Dokładna data założenia konta w grze

Temat na forum 'Archiwum - pozostałe działy' rozpoczęty przez użytkownika NiesamowicieZdziwiony, 1 sierpnia 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Podane tutaj informacje są:

1. Przydatne

50,0%
  2. Ciekawostką

50,0%
  3. Do niczego taka informacja nie jest mi potrzebna

0 głos(ów)
    0,0%
  4. Nic nowego, już to znałem/łam

0 głos(ów)
    0,0%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. NiesamowicieZdziwiony

NiesamowicieZdziwiony Moguł forum

Chciałbym się podzielić sposobem sprawdzenia (jako ciekawostka) kiedy zostało założone konto w grze farmerama, jeżeli posiadasz email powitalny lub masz tak dobrą pamięć to gratuluję, ale jeżeli ktokolwiek chciałby dowiedzieć się dokładnie kiedy rozpoczęła się jego przygoda z grą to podam na przykładzie przeglądarki CHROME jak można to w bardzo łatwy sposób sprawdzić krok po kroku, a zatem:

1. Zaloguj się na swoje konto w grze farmerama
    2. Po prawidłowym zalogowaniu kliknij prawym klawiszem myszki w dowolnym miejscu po zewnętrznej stronie ramki np. w chmurkę, robaczka, grzybek, wiaderko itp. ważne aby było to po zewnętrznej stronie obramowania planszy gry.
    3. Wybierz opcję "Wyświetl źródło strony"
    4. Odszukaj (CONTROL + F) informację "gtmRegDate" (linijka numer 269)
    5. Jest to data w formacie UNIX (komputerowym) więc należy ja przekonwertować na czas ludzki, można poszukać w googlach odpowiedniego kalkulatora czasu unix lub skorzystać (mam nadzieję, że nie jest to przestępstwo jeżeli podam link) z kalkulatora dostępnego pod adresem:
    [ciach]
    6. Wartość odczytaną z punktu 4 należy wkleić w "UNIX timestamp" i nacisnąć "konwertuj" ukaże się dokładna data i czas z dokładnością co do sekundy kiedy wpadliśmy na pomysł założenia konta w grze i rozpoczęcia przygody w wirtualnym świecie poświęconym rolnictwu :)

Jako dodatkowa ciekawostka w linijce 272 lub po odszukaniu (CONTROL + F) "gtmLoginCount" poznamy ilość naszych logowań do gry od samego jej założenia

natomiast gdyby ktoś jeszcze nie znał swojego numeru targu polecam niedawno odkrytą stronę którą farmerama nie wiadomo dlaczego ani od jak dawna przed nami ukrywała:

http://markt.farmerama.eu

Przestępstwo to może nie jest ale zewnętrzne linki do for, blogów, itp... są na naszym forum zabronione.

SMOD_Atena

Ostatnio edytowane przez moderatora: 2 sierpnia 2019
    agniecha$, kalinamala oraz agucha31 lubią to.
  2. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

kalinamala lubi to.
  3. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Podoba mi się ta możliwość sprawdzenia - ode mnie wielkie dzięki :)
    I wreszcie się dowiedziałam, że jestem farmerką od 2011-03-28 godz.16:31:28 - co do sekundy :D
    a ilość logowań to 8442 razy :music:- no liczba zdaje się spora, ale po odpowiednim przekształceniu wyszło ,
    że średnio to tylko 2,76 razy na dobę :p

edit; tak by to wyglądało, gdybym cały czas grała, tymczasem odliczając niemal
    3 lata przerwy to tych logowań wychodzi średnio 4;53 dziennie
    noo... nie wiem czy to aby nie za dużo :cry:xD:cry:

Ostatnie edytowanie: 1 sierpnia 2019
    agniecha$ lubi to.
  4. NiesamowicieZdziwiony

NiesamowicieZdziwiony Moguł forum

Zawsze mozesz to sprawdzić po kolejnym zalogowaniu czy przybyło 1 czy inaczej :) ale licznik farmeramy nie powinien kłamać :)

i jeszcze trafiła sie farmerka która zaczeła grać w dniu moich urodzin :D:D:D:D

kalinamala lubi to.
  5. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Oczywiście że licznik nie kłamie :) - to tylko ja wmawiałam sobie do tej pory,
    że aż takim nałogowcem nie jestem , a tu wyszło że jednak jestem :p
    - ale smucić się tym nie zamierzam, bo to najniewinniejszy z moich nałogów xDxD
    edit; to od przyszłego roku - o ile jeszcze tu będziemy -razem poświętujemy te urodziny i narodziny :D;)
    - a może i większe grono Solenizantów do tego czasu się uzbiera :)

6. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

NiesamowicieZdziwiony cieszę się, że chciałbyś udostępnić Graczom coś przydatnego jednak w tym dziale zgodnie z zasadami:

Dlatego też ten wątek zamykam i przenoszę do Archiwum.
    Na przyszłość jeśli będziesz miał ochotę podzielić się z Graczami jakimś swoim poradnikiem, itp. to zapraszam tutaj: =>Nieoficjalny Poradnik Farmeramy, przypominam jednak, że linki zewnętrzne są na naszym forum zabronione.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.