Dni sąsiada

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika olgs3, 30 lipca 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. olgs3

olgs3 Chodząca legenda forum

Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym podziałem na 4 grupy,czy dobrze zrozumiałam darmowy prezent wysyłamy tylko jednemu sąsiadowi.

2. RWM41

RWM41 Ambasador forum

Ja to zrozumiałam, że nie możesz sobie tego prezentu wybrać tylko jest ci przydzielany. Gracze są w 4 grupach, każda ma inny dodatkowy do wysłania. Też mi wychodzi-jeden sąsiad do obdarowania darmowy

olgs3 lubi to.
  3. olgs3

Tak tylko jest napisane liczy się do codziennego limitu a limit mam na przykład 8 sąsiadów,i te grupy.Bo grup prezentów jest 6

4. zagma

zagma Chodząca legenda forum

Darmowe prezenty są w limicie codziennych, czyli że z konta bez premium możesz wysłać ten specjalny do 7 sąsiadów.
    Za FL bez limitu, czyli do ilu sąsiadów chcesz i ile chcesz ;).

olgs3 lubi to.
  5. RWM41

RWM41 Ambasador forum

Wygląda, że prezentów mogłaś wysłać np 8 i nadal możesz, tylko masz wybór powiększony o ten dodatkowy co się losuje. Ciekawe zresztą czy się losuje czy będzie rotacyjnie po kolei bo w pierwszym wypadku to średnio sprawiedliwie. Grupy przykładowo - ja jestem w I i w poniedziałek jak wszyscy z I mogę wysłać darmo SN lub TS za floreny, Ty jesteś powiedzmy w II i wysyłasz SNZ lub narzędzia darmowo. We wtorek ja mam SNZ i narzędzia, a Ty SP i skrzynię rzemieśliników. Tak rozumiem

olgs3 lubi to.
  6. olgs3

Tego właśnie chciałabym się dowiedzieć,ja mam SNi czy sąsiad do którego wysyłam ma to samo czy coś innego.

7. =Repez-

=Repez- Półbóstwo forum

A ja rozumiem to tak masz 7 prezentów,więc wysyłając prezent np do Sąsiada Franek masz już ich tylko 6 szt.
    Tak więc wysyłając do sąsiada Franka prezent z tych darmowych już traci się z tych 7 i już np do Franka nie wyślesz wypadajki w tym dniu.
    Bo albo wysyłamy ten z darmowej puli albo ten co wysyłamy np codziennie

Myślę że tak możesz wysłać do wszystkich 7 sąsiadów i to będzie wszystko w danym dniu

8. olgs3

To wiem bardziej mi chodzi czy mogę wysłać do wszystkich 7 i o te grupy.Modzi chyba też nie wiedzą Mod Marion była a odpowiedzi nie ma.

9. BA_Marion

BA_Marion Chodząca legenda forum

Jeśli którąś z wątpliwości pominęłam, to krzyczcie;)
    - rodzaje prezentów możliwych do wysłania zostaną wzbogacone o 2 nowe pozycje - wysyłka jednych jest darmowa, drugich płatna (pozycje - czyli nie 2 szt. do wysłania dla dwóch sąsiadów i koniec),
    - darmowe prezenty obciążają dobową pulę 5/7/15 szt. prezentów, jakie można codziennie wysłać (zależnie czy ma się odkrytą runę lub wykupione premium),
    - można codziennie wysyłać ten max (5/7/15) szt. eventowego darmowego prezentu, chyba, że się wysłało już coś innego,
    - płatne prezenty można wysyłać na ile FL starczy,
    - gracze będą podzieleni na 4 grupy, w których będzie różna kolejność dostępności par prezentów, ale każda grupa przejdzie w ciągu 6 dni eventu przez wszystkie rodzaje prezentów (tylko w różnej kolejności).

Czy są jeszcze pytania w tym temacie?

Pomagającym dziękuję :)

10. olgs3

Są jak napisałam wyżej chodzi o te grupy jak to ma wyglądać czy sąsiad będzie winnej grupie. Najlepiej napisz co wiesz o tym podziale.

11. BA_Marion

olgs3, sąsiad może być w tej samej grupie, albo w innej, nie mamy informacji o kryteriach podziału. Nie ma to chyba jednak większego znaczenia skoro przez 6 kolejnych dni przejdziesz przez pełen cykl 6 rodzajów prezentów i podobnie sąsiad. W sumie przez 6 dni wyślesz do danego sąsiada każdy z rodzajów prezentów i podobnie on Tobie (no chyba, że nie zechce)

Czy chcesz jeszcze o coś zapytać?

12. olgs3

Na temat 3 sąsiadów nie będę się wypowiadała,dlatego chciałam się dowiedzieć jak najwięcej by móc im napisać co i jak.Na forum nie wchodzą. Dziękuje można zamknąć.
    Pozdrawiam miłego wieczoru.

13. BA_Marion

Proszę bardzo:) Również życzę miłego wieczoru i zamykam temat.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.