Event Dni Morza

Discussion in 'Archiwum - centrala' started by BA_Chris, Jun 3, 2015.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. dortha

dortha Forumowy żółtodziób

Ten nowy event jest kiepski bo morszczyny rosną długo.Jak się chodzi do pracy to raz na noc i raz na dzień i koniec siania.No chyba że za kasę ma się pełno super nawozu.Robienie paszy dla gorgonii tylko na Bahamaramie gdzie i tak zrobienie paszy dla zwierząt typu słonie, wielbłądy czy pandy trwa bardzo długo. Zagrody z tymi gorgoniami tez na bahamaramie gdzie jest tak mało miejsca że trudno się zdecydować co wystawić w pierwszej kolejności żeby mieć coś do każdej z misji w spółdzielni. Dołóżcie miejsce na wyspach tropikalnych nie na itemy tylko na zbiory czy zwierzęta bo będąc na wyższym poziomie nie mam szans zbierać bananów bo mam inne drzewka i to po jednej sztuce bo też nie mam ich już gdzie wystawiać.Nie ma miejsca na zagrody dla wielbłądów,pand a jednocześnie tokarnie pałeczek,tkalnie dywanów itp. A dodatkowo z nowych sadzonek dostaję na poziomie 88 na farmie zamiast nowych oryginalnych drzewek to ulepszenia xxl wiśni,gruszek itp.

2. -rybka24-

-rybka24- Chodząca legenda forum

U mnie brak jedynie rośliny, reszta jest.
    Mam prezenty do wysłania jeszcze dziś - sówka :)

3. oleandrowa

oleandrowa Okazjonalny autor

Nie widzę problemu żeby się podzielić. Jak tylko nadejdzie kiedyś G&T... :D

A teraz to mi się marzy duuużo soli, żeby chociaż skończyć czwarte zadanie. Może jakieś samotne dziobaki tam na mnie czekają i płaczą... xD

eliza9070 and JJoanna like this.
  4. AgiFarm83

AgiFarm83 Fanatyk forum

Koniec :D:D:D

Trzymam kciuki za walczących :)

5. oleandrowa

Pięknie to wygląda! :D
    Trzymaj więc te kciuki z całych sił, bo też chcę się takim widokiem cieszyć. :) a soli jeszcze potrzeba..

.Robaczek., JJoanna and AgiFarm83 like this.
  6. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

A widzisz :D A ja ze szczęścia,że koniec mordęgi o pnączu zapomniałam :D:D:D Gratki :music:

oset53, juras and AgiFarm83 like this.
  7. AgiFarm83

AgiFarm83 Fanatyk forum

Dziękuję :)
    Ok, będę trzymać z całych sił :D

eliza9070 and gosiagosia60 like this.
  8. niebo016

niebo016 Generał forum

mnie to nawet nie pomogło wysiewanie na super polach, soli mam 422 gdzie tam do magicznego 960 :sleepy::sleepy::sleepy:

eliza9070 likes this.
  9. *ewa*

*ewa* Chodząca legenda forum

dzięki:*
    dziobaków też nie mam,żółwi zresztą też:(

eliza9070 and 11eveline like this.
  10. 11eveline

11eveline Książę forum

czytam posty dotyczące tego co kto otrzymał z TS-ów i twierdzę, że to jest bardzo niesprawiedliwe. I pomijam te okropne bobry++, które pewnie każdy otrzymał. Ale dlaczego jedni dostają fajne zagrody i drzewka (nowości), a inni same mierne. Niektórych zagród mam po kilka sztuk, a np. dziobaki są dla mnie w sferze marzeń. Za to mam już kilka drzewek tarniny, a z pewnością są tacy, którzy bardzo by je potrzebowali. Rozumiem pewną losowość, ale niesprawiedliwe jest to, że mając poziom 95 - dostaję żółta strzygalnię królików, która jest do niczego nie potrzebna. Misję z angorą zrobiłam kilka lat temu:D. Te tajemnicze sadzonki i zagrody pozbawiły mnie całej radości z eventu.

11. Owieczka311

Owieczka311 Półbóstwo forum

Te Kapitany Strachy to mnie chyba lubią. Już 4 tkwią na pasku, z czego 2 z ostatnich wejściówek :cry:

eliza9070 likes this.
  12. niebo016

niebo016 Generał forum

Co sie przejmujesz, możesz zbierać owoce i zwierzęta i sprzedawać na targu i będzie korzyść , ja mam 89 poziom a nawet nie mogę eventu zrobić, jak zawsze dostaje cos podwójnie z tajemniczości to sie cieszę.

eliza9070 and Owieczka311 like this.
  13. -rybka24-

-rybka24- Chodząca legenda forum

A ja nie mam ani jednego i już mi się nie chce kołem kręcić.
    niebo016 - sówke wyślij.
    Kolejna roślina zasiana- może zdążę.

eliza9070, niebo016 and Owieczka311 like this.
  14. *ewa*

podziel się,bo mnie omijają kilometrowym łukiem:cry:
    tak samo jak łubin:cry:

eliza9070 and Owieczka311 like this.
  15. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Tajemnice zostały odkryte.

Zagrody:
    2x jeże,
    szopy,
    myszy
    kaczki czerwone,
    kozy pomarańczowe

Drzewa farma:
    3x czarny bez,
    3 x cytryna xl,
    klon cukrowy xxl,
    dąb xxl,
    dąb xl,
    neśplik japoński,
    grusza xxl,
    śliwa xl,
    morela xxl,
    2x migdałowiec xxl,
    pomarańcza xxl.

Drzewa wyspa:
    3x orzesznica brazylijska xxl,
    2x granatowiec xl,
    pistacja xxl,
    2x figowiec xl,
    palma kokosowa xxl,
    papaja xl,
    wianowłostka,
    papugowiec,
    cedrat,
    karob,
    kakaowiec xxl

i jedyne godne uwagi Amherstia

0olimpia0, .Robaczek. and Bilonge like this.
  16. Dorota1020

Dorota1020 Analityk forum

Nie wiem jak to jest, nie gram a event robię xD. Nagród nie oglądałam. Widzę tu że znowu jakieś tajemniczości. Wystawiać ich chyba nie będę, niech pozostaną tajemnicze..

0olimpia0 and JJoanna like this.
  17. magda2007

magda2007 Książę forum

Te uszlachetnienia to naprawdę super sprawa dziś brakowało mi ponad 500 soli a teraz tylko 73 i jutro kończę.

18. kaska860

kaska860 Wszystkowiedząca wyrocznia

Ostatnie gorgonie i morszczyn czekają na zbiór. Jeszcze 195 soli :sleepy:. Mam nadzieję, że podołam...
    Dziwna sprawa z tymi wypadajkami, że z morszczynu leciało 22-35 z jednej planszy, a ze szpinaku i brokułów mniej o_O
    Na noc jeszcze troszkę róż posadziłam, bo one zawsze ratują sytuację i zapomniałam, że mam jeszcze 6 zagród z ostatniego zadania :D. Po srebrnych robiłam, że tak powiem od tyłu jak chyba większość ;).
    Na koniec pojadę na samych goździkach, bo na początku eventu z każdego pola poleciała mi z nich sól...
    Zmykam już, bo marudzę...Dobranoc Farmerzy :)

0olimpia0 likes this.
  19. *ewa*

dobranoc:D

eliza9070 likes this.
  20. oleandrowa

Ewo, dobrej nocy :D

podsumowanie przed snem - ile jeszcze braków
    gangreny 26, będą jutro
    zielsko 607 to na pewno w porannych zbiorach
    sól 348