Dni sąsiada

Discussion in 'Pytania ogólne' started by matthero, Jan 1, 2026 at 1:53 AM.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. matthero

matthero Hrabia forum

Witam!
    Ile można maksymalnie w ciągu dnia otrzymać prezentów z eventu Dni sąsiada ?
    Jest jakiś limit?
    Jeśli tak, to czy prezenty dzienne wliczają się ?

2. -stygmat-

-stygmat- Aktywny autor

prezenty dzienne wliczają się jeżeli się wysyła sąsiadom

3. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Witam.
    Jeśli chodzi o te prezenty, to nie ma limitu przy ich otrzymywaniu. Ograniczenie jest tylko przy wysyłce - 1 prezent dziennie dla danego znajomego. W przypadku prezentów zwykłych (poza Dniami Sąsiada), dzienny limit otrzymywania wynosi 20 szt. i tu wliczają się wszystkie prezenty. Czyli jeśli np. otrzymasz 20 podarków z Dni Sąsiada, to sąsiedzi nie będą już mogli wysyłać Ci w danym dniu zwykłych prezentów, np. wypadajek.

Czy masz jeszcze pytania?

-stygmat-, dziękuję za pomoc.

matthero and kalinamala like this.
  4. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Włśnie tak się zablokowałam i dzisiaj nici z prezentów dla sąsiadów.

5. freska_kreska

freska_kreska Komandor forum

1 prezent = 1 kliknięcie podaruj. Prezent można wysłać jako paczkę, więc jeśli chcemy kogoś obdarować kilkoma rzeczami z obecnego dnia, to trzeba je wybrać od razu wszystkie, a nie klikać pojedynczo :)

6. dariodiablo

dariodiablo Stary wyjadacz

Czyli taka plansza wynika z powodu wysłania 2 prezentów jednocześnie? nie sądzę z innego konta wysłałem sobie 1 prezent i też mnie zablokowało...

7. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

przeloguj się kilka razy, też tak mialam.

8. krzysztof68

krzysztof68 Młodszy ekspert

U mnie na jednym koncie moge wyslac prezentow ile chce a na drugim jestem zablokowany choc wyslalem pare prezentow.

9. BA_Marion

Czy odświeżenie gry nie pomaga? Sprawdźcie proszę.

10. -Wiewiora-

-Wiewiora- Weteran forum

O co chodzi z wysyłaniem prezentów? Totalnie zablokowane i nawet kilkukrotne odświeżanie gry nie pomaga. Rączki w Nowy Rok opadają :p

11. krzysztof68

krzysztof68 Młodszy ekspert

nie pomaga ciasteczka wyczyszczone sprawdzalem na kilku przegladarkach i jest tak samo

12. BA_Marion

Wygląda na to, że niektórym pomaga odświeżenie gry/przelogowanie, innym niestety nie. Jest to zgłoszone, czekamy na informacje.

13. dariodiablo

dariodiablo Stary wyjadacz

zresetowałem kompa + 10 razy się przelogowałem -----> nic z tego , kurczę szkoda :oops:

14. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Jeśli można to ja mam pytanie bo chyba się trochę pogubiłam :music:
    przy otrzymywaniu tych prezentów nie ma limitu czyli mogę ich otrzymać nawet 40 ?
    a ile mogę wysłać jeśli np. już dziś podesłałam sąsiadom 10 prezentów zwykłych - czy tylko 10 mogę jeszcze z tych sąsiedzkich ? czy mogę słać na ile mi florków starczy :p

15. LAZYMEN

LAZYMEN Okazjonalny autor

Też mam ten problem, po wysłaniu 1 prezentu event się zawiesił. Czyszczenie ciasteczek, przelogowanie ani odpalenie gry na innych przeglądarkach nic nie dają problem pozostaje :(

edit:
    pisałem do suportu taką mam odpowiedź:
    Cześć,
    Przekazałem Twoje konto programistom w celu naprawy. Powiadomię Cię, gdy będę miał więcej informacji.

Pozdrawiam, Sandra

Last edited: Jan 1, 2026 at 11:40 AM
  16. .dorotka01.

.dorotka01. Cesarz forum

u mnie to samo więc nici z wysyłaniem prezentów nawet tych codziennych

Last edited: Jan 1, 2026 at 11:51 AM
  17. BA_Marion

Tych prezentów okazjonalnych (z Dni Sąsiada), możesz przyjąć ile dusza zapragnie (czyli ile tylko znajomi wyślą). Również bez limitu możesz je wysyłać, z tym że 1 osobie można wysłać codziennie tylko 1 prezent (paczkę). Możesz jednak obdarować całą listę znajomych, nawet jeśli to idzie w setki czy tysiące.

Inaczej jest przy prezentach, które są na stałe. Jeśli chodzi o wysyłanie, to ww. Sąsiedzkie im nie szkodzą, ale jeśli chodzi o ich przyjmowanie, to te z Dni sąsiada "zabierają" limit. Czyli jeśli znajomi od rana obrzucą Cię bonusami, TS-ami czy innymi dobrami i nazbiera się w sumie 20 prezentów (paczek), to później wstający sąsiedzi już Ci nie wyślą bombek czy świątecznych ciasteczek, ale bonusy i inne cuda z Dni sąsiada nadal mogą słać.

matthero and kalinamala like this.
  18. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

No i teraz to rozumiem - Dziękuję ślicznie :)
    I wszystkiego najlepszego w Nowym Roku życzę :)

BA_Marion likes this.
  19. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

U mnie nic nie pomaga. Pozostaje czekać.

20. BA_Marion

Nie wiem czy to będzie pocieszeniem, ale tych zgłoszeń jest coraz więcej, również z innych krajów. Wciąż czekamy na odpowiedź BP.