Event Dni Morza

Discussion in 'Archiwum - centrala' started by BA_Chris, Jun 3, 2015.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bronek82

Bronek82 Hrabia forum

Mnie tam brakuje ok 240 grogoni, 610 soli i 7 tyś morszczynu, ale spoko dam radę:) dzisiaj dopiero sobota a event kończy się w środę:) p.s. zostało mi jeszcze tylko 6 zadań do końca.

.Robaczek. and eliza9070 like this.
  2. allasad

allasad Forum Pro

Witam
    A mi brakuje roslina 7800 soli 655 gorgonii 115 pasza jest a z jednego drzewka wyrosla Tarnina z tego sie ciesze bo teraz mam 2 sztuki no jedna dostalam od dobrego gracza od Norbiego w prezencie bardzo Ci dziekuje -podgonie w spoldzielni tyle tych owocow trzeba a na wyspie wyrosla Orzesznica xxl

3. balenciaga

balenciaga Młodszy ekspert

Nooo... Gorgoniowych pozostalo do ukrecenia jeszcze 206 sztuk (pasza juz lezakuje w stodole). Jestem w zadaniu czwartym i tak sobie bede od konca robic - powinno sie udac nahodowac wystarczajace ilosci morszczyna. A potem hurtowo wystawie drzewka i zagrody i zobacze, ile zoltych kurnikow i jablonek dostalam :music:

4. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

jak komus zalezy na szybkim wbijaniu lvl na wyspie to moze,do konca eventu hodowac gorgonie one daja wprawie tyle samo tpd w przeliczeniu na jedno male pole co najlepsze drzewko na wyspie goja8)
    goja xxl daje 265 tpd co 12 h czyli 4 takie drzewka zajmujace obszar 1 zagrody przyniosa w ciagu 12 h 1060 tpd natomiast zagrode gorgoni podlewana woda mozna w tym samym czasie zebrac 4 razy z kazdego zbiooru jest 250 tpd czyli w sumie bedzie 1000 tpd roznica wiec tylko 60 tpd;)
    wedlug mnie jesli ma ktos czas na taka zabawe to gra warta swieczki:)

5. Artur_Ko

Artur_Ko Okazjonalny autor

100 godzin do końca - dobra pora na drobne podsumowanie dotychczasowych osiągnięć:

morszczyn 7840 szt/13870 szt - czyli 56,52%
    sól morska 351 szt/ 960 szt - czyli 36,56 %
    gorgonie 318 szt / 490 szt - czyli 64,9 %
    pasza - 490 szt/ 490 szt - czyli 100 %

z uwzględnieniem wydatków na paszę:
    morszczyn 11270 szt/17300 szt - czyli 65,15 %
    sól morska 841 szt/ 1450 szt - czyli 58%

średnia wykonania obecnego ewentu to około 72 % z całości ( z uwzględnieniem soli, morszczynu, gorgonii i produkcji paszy)

Wydatki extra jak do tej pory to: 100 sztuk super nawozu Zosi i 228 super nawozu - głównie poniesione na pierwsze dwa etapy rozmnażania roślin oraz pierwszą noc upraw na super polach.
    Wydatki zwykłe - woda i nawóz

Na chwilę obecna jeszcze nie używałem roślin ulepszonych w szklarni - z dwóch przyczyn: mam małe zapasy super nawozu, oraz najpierw chciałem mieć wyprodukowane wszystkie potrzebne rośliny i gorgonie, aby wiedzieć ile braknie soli do ukończenia ewentu.

Na chwile obecna brakuje mi 609 sztuk soli

6. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

U mnie na chwilę obecną brakuje około 7 tys morszczynu i 704 wypadajki. Za to mam już ukręconą całą paszę dla gorgonii, na wyspie 26 zagród produkuje koralowce. Używam kulek z sera i doniczki walentynkowej aby skrócić czas hodowli. Używam tylko wody na małych polach, sporadycznie nawóz.

Niestety dziś dokładnie o 15:02 ostatni zbiór dzisiaj bo wyjeżdżam i wątpie, że tam gdzie jadę będzie internet. Będę miała mocny finisz.

godia17, eliza9070 and myszamm like this.
  7. Esterka23

Esterka23 Chodząca legenda forum

zadanie 3 zaczynam i ma
    morszczyn-3223
    sól morska- 403
    gorgonie- 7

Soli morskiej brakuje mi 900 sztuk

.Robaczek. and godia17 like this.
  8. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Coś z morszczynem pokręciłam.Miałam się z nim uporać do niedzielnego wieczora a tymczasem trzeba będzie jeszcze na noc zrobić dosiewkę. Trudno... Widocznie jakiś zbiór przegapiłamxD
    Oprócz morszczynu brakuje mi:
    - 751 szt. soli,
    - 252 gorgonie.
    Gdyby nie sól - skończyłabym w poniedziałek rano. Ale nie mam co marudzić, przecież to dopiero drugi dzień eventu, nie jest źle:)

9. martynka1428

martynka1428 Młodszy ekspert

Ja właśnie zaczęłam! :D Ostatni raz miałam do neta dostęp w środę, także jestem trochę plecy, ale to nic - ile zrobię, tyle zrobię. Drzewek bocznych i tak nie ściągam z pól :p

ross2, -strzalka- and eliza9070 like this.
  10. 11eveline

11eveline Książę forum

Jak czytam wasze podsumowania - to ne wiem co powiedzieć. Zrobiłam wszystkie srebrne, złote w 3 zadaniu i utknęłam ..... brakuje soli. Karma dla gorgonii kręci się we młynie i za 2 godziny powinien być komplet. Gorgonii brakuje 203 sztuki. Dzisiaj zrobię tylko jeden zbiór morszczynu, a hodowlę koralowców zostawiam na poniedziałek. Czy uda się ukończyć - nie wiem. Wiem tylko tyle, że ten event już mnie nudzi.

11. juliuszka

juliuszka Generał forum

Witam !

Ostatnie, co mi zostało:

Jeszcze godzinka i po kłopocie ;)

12. dylerium

dylerium Forumowy żółtodziób

nie mogę znaleźć basenu do misji :( wybudowałam go już chyba z 7 razy i nigdzie go nie ma :(:( wiecie gdzie to można znaleźć? czy to chodzi o ten błąd w grze? jak to można zgłosić?

już znalazłam :) nie wymaga odpowiedzi :p

Last edited: Jun 6, 2015
    ross2 and eliza9070 like this.
  13. bonczo

bonczo Zaawansowany

Ja tak jak mówiłem, dopiero pierwsze zagrody postawiłem (40), bo pasza dla pandusi się w końcu zrobiła :p reszta pasz juz tez zadana, roslin mam 5491, a wypadajek 210 :p

eliza9070 and godia17 like this.
  14. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Sprawdzałaś w inwentarzu na Bahamaramie ?

Z poradnika :

Fabryczkę można ustawić jedynie na Bahamaramie.

Podstawowy czas hodowli Gorgonii:
    4 godz, otrzymamy 250 TPD.
    Fabryka dostępna jest od 14 poziomu.
    Po evencie Baseny dla Gorgonii będą wymienione na 75 TPD oraz 250 SG, natomiast Gorgonie na 10 PD oraz 8 SG.

eliza9070 likes this.
  15. 11eveline

11eveline Książę forum

Na wyspie w zakładce z zagrodami dla zwierząt. :)

eliza9070 likes this.
  16. -Wiewiora-

-Wiewiora- Weteran forum

Uffff:p Event zakończony, więc zaczynam prawdziwy weekend z grillem w roli głównej:) Powodzenia wszystkim tym, którzy jeszcze walczą:)

17. allasad

allasad Forum Pro

Powodzenia -Wieriora- tez pojde na wielkiego grilla robi sie imprezka na wsi (cala wies) bedzie sie dzialo.
    a roslinki rosna wypadajki wylatyja gorgonia sie mnozy

eliza9070 likes this.
  18. *ewa*

*ewa* Chodząca legenda forum

gratki:D
    jak Ty to zrobiłaś???????

19. juliuszka

juliuszka Generał forum

ZROBIONE !

I pnącze też pracuje:

Teraz pora na odpoczynek

20. 11eveline

11eveline Książę forum

Gratulacje:). U mnie powoli coś tam się dzieje na farmie. Weekend też spędzam z przyjaciółmi i grill też jest. A na farmę wchodzę z doskoku.

Thread Status:
Not open for further replies.