Opinie Dolina Szarotek

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Marion, 11 grudnia 2022.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. rajskafarma

rajskafarma Mistrz forum

wg mnie - poprzednio wiechlina miała dwa rózaneczniki (po obu stronach), a teraz ma jeden rózanecznik, bo z drugiej strony jest szarotka i dlatego teraz złapała +1 od borowika.
    Z mojego doswiadczenia bonusy rózanecznika działaja jako pierwsze i dlatego rózanecznik sieje tylko z borowikami.
    Jak jest słonecznie, to sieje wiechline przy borowikach i mam +1 do borowika.
    Borowik ma 6szt/pole a wiechlina 9szt/pole

2. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Takie pytanko mam. Możecie zebrać wszystkie rośliny z pól? Bo mimo,że mam wszystkie "dojrzałe" ja mogłam zebrać tylko z połowy

bona53 lubi to.
  3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

A miejsce w magazynie dla roślin jest?

bona53 lubi to.
  4. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Upss. Dzięki

bona53 i SMOD_Atena lubią to.
  5. Iskierka95

Iskierka95 Komisarz forum

wytłumaczcie mi proszę,zasady pogody gdy jest burzowo,rano posiałam rośliny,były na 4 poletka,po 2 godz zebrałam ,posiałam następne,były na 5 poletek,teraz zebrałam,posiałami znowu są na 4 pola zaznaczam że cały czas jest burzowo,mnie też już zaczyna być burzowo

aleksandra i grakula16 lubią to.
  6. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Co siałaś?
    Różanecznik podczas burzy ma dodatkowe miejsce na grzadkach

aleksandra lubi to.
  7. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

ja już nie dochodzę dlaczego tak jest,jak jest to dobrze jak nie ma to też dobrze, zleceniami też się nie denerwuję,,mogą wołać co chcą i w dowolnej ilości,mam to dam nie mam nie dam,nie będę się denerwować doliną

AngelGina, dora4370 oraz grakula16 lubią to.
  8. Iskierka95

posiałam grzyby,wstawiłabym zdjęcie,ale nie umiem

9. ania12355

Przy grzybach nie wydłuży grządek.
    Proponuję przejrzeć na ścieżce mądrości jakie bonusy i kiedy daje która roślina i zapisać na kartce.

10. Iskierka95

na grzybach mam wszystkie zaliczone,ja sama jestem zdziwiona

11. ania12355

Ja mam wszystkie ulepszone na max, ale wkurza mnie te 5 poletek , bo w zasadzie to sieję borowika i różanecznik jak jest burza i sieję od prwej po 4 poletka. Jak jest deszcz sieję to samo.
    Gdy słoneczko to obuwika, wiechlinę szarotkę, ale borowik zostaje na tych samych miejscach cały czas.

incasent i Iskierka95 lubią to.
  12. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Iskierka95, miałaś dziś na łąkach różanecznik, prawda?
    I różanecznik masz ulepszony, czyli przekazuje sąsiednim roślinom bonusy pogodowe (dla burzowej i deszczowej pogody), prawda?
    Grządki roślin, które znalazły się w sąsiedztwie różanecznika przejęły jego bonus pogodowy i dlatego masz na nich 5 poletek.

13. ania12355

Z tego co czytałam , to iskierka miała posiany różanecznik. zebrała i posiała grzybka. Co miało przekazać bonus?

14. BA_Marion

Nie wiem, może zaczęła siać zanim zebrała do końca różanecznik. Cudów nie ma, gdzieś coś musiało z różanecznikiem choćby na chwilę zasąsiadować, inaczej nie miałaby 5-poletkowych grządek.

15. ania12355

Teraz ma 4 poletka i wszystko się zgadza ( post 2445)
    No to jeszcze zapytam : czy każdy ma inną pogodę? Ja mam pochmurnie, burzowo będzie za ok 7 godzin.

grania. lubi to.
  16. BA_Marion

Wszyscy mają taką samą pogodę. Burza była i zdaje się, że o 16:00 się skończyła (może o 15:00, nie jestem pewna).
    Koszyki grzybów fajnie lecą po burzy - 3 małe poletka różanecznika, 3 koszyki :p

AngelGina, grania. oraz aleksandra lubią to.
  17. Marcinwin

Marcinwin Moguł forum

Właściwie to cuda są, raz działa raz nie... U mnie się coś przywiesiło na polu i cały czas dawało bonusy dla pogody której nie było...zebranie i sadzenie od nowa nic nie zmieniało. Po tym całym olewaniu błędów nawet mi się nie chciało robić screenów i wstawiać bo to i tak by nic nie dało. Wszystko jest olewane, a na koniec wychodzi, że takie było założenie twórców. Więc po co wstawiać i opisywać błędy, szkoda tracić na to czas... Jeśli tak się podchodzi do błędów gry, to potem nie ma się co dziwić, że ludzie nic nie zgłaszają, bo po co?
    I gra żyje w iluzji, że chyba nie ma błędów, skoro nie ma zgłoszeń. A prawda jest taka, że błędów jest od groma...

18. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Uszlachetniłam obuwik "stosuje dodatkowy Pęd roślin +1". Na jakiej zasadzie to działa ? Użyję 1 pędu, a podwójnie mi skróci czas ? Nie mam jak sprawdzić, bo oczywiście łopat do produkcji nasion ze świecą szukać. Zebrałam po nocy same rośliny z długim czasem, a łopaty brak -.-

19. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Przy bonusie od borowika, o którym napisałaś będziesz mogła użyć Pęd roślin o 1 raz więcej czyli 4 razy.

kaska860 lubi to.
  20. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Ku pamięci

Stan 23.07.2023
    20 poziom 146765 APD