Dożynki i ListaTOP

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika dszmyd, 20 listopada 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. dszmyd

dszmyd Hrabia forum

Mam kolejne wątpliwości i kolejny raz proszę o pomoc.
    Za niecałe 2 godziny kończę ramkę żółtą. Chciałabym zrobić cały event tzn wszystkie itemy i Rząd. Kłopot mam z tym, że nie wiem co to jest TOP Lista i czy powinnam być nią zainteresowana. Jak rozumieć
    Realizację wpłat do listy TOP możemy rozpocząć z chwilą zrealizowania wymagań ramki fioletowej (nie jest wymagane wykonanie zadań z ramki szarej).
    Ale to przecież realizacja zadań z ramki szarej odblokowuje rząd. Gdzieś się mylę, proszę o wytłumaczenie :)

2. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

TOP lista to lista dożynkowa,lista 3tys najbogatszych( a może najlepszych) farmerów.Znajdziesz pod ikonką pucharu na planszy ewentowej.TOP zaczynasz już po zakończeniu ramki fioletowej,,ale jeżeli chcesz pnącze musisz też zaliczyć szarą ramkę.Pozdrawiam

3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Aby zdobyć rząd chmur i wymagane na niego itemy musimy wykonać zadania z 4 ramek (czerwonej, żółtej, szarej i fioletowej). Jeśli chciałabyś wziąć udział w rywalizacji o miejsce na liście TOP, to musiałabyś wykonać zadania również z 4 ramek ale zamiast szarej byłaby to ramka niebieska. W takim przypadku miałabyś szansę na zajęcie miejsca na liście (znaczenie ma wartość oddanych do TOP towarów)oraz zdobyte 3 itemy, ale bez rzędu chmur. Czyli jeśli jesteś w stanie i zależy Ci na wszystkich nagrodach to najkorzystniej wykonać zadania ze wszystkich 5 ramek a na koniec możesz próbować swoich sił w TOP. Warto obserwować jak kształtuje się lista, czyli na jaką wartość Gracze wrzucają towar, tak aby stwierdzić czy Twoje zapasy pozwolą na zajęcie miejsca na liście i uzyskanie dodatkowych nagród czy też nie, jeśli nie to nie warto nic wrzucać bo przepadnie i żadnych dodatkowych nagród nie otrzymasz.

Czy jeszcze w czymś mogę pomóc?

aleksandra dziękuję za pomoc.

4. dszmyd

dszmyd Hrabia forum

. Czyli mogłam nie robić ramki niebieskiej a event skończyć?

5. SMOD_Atena

Oj nie, chyba coś źle wyżej napisałam, ponieważ zgodnie z poradnikiem:

Po wykonaniu zadań w powyższych ramkach odblokujemy dostęp do ramki szarej i do ramki fioletowej (TOP). Realizację wpłat do listy TOP możemy rozpocząć z chwilą zrealizowania wymagań ramki fioletowej (nie jest wymagane wykonanie zadań z ramki szarej).

Czyli tak czy siak, ramki : czerwona, żółta i niebieska muszą być zapełnione, czyli zadania wykonane.

Tutaj jest błąd, ponieważ żeby wykonać zadania z ramki szarej i zdobyć rząd chmur, musimy mieć wykonane zadania również z niebieskiej ramki.

6. dszmyd

dszmyd Hrabia forum

No tyo mam chyba całkowitą jasność. Bardzo dziękuję. Koniec :)

7. SMOD_Atena

Bardzo proszę i skoro nie masz już pytań to temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.