Dolina Szalotek

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika zletrafileskotku, 2 lutego 2026.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. zletrafileskotku

zletrafileskotku Hrabia forum

Mam problem, - wbiłam 10 poziom i mam nowe drzewko morele pospolitą- wyprodukowałam odznakę- odblokowałam " posąg " a drzewka dalej nie mam, dlaczego?

2. Kala

Kala Wyjątkowy talent

Wejdź w stanowisko do produkcji i kliknij na napis w żółtej ramce "Drzewko moreli alpejskiej" - rozwiną Ci się inne drzewa i tam będzie pospolita.

3. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Kala, dziękuję za pomoc.
    Jeszcze pokażę na obrazku:
    upload_2026-2-2_16-15-41.png
    Trzeba kliknąć ten mały przycisk i rozwiną się wszystkie gatunki danego drzewa. To samo dotyczy modrzewi, wiśni itd.

Czy masz jeszcze pytania?

bogusiania lubi to.
  4. zletrafileskotku

Już mam dzięki =) Tak, jak już tu jestem to zapytam : Czy " rządek " w którym postawię różanecznik wpływa na ilość roślin jaka wpadnie? i czy długosć grządki ma znaczenie? i od czego ona zależy?

5. BA_Marion

Ważne jest tylko to, żeby roślinka miała gdzie się rozrosnąć. Każde wysiane nasionko tworzy taką grządkę o łącznej długości 4 poletek (w prawą stronę od poletka, w którym ją posiano).
    Gdybym posiała coś tutaj:
    upload_2026-2-2_16-26-14.png
    to nie będzie to ekonomiczne, bo grządka obejmie 2 poletka (tyle tylko jest wolnego miejsca) zamiast standardowych 4.

Każde pojedyncze poletko daje 5 roślin, łącznie z grządki zbierzesz ich 20. Liczbę roślin można zwiększać - bonusy własne i roślin sąsiednich odkrywane na Ścieżce mądrości. Można też grządkę wydłużyć do 5 poletek (o ile jest miejsce) dzięki nawozowi większe pole. Wszystko jest szczegółowo opisane w Poradniku.

Czy chcesz jeszcze o coś spytać?

bogusiania lubi to.
  6. zletrafileskotku

Nie =) Dziekuję za pomoc!

7. BA_Marion

Proszę bardzo:) W takim razie zamykam temat. Miłego dnia.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.