Dolina Szalotek

Discussion in 'Archiwum - pomoc' started by zletrafileskotku, Feb 2, 2026.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. zletrafileskotku

zletrafileskotku Hrabia forum

Mam problem, - wbiłam 10 poziom i mam nowe drzewko morele pospolitą- wyprodukowałam odznakę- odblokowałam " posąg " a drzewka dalej nie mam, dlaczego?

2. Kala

Kala Mistrz forum

Wejdź w stanowisko do produkcji i kliknij na napis w żółtej ramce "Drzewko moreli alpejskiej" - rozwiną Ci się inne drzewa i tam będzie pospolita.

bogusiania and zletrafileskotku like this.
  3. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Kala, dziękuję za pomoc.
    Jeszcze pokażę na obrazku:
    upload_2026-2-2_16-15-41.png
    Trzeba kliknąć ten mały przycisk i rozwiną się wszystkie gatunki danego drzewa. To samo dotyczy modrzewi, wiśni itd.

Czy masz jeszcze pytania?

bogusiania likes this.
  4. zletrafileskotku

Już mam dzięki =) Tak, jak już tu jestem to zapytam : Czy " rządek " w którym postawię różanecznik wpływa na ilość roślin jaka wpadnie? i czy długosć grządki ma znaczenie? i od czego ona zależy?

5. BA_Marion

Ważne jest tylko to, żeby roślinka miała gdzie się rozrosnąć. Każde wysiane nasionko tworzy taką grządkę o łącznej długości 4 poletek (w prawą stronę od poletka, w którym ją posiano).
    Gdybym posiała coś tutaj:
    upload_2026-2-2_16-26-14.png
    to nie będzie to ekonomiczne, bo grządka obejmie 2 poletka (tyle tylko jest wolnego miejsca) zamiast standardowych 4.

Każde pojedyncze poletko daje 5 roślin, łącznie z grządki zbierzesz ich 20. Liczbę roślin można zwiększać - bonusy własne i roślin sąsiednich odkrywane na Ścieżce mądrości. Można też grządkę wydłużyć do 5 poletek (o ile jest miejsce) dzięki nawozowi większe pole. Wszystko jest szczegółowo opisane w Poradniku.

Czy chcesz jeszcze o coś spytać?

bogusiania likes this.
  6. zletrafileskotku

Nie =) Dziekuję za pomoc!

7. BA_Marion

Proszę bardzo:) W takim razie zamykam temat. Miłego dnia.

Thread Status:
Not open for further replies.