Dni sąsiada

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika matthero, 1 stycznia 2026.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. matthero

matthero Hrabia forum

Witam!
    Ile można maksymalnie w ciągu dnia otrzymać prezentów z eventu Dni sąsiada ?
    Jest jakiś limit?
    Jeśli tak, to czy prezenty dzienne wliczają się ?

2. -stygmat-

-stygmat- Aktywny autor

prezenty dzienne wliczają się jeżeli się wysyła sąsiadom

3. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Witam.
    Jeśli chodzi o te prezenty, to nie ma limitu przy ich otrzymywaniu. Ograniczenie jest tylko przy wysyłce - 1 prezent dziennie dla danego znajomego. W przypadku prezentów zwykłych (poza Dniami Sąsiada), dzienny limit otrzymywania wynosi 20 szt. i tu wliczają się wszystkie prezenty. Czyli jeśli np. otrzymasz 20 podarków z Dni Sąsiada, to sąsiedzi nie będą już mogli wysyłać Ci w danym dniu zwykłych prezentów, np. wypadajek.

Czy masz jeszcze pytania?

-stygmat-, dziękuję za pomoc.

matthero i kalinamala lubią to.
  4. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Włśnie tak się zablokowałam i dzisiaj nici z prezentów dla sąsiadów.

5. freska_kreska

freska_kreska Fanatyk forum

1 prezent = 1 kliknięcie podaruj. Prezent można wysłać jako paczkę, więc jeśli chcemy kogoś obdarować kilkoma rzeczami z obecnego dnia, to trzeba je wybrać od razu wszystkie, a nie klikać pojedynczo :)

6. dariodiablo

dariodiablo Książę forum

Czyli taka plansza wynika z powodu wysłania 2 prezentów jednocześnie? nie sądzę z innego konta wysłałem sobie 1 prezent i też mnie zablokowało...

7. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

przeloguj się kilka razy, też tak mialam.

8. krzysztof68

krzysztof68 Młodszy ekspert

U mnie na jednym koncie moge wyslac prezentow ile chce a na drugim jestem zablokowany choc wyslalem pare prezentow.

9. BA_Marion

Czy odświeżenie gry nie pomaga? Sprawdźcie proszę.

10. -Wiewiora-

-Wiewiora- Weteran forum

O co chodzi z wysyłaniem prezentów? Totalnie zablokowane i nawet kilkukrotne odświeżanie gry nie pomaga. Rączki w Nowy Rok opadają :p

11. krzysztof68

krzysztof68 Młodszy ekspert

nie pomaga ciasteczka wyczyszczone sprawdzalem na kilku przegladarkach i jest tak samo

12. BA_Marion

Wygląda na to, że niektórym pomaga odświeżenie gry/przelogowanie, innym niestety nie. Jest to zgłoszone, czekamy na informacje.

13. dariodiablo

dariodiablo Książę forum

zresetowałem kompa + 10 razy się przelogowałem -----> nic z tego , kurczę szkoda :oops:

14. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Jeśli można to ja mam pytanie bo chyba się trochę pogubiłam :music:
    przy otrzymywaniu tych prezentów nie ma limitu czyli mogę ich otrzymać nawet 40 ?
    a ile mogę wysłać jeśli np. już dziś podesłałam sąsiadom 10 prezentów zwykłych - czy tylko 10 mogę jeszcze z tych sąsiedzkich ? czy mogę słać na ile mi florków starczy :p

15. LAZYMEN

LAZYMEN Okazjonalny autor

Też mam ten problem, po wysłaniu 1 prezentu event się zawiesił. Czyszczenie ciasteczek, przelogowanie ani odpalenie gry na innych przeglądarkach nic nie dają problem pozostaje :(

edit:
    pisałem do suportu taką mam odpowiedź:
    Cześć,
    Przekazałem Twoje konto programistom w celu naprawy. Powiadomię Cię, gdy będę miał więcej informacji.

Pozdrawiam, Sandra

Ostatnie edytowanie: 1 stycznia 2026
  16. .dorotka01.

.dorotka01. Cesarz forum

u mnie to samo więc nici z wysyłaniem prezentów nawet tych codziennych

Ostatnie edytowanie: 1 stycznia 2026
  17. BA_Marion

Tych prezentów okazjonalnych (z Dni Sąsiada), możesz przyjąć ile dusza zapragnie (czyli ile tylko znajomi wyślą). Również bez limitu możesz je wysyłać, z tym że 1 osobie można wysłać codziennie tylko 1 prezent (paczkę). Możesz jednak obdarować całą listę znajomych, nawet jeśli to idzie w setki czy tysiące.

Inaczej jest przy prezentach, które są na stałe. Jeśli chodzi o wysyłanie, to ww. Sąsiedzkie im nie szkodzą, ale jeśli chodzi o ich przyjmowanie, to te z Dni sąsiada "zabierają" limit. Czyli jeśli znajomi od rana obrzucą Cię bonusami, TS-ami czy innymi dobrami i nazbiera się w sumie 20 prezentów (paczek), to później wstający sąsiedzi już Ci nie wyślą bombek czy świątecznych ciasteczek, ale bonusy i inne cuda z Dni sąsiada nadal mogą słać.

matthero i kalinamala lubią to.
  18. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

No i teraz to rozumiem - Dziękuję ślicznie :)
    I wszystkiego najlepszego w Nowym Roku życzę :)

BA_Marion lubi to.
  19. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

U mnie nic nie pomaga. Pozostaje czekać.

20. BA_Marion

Nie wiem czy to będzie pocieszeniem, ale tych zgłoszeń jest coraz więcej, również z innych krajów. Wciąż czekamy na odpowiedź BP.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.