Opinie Dolina Szarotek

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Marion, 11 grudnia 2022.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. halina415

halina415 Ekspert forum

mam i ja dzisiaj rano ten25 poziom

2. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

Mi Alpy strasznie się wleką... tak czytam o tych zdobytych 24, 25 poziomach, jak o jakiś legendach ;)
    Gratuluję dobrze obranego planu i takich wspaniałych wyników :)
    Ja mam jeszcze daleko, dopiero wskoczyłam na 19 poziom, więc nie mam czym się chwalić ;)

3. ajlowdisgejm

ajlowdisgejm Aktywny autor

Bo Alpy są megaaaaa nudne, jedyne co mnie w nich trzyma to te dodatkowe pole w sam raz na baobaby, które u mnie obecnie siedzą w pasku, bo nawozów i tak mam wystarczająco, bo kończenie eventów w kilka chwil jakoś mnie nie jara, bo i po co

4. klonek68

klonek68 Hrabia forum

Podpowiedzcie A co to za nowe pole bo nie w temacie jestem i alpy traktuję po macoszemuxD12 poziom

5. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Wzgórze Słoneczników klik

6. incasent

incasent Ambasador forum

Nie każdy ma tyle nawozu.
    Nie każdy ma tyle Baobabów, by trzymać je w pasku ;)
    Kończenie eventów w kilka chwil pozwala na przywrócenie "optymalnego" układu na farmie.
    --------
    Ale całkowicie się z Tobą zgadzam, że Alpy są meegaaaa nudne! ;) - jak na taśmie produkcyjnej....
    -
    -
    -
    Ale co nie jest nudne?

7. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Nudności?:oops:;)
    xD:cry:xD
    Ech, myślałem, że może teraz wbiję 24 lvl, ale dopiero po niedzieli.
    A wszystko przez recykling.
    Zamiast APD sypie same śmieci, które i tak wywalam do kosza.:(

8. incasent

incasent Ambasador forum

Mnie zostało jeszcze 18.720 APD do 25-ki.
    Ania mnie troszkę naprostowała, żebym nie zbierał recyklingu jednym kliknięciem, tylko żebym to rozłożył w czasie..
    No i "odpukać" ... co prawda nie mam 100% APD, ale odsetek "śmieci" znacząco spadł...
    --------
    Jeszcze ze 3 tygodnie - tak mniej więcej. Potem zostanę chyba tylko na przetwórstwie narzędziowo/APedowym ;]

9. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Na 24 poziom weszłam wczoraj. Zajęło to 20 dni, co pozwala wnioskować, że w okolicach 10 października otworzę Wzgórze Słoneczników.
    Alpy lubię i w żadnym razie mnie nie nudzą. Może to kwestia tego, w jaki sposób w nich gram. Pracuję na to, żeby obsługiwać w komplecie zlecenia klientów. Nie jest to łatwe, bo towarzystwo lubi zaskakiwać. Wjeżdżam rano do Szarotkowej Doliny i zastanawiam się, czym mnie tego dnia uracząxD Ale póki co lubię te przepychanki, bo to chyba coś, czego szukam w grach. Kombinowanie, planowanie, liczenie... Przy dzikich wymaganiach klientów w zestawieniu ze szczupłością miejsca w magazynach, mam tego kombinowania czasem aż nadtoxD

10. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Próbuję pojedynczo, ale nic to nie zmienia.
    Miało być 400 APD/40h, dostałem 8 petard.>:(
    W ten sposób, to i do Nowego Roku nie wbiję 25 lvl.:(
    I gdyby to tylko chodziło o czas.
    Ale to tylko marnowanie towaru ze stodoły.
    Wymieniam go na petardy, które do niczego nie są mi potrzebne.
    Tak właściwie, to nawet nie wiem do czego są, nie sprawdzałem.:oops:

11. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Ja petard używam, nie wyrzucam w konwerterze. Przyśpieszam.

12. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

To nic innego jak kradziejstwo [​IMG]
    i my chcąc nie chcą na to się godzimy :oops::sleepy::cry:
    i dlatego bynajmniej ode mnie za działania w dolinie ani złotówki nawet pół nie zobaczą

ciekawe czy każdemu chociaż po równo tak dają
    pewnie nie , farmer jeden gorszy/lepszy od drugiego :sleepy::cry:

13. ajlowdisgejm

ajlowdisgejm Aktywny autor

No nie wiem, ja nie znajduje tu żadnego kombinowania, minimum 10 moreli alpejskich leci ciągiem na drewno, reszta w zależności od zapotrzebowania. Zlecenia udaje się wykonać w całości tylko jeśli "losowość" BP pozwala, to samo z recyklingiem, pakujesz to samo i albo będą APD albo psinco :) Szczerze to nie wiem nad czym tu kombinować, taśmowa robota.

Ostatnie edytowanie: 17 września 2023
  14. -Gargamel-

-Gargamel- Analityk forum

Tak czytam i czytam Wasze posty i z przykrością muszę stwierdzić, że rzeczywiście ta Dolina jest nuuuudna. Niestety wypadajki tutaj to jakiś koszmar. Co z tego, że mam odpowiednią ilość owoców i roślin dla klientów jak ciągle brakuje wypadajek. Bursztyn - stoi na 7 i ani kroku dalej, koszyk grzybów - stoi na 4 już od bardzo długiego czasu i ani drgnie. jedynie te gałęzie jakoś wolniutko lecą. I dopiero weekend coś pomaga . I ciągle mam zapchany magazyn tymi owocami.
    Cóż, nie podoba mi się ta Dolina. Podziwiam graczy, którzy tak pięknie prą do przodu ale chyba cały czas siedzą przy komputerze. Ja mam też inne, ważne zajęcia. Nie można mieć wszystkiego. Pozdrawiam wszystkich bez wyjątku.

15. jagoda19543

jagoda19543 Czeladnik forum

mam pytanie co to jest baobab o ktorym piszecie

grania. i krasnoludek10 lubią to.
  16. -Gargamel-

-Gargamel- Analityk forum

Baobaby to są takie wielkie drzewa dające nawozy. Zajmują 4 pola. Warto je mieć, chociaż u mnie od dłuższego czasu stoją w magazynie.

17. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

A to się bardzo cieszę, że tak łatwo przychodzi Ci regularna obsługa kompletu zleceń klientów w Dolinie, ja się muszę do tego cokolwiek przykładać, tym bardziej że lubię wręczyć temu czy owemu cukierka:) O recyklingu wiele powiedzieć nie mogę, bo korzystam z niego w niewielkim stopniu, ale faktycznie, w jego przypadku wielkiej filozofii pewnie nie ma:)

AngelGina, grania. oraz krasnoludek10 lubią to.
  18. panda-p25

panda-p25 Hrabia forum

ciekawa jestem kiedy zaczną wypadać łopatki ,od trzech tygodni nic zero , gdzie obiecana obniżka u klientów ,u mnie wołają kosmiczne ilości

19. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Byłam tak rozemocjonowana przestawianiem itemów na wzgórze słoneczników, że zebrałam wszyściutkie 4 polany pełne itemów +3 na baśce bez uprzedniego zebrania wybiegu dla domowych :cry:xD:oops::cry:

Z nowej polany jestem zadowolona. Jest większa niż się spodziewałam :music:

20. agi31

agi31 Chodząca legenda forum

idąc w te Alpy, to się trochę pomylili......dla mnie to jak Mount Everest albo jakie inne K2 :cry::cry:
    nigdy dobra we wspinaczce nie byłam ale tu to katastrofa, dopiero 18 level.....to wzgórze słoneczników będę miała za rok....może ;):p

apropos zleceń.....192 różaneczniki, to już bardzo dużo....ale 300 i to jeszcze z dużym haczykiem to przesada, to samo z morelami....prawie 200 sztuk do jednego zlecenia, podobno miało być to zmienione ale póki co to chyba nic z tej zmiany nie wyszło :oops: