Dokładniejsza personalizacja rzędów chmur.

Temat na forum 'Archiwum - pozostałe działy' rozpoczęty przez użytkownika JohnLock, 15 stycznia 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. JohnLock

JohnLock Hrabia forum

Witam.
    Postaram się napisać krótko i zwięźle.
    W moim odczuciu (a może także i Waszym) przydałaby się nowa zakładka lub obecna która mogłaby być bardziej rozbudowana z wyszczególnieniem danych rodzajów bonusów.
    To co jest obecnie to trochę za mało i twórcy mogliby się bardziej postarać.
    Każdego miesiąca dochodzi coś nowego choć przeważnie to w większości PD/TPD.
    Zdaję sobie sprawę z tego, że pnącza zazwyczaj mają po kilka różnych bonusów, ale to też można by było zgrabnie podpiąć.
    W jakimś stopniu ułatwiło by trochę zbiór tego miszmaszu bo klikać pojedynczo i omijać to czego jeszcze nie chcemy zebrać lub pominąć trochę zajmuje a każdy ma inne priorytety na farmie.

Przykładów nie będę podawał bo zapewne każdy potrafi sobie to wyobrazić, jeśli to jest niezbędne w takim razie temat proszę usunąć.

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witam.

Na chwilę obecną mamy na Cudownym pnączu takie zakładki:

[​IMG] Rzędy chmur zapewniające postęp - rzędy, które dają jednorazowy bonus SG/PD/TPD (ilość stałą lub zależną od poziomu, nie procentowy bonus na dany czas).
    [​IMG] Rzędy roślinne bonusy - rzędy dające bonusy działające na plony lub drzewa (w tym np. zwiększające efektywność super nawozu).
    [​IMG] Rzędy zwierzęce bonusy - bonusy związane z zagrodami, warsztatami oraz hodowlą w oazach miłości (w tym dotyczące super paszy).
    [​IMG] Rzędy chmur zapewniające przedmioty - rzędy z bonusami w postaci przedmiotów takich jak np. skrzynka rzemieślnika, kupon na kombajn, eliksir ziołowy, itp.
    [​IMG] Niekompletne rzędy chmur - czyli takie, na których nie ma kompletu itemów na chmurkach, lub jest możliwość zakupu widocznych rzędów.
    [​IMG] Pozostałe rzędy chmur - rzędy, które dają bonusy inne niż ujęte powyżej, np. zwiększenie bonusu procentowego PD na określony czas, zwiększanie szansy na uzyskanie przedmiotów, itp.

I jak dla mnie to szczerze mówiąc jest wystarczająco ale może masz jakąś konkretną propozycję i np. zamiast ostatniej zakładki czyli Pozostałe rzędy chmur masz pomysł na jakieś określone rzędy, które ciężko umieścić w innej zakładce bo nie pasują i mogłyby się tam znaleźć?
    Jeśli możesz to podaj jakieś konkrety i koniecznie dodaj ankietę, bez niej pomysł jest niepełny i zostanie zamknięty.

Aby dodać ankietę to nad Twoim post wybierz Narzędzia tematu i opcję "Dodaj głosowanie", a jak powinna wyglądać Ankieta dowiesz się z poradnika: Ankieta.

Czas na poprawki i dodanie ankiety pozostawiam do jutra, godz. 15:05.

3. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

to jest tylko 6 zakładek, a potrzebne (w roślinnych i zwierzęcych rzędach) byłoby dużo więcej:
    - osobna zakładka dla drzew (np. z podziałem na drzewa z farmy i drzewa z wyspy)
    - osobna dla roślin (ewentualnie z podziałem na rodzaje roślin - kwiaty, warzywa, inne)
    - w zakładkach dla zwierząt - osobna dla zagród, osobna dla warsztatów i osobna dla oaz oraz osobna dla zagród dla konkretnie wymienionych zwierzaków (motyle, świnie, osły, strusie, krokodyle, miśki itd.)
    oraz zdecydowanie osobna dla ozdób (mam ich chyba 10 i muszę klikać ręcznie, bo są w jednym worku z całą resztą)….
    Jedyne co obecne zakładki dobrze i skutecznie dzielą to rzędy bez %, bo całą resztę (rzędy z % przyspieszaczami) muszę klikać ręcznie.
    I współczuję tym co grają dłużej ode mnie, bo oni tego klikania mają dużo więcej.
    Jeżeli już nie tak dokładny jak wyżej napisałam, to chociaż taki podział tych rzędów z % - kilka zakładek do indywidualnego zdefiniowania.

ania1713 lubi to.
  4. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

Właśnie takiego podziału mi brakuje

abc2016 lubi to.
  5. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

abc2016 jak już wymieniłaś to rzeczywiście konkretnie takie dodatkowe zakładki byłyby o wiele wygodniejsze. Niestety Autor pomimo dzisiejszej obecności na forum ani nie kontynuował wątku z pomysłem ani nie dodał niezbędnej ankiety, w związku z tym jestem zmuszona zamknąć wątek i przenieść go do Archiwum.

Na przyszłość proszę najpierw opisać jak najdokładniej pomysł a otwierając wątek koniecznie pamiętać o dodaniu ankiety.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.