Event Dni Morza

Discussion in 'Archiwum - centrala' started by BA_Chris, Jun 3, 2015.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Jaśminiak

Jaśminiak Naśladowca mistrzów

o mamo...a ja postawiłam tylko 8...więc pędzę do sklepu:))

kotwbutach. and gosiagosia60 like this.
  2. oset53

oset53 Chodząca legenda forum

To zależy jak u kogo. Właśnie zebrałam z 3 łąk morszczyn i wypadły 44szt soli:wuerg::cry:
    Jak tak dalej pójdzie to marnie to widzę:( , no i jeszcze tak strasznie długo to badziewie rośnie:wuerg:
    Gorgonie się hodują, jakoś strasznie wolno ten event mi idzie do przoduo_O
    Chyba jednak twórcy myśleli że będziemy karmić gorgonie SP dając do uzbierania
    aż taką ilość soli:oops:

3. Mariolka7214

Mariolka7214 Wszystkowiedząca wyrocznia

są jako zwierzęta na Bahamaramie

kotwbutach. and Bilonge like this.
  4. carlain21

carlain21 Chodząca legenda forum

Dziękuję, no tak można było się domyślić. Ten basen traktowany jest jako zagroda;):)

5. Agata00755

Agata00755 Chodząca legenda forum

Już myślałam, że planujesz te gorgonie SP karmić :p

A znajdziesz je w stodole, zakładka zwierzęta na Bahamaramie.

eliza9070, dantic3 and gosiagosia60 like this.
  6. carlain21

Myślę,że zdążę:) uzbierać wszystkie zwierzaki karmiąc zwykłą paszą. Jak na razie mam jak już wyżej napisałam 180sztuk gotowych zwierzaków. Mogę jak na razie pilnować w miarę regularnych zbiorów zagrody. Kolejne o 22:52. Bardziej się zastanawiam czy wypadajki uzbieram.
    Dziękuję za odpowiedź:)

kotwbutach. likes this.
  7. Agata00755

To na i tak dużo już ich masz, u mnie 41 sztuk dopieroxD:cry:xD:cry:

8. janekkostuchna

janekkostuchna Chodząca legenda forum

emaila też dostałem ale nic z tego co obiecano :eek:

a event jeszcze nie mam żadnego basenu na bahamie ale paszy dla gorgoni już 250szt na więcej brakuje i roślinek i soli

kotwbutach. likes this.
  9. Agata00755

a kliknąłeś w mailu na odbierz teraz?
    Inaczej nie dostaniesz.

Roślinka rośnie sobie na SP.

eliza9070 and gosiagosia60 like this.
  10. carlain21

Też tak uważam, nawet te potrzebne wypadajki i roślinki na paszę dałam radę uzbierać.
    Nawet dobrze wypadają. Nie wiem ile uzbierałam za pierwszym zbiorem wypadajek a następnie 2 razy zasiałam na dzikiej krąg kanciasty na pozostałych łąkach z farmy eventowa roślinka(mam 20 SP) ustawionych a z tego zawsze wypadajka jest:)
    Na Bahamie jak wiadomo baseny, które rosną 2h 52 minuty,więc na pojedyńczych polach,które zostały sieję bromelię,rośnie 2 minuty krócej:) Nie podlewam bromelii wodą,więc jak wracam na zbiór gorgonii to mam do zbioru całą Bahamę:)

11. janekkostuchna

janekkostuchna Chodząca legenda forum

Dziękuję email nie wyświetlał się prawidłowo, teraz odebrałem xD

event powolutku do przodu bo dla mnie najważniejsze pnącze z itemami a na zagrody kiwi czy dziobaków z taj staj i tak nie liczę

kotwbutach. and eliza9070 like this.
  12. eliza9070

eliza9070 Ambasador forum

O ludzie! Przez 6 godzin brak internetu! Tragedia! przyjdzie nocy nie przespać, żeby to nadgonić, ale cały misterny plan diabli wzięli. Na noc już goździka nie posieję, bo musi zaległy morszczyn urosnąć. Oby z niego sól leciała...

Dokładnie teraz robię tak samo!

Jak się ręcznie zbiera, to się szybciej przypomni. Kombajn ma swoje zalety i wady.

Aby mieć pnącze z itemami, to i tak musisz wszystkie zadania zrobić, a z toj-toja a nuż coś wypadnie zgodnie z życzeniem!

13. sylwiajj

sylwiajj Zaawansowany

Ja 30 basenów postawiłam. Mam zamiar szybko uporać się z tymi gorgoniami do jutra i siać paprykę na super polach, może to przyspieszy wypadanie soli :)

14. Keczmer

Keczmer Aktywny autor

Przecież SP robi się w młynie ... ja cały czas robię, karmę dla zwierzaków wolę kupić na targu, szczególnie te najtańsze, żeby młyna nie zajmować. ;)

A w tym evencie za nic bym nie nakarmiła tych gorgonii paszą robioną z wypadajek!

Wypadajki to u mnie zawsze jest problem, już widzę, że całego eventu nie zrobię przez brak wypadajek, a jeszcze miała bym je na pasze marnować? :p

"Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia" jak zawsze. :D

15. kaska860

kaska860 Wszystkowiedząca wyrocznia

Prawdę mówiąc...pisząc to nie kalkulowałam jak będzie wyglądać sytuacja z gorgoniami i postawiłam tylko 20 basenów i tak cały czas hamują mnie one w evencie. Pasza dla nich już jest, morszczyn jakoś rośnie, sól póki co też ok, a nie mogę lecieć dalej przez te glony czy wodorosty czy co to tam jest...
    Naprawdę wszyscy postawiliście baseny na całej wyspie ?:eek:o_O:eek:
    Ja nie wchodzę do gry co 3h więc zostawiłam sobie lepsze tokarnie i pandziarnie, a nawet trochę pól, w końcu CMJ działa, ale to chyba błąd :oops: jutro zrobię czystkę na wyspie pod baseny...

kotwbutach., eliza9070 and godia17 like this.
  16. godia17

godia17 Fanatyk forum

Nie wiem czy wszyscy , ale u mnie to wygląda tak

Zmieściłam 41 basenów i dzięki temu mam już 290 gorgoni

17. oleandrowa

oleandrowa Okazjonalny autor

Mam dokładnie taki sam plan! :D
    na razie pomaleńku, srebrne zadania 1, 2 i 3 zrobione. Zielenina rośnie, morskie zwierzaki pluskają się w basenach... Relaks póki co. :)
    również życzę powodzenia!

18. Krzychu64

Krzychu64 Nadzorca forum

10. Ładnie wyglądają wśród drzewek i roślin. Więcej nie stawiam.
    W niedzielę może podgonię z gorgoniami. Na razie przy mojej częstotliwości gry szkoda na nie czasu. Za to karmę systematycznie kręcę.
    Pierwsze zadanie srebrne zrobione. Miało być o 19.00, a wyszło, jak to u mnie, po 22.00;).

Last edited: Jun 5, 2015
  19. Bilonge

Bilonge Wszystkowiedząca wyrocznia

Witam wieczorowo

Jeszcze 4 zbiory i uwolnię wyspę od basenów. Czyli jutro zbiorę 3 razy gorgonie. Teraz tylko sianie bo wypadajki i pasza są w komplecie

20. .Farmerkaa.

.Farmerkaa. Koneser forum

Za 23 minuty zbiór gorgonii, rano zbiór morszczynu. Powolutku, ale do przodu. 8)
    Powodzenia Walczącym :)

kotwbutach. and betty10 like this.
Thread Status:
Not open for further replies.