dolina jest wymagająca ale dla kogoś kto chce sobie rozplanować zadania ,fajna odskocznia. Wróciłam w Alpy w listopadzie z poziomem 5 a teraz już jestem tutaj
    [​IMG] Myślę,że warto spróbować,zawsze można zrezygnować lub zrobić sobie przerwę. Dobrej zabawy.:)