Opinie Dolina Szarotek

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Marion, 11 grudnia 2022.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Lenka6711

Lenka6711 Zaawansowany

2. zazulec

zazulec Książę forum

Zmiany wyglądają obiecująco. Brakuje mi i tylko zwiększenia magazynu alpejskich owoców drzew. Obecnie mam go rozbudowanego na maxa - i pokazuje, że następne zwiększenie po osiągnięciu poziomu 0. Może następnym razem to uwzględnią.

3. tixwiktor

tixwiktor Okazjonalny autor

czy bedzie zmiana w produkcji drzewa ?
    mało mam pni i ciezko zrobic drewno dobrej jakosci/
    przez to wszystko stoi bo nie mozna produkowac drzewek i roślin :(

bieganskag, -troll- oraz krasnoludek10 lubią to.
  4. kaska860

kaska860 Cesarz forum

U mnie prawie cały czas kręci się kwiatek na ikonie myszki. Wszystko da się nastawić i zrobić, ale to kręcenie podczas ścinania czy siania lekko przeszkadza. Też ktoś tak ma ?
    Ogólnie zmiany w alpach uważam za bardzo fajne. Jeszcze wedle zapowiedzi zrobią coś z tym drewnem i będzie git.

incasent i krasnoludek10 lubią to.
  5. cypiswp

cypiswp Nadzorca forum

Pozytywne zmiany. Eliminacja bezsensowego klikania-brawo!! Jeszcze jak by zmniejszyć ilość wylotek w zleceniach klientów, to też by nie zaszkodziło. Ewentualnie wprowadzenie czegoś, co poprawi ich wypadanie.

6. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Wymagania klientów w zakresie roślin i przedmiotów wypadających podczas zbiorów planowano obniżyć podczas wczorajszej aktualizacji. Niestety nie udało się ze względu na trwające problemy techniczne. Gdy uda się je usunąć (problemy), aktualizacja obejmie również ten zakres. Zaraz dodamy informację w ogłoszeniu.

incasent, krasnoludek10 oraz cypiswp lubią to.
  7. Lenka6711

Lenka6711 Zaawansowany

Wyszło dobrze, nawet bardzo dobrze.

Tak było wczoraj:

Odblokowana morela mandżurska, po czym wszystkie możliwe jej ulepszenia:

Mam nadzieję, że tym razem nie będę tego żałować;) Kolejna grządka w Ogrodach, wynikająca z poziomu, również ułatwiła " żonglowanie" roślinami. Pogoda jest pod całkowitą kontrolą.
    ---------------------------------------------------------

Zdecydowanie mniej klikania, uff. Planowanie powolutku, ale zaczyna mieć sens. Miejsca do oporu w magazynach, można logicznie i strategicznie działać i zwyczajnie się bawić. Przelicznik w konwerterze, wg mnie znośny, choć czasem boli;)
    --------------------------------------------------------
    Plac Wiejski - przemilczę, nich sobie tam czeka ;)
    -------------------------------------------------------

Miłego weekendu Wszystkim :)

8. tixwiktor

tixwiktor Okazjonalny autor

hej, czy wiadomo już kiedy będą zmiany z produkcja drewna ? kolejny raz utknęłam bo nie ma z czego produkować drewna :( ktoś coś wie ?

krasnoludek10 lubi to.
  9. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Jak chcę wycofać produkcję to wkład idzie się paść?

Bo odwaliłem babola, że hej.>:(
    Tak ciułałem średnie pnie, żeby deski na grzybki były i zapakowałem je do produkcji zwykłych desek.
    No rzesz urwał nać!:mad:

Nie idą mi te alpy, zawsze coś się posoli.
    Te pnie zabolały, trzeba zrobić przerwę w Alpach.
    Z reszta pasek i tak nie dyga, więc cel - dodatkowa polana dla itemów - nie jest nawet widoczny.
    W optymistycznej wersji - 25 lvl za kilka miesięcy, to nawet ewentualnego przychodu PD na farmie pewnie nie odczuję.

10. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

znam ten ból :cry: pni żal :sleepy::cry::cry:
    może trzeba napisać do PT bo w poradniku takiej informacji uwagi znaleźć nie umiem to może błąd i pnie oddadzą :sleepy::sleepy::)

dolina nie zaskarbiła farmerskich serc
    nie dziwi mnie to
    ostatnio mało wpisów

dla mnie największym nieporozumieniem złodziejstwem jest losowe zdobywanie punktów APD z recyklingu -.-:sleepy::cry:

11. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Tak, wkład przepada.

Dałabym rękę odciąć, że taka informacja była w poradniku, ale też tak na szybko nie umiem jej teraz odnaleźć. Za to w grze zawsze pojawia się ostrzeżenie:

os.png

12. hlnrys

Info o przepadku też gdzieś widziałem.
    To chyba była wzmianka w którymś OO z tą właśnie aktualizacją.
    Ale nie mogę tego odszukać.:(

krasnoludek10 lubi to.
  13. PitchforkOfDoom

PitchforkOfDoom Wielki mistrz forum

odkąd weszły roślinki to mi się w tych alpach też ciągle psuje, a to złą produkcję zapodam, a to źle posadzę -.-, pni ciągle brak, zadania wiecznie nie wykonane bo czegoś brak. O pogodzie, nie wspomnę. Te Alpy wymagaja ciągłęgo zaglądania tam i nie wiem czy warto. Na razie przejscie z poziom 22 do 23 zajmie mi 3 tygodnie, czyli podejrzewam, że jeszcze ze 2 miechy do poziomu 25 i w sumie to nie wiem czy te kilka dodatkowych pól zrobi różnicę.
    Tak naprawdę, bo zdobyciu jelenia Alpy nic ciekawego nie dają

14. SMOD_Atena

Jeśli ktoś czegoś nie wie albo nie może namierzyć to BA_Marion jest niezastąpiona : #284

15. hlnrys

A ja durny szukałem tej informacji w FAQ, w "ogólnych" i "ewentowych".
    Nie pomyślałem, żeby tego poszukać w "błędach" - mój błąd.:oops:

tamako i krasnoludek10 lubią to.
  16. SMOD_Atena

Ja szukałam wszędzie ale z braku czasu chciałam tak "na skróty" i nie wyszło. Mogłaby być w FAQ taka informacja ale tam jest tego tyle, że można oczopląsu dostać a w OO jest czytelniejsza i ją oczywiście czytałam jak się pojawiła ale to jeszcze trzeba pamiętać a mnie pamięć zaczyna coraz bardziej szwankować :oops:

tamako, krasnoludek10 oraz hlnrys lubią to.
  17. hlnrys

O widzisz, masz rację.
    Teraz nie będę szukał info w FAQ, tylko w ogólnych, zwłaszcza pod nagłówkiem:
    "Naprawa błędów i drobne ulepszenia"
    xD:cry:xD
    -------------------
    Albo...
    ...daj mi prywatny namiar na Kojota.;)
    xD:cry:xD

tamako i krasnoludek10 lubią to.
  18. SMOD_Atena

Podobno kto szuka nie błądzi, tylko trzeba szukać dokładnie albo kto pyta czy jakoś tak ;)
    xD:cry:

19. hlnrys

Wbiłem 22 lvl.
    Ogrody weszły 14.06.23.
    Od 20 lvl (146.440 APD) do 22 lvl (190.440 APD) przechodziłem prawie 2 miesiące.
    44.000 APD w 51 dni - ok. 6.000 APD/tydzień
    I pewnie zbliżoną średnią utrzymam.
    Co prawda były misje na placu, ale raz w alpy wchodziłem, raz nie, więc średnia APD powinna się utrzymać.
    Celem jest odblokowanie Wzgórza Słoneczników - 25 lvl - 270.940 APD.
    Jeśli tempo utrzymam, to brakujące 80.500 wbiję za ok. 94 dni - 3 miesiące.
    Na początku przewidywałem pół roku, teraz wygląda że od 20 lvl do 25 będzie 4,5 - 5 miesięcy.
    Wzgórze powinienem odblokować przed dożynkami.
    35 lvl w tym momencie, to bardzo odległa przyszłość - ok 1,5 roku.

20. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Brawo i Ci zazdroszczę. Tkwię na 21 lev Konwerter głównie daje mi ulepszacze do drzew i roślin- APD mniej więcej co trzeci wsad i powoli zaczynam tracić resztki cierpliwości do Alp...