Dla początkujących lub nie-Ułatwienia w grze, a konkretniej jak przesuwać, obracać i usuwać

Temat na forum 'Archiwum - pozostałe działy' rozpoczęty przez użytkownika Majunia41, 19 listopada 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Jak Ci się podobał poradnik?

1. bardzo pomocny

0 głos(ów)
    0,0%
  2. średnio

0 głos(ów)
    0,0%
  3. niefajny;(

0 głos(ów)
    0,0%
  1. Majunia41

Majunia41 Forumowy żółtodziób

WITAM WSZYSTKICH FARMERÓW!
    Z racji tego że pewnie wielu z was wkurza edycja farmy bo trzeba za każdym razem klikać łopatkę i wybrać jedną z trzech opcji. Dlatego pomyślałam że czas położyć kres niewygodnej edycji farmy. No to zaczynamy!;)
    1.Jak przesuwać bez kliknięcia łopatki?
    Najzwyczajniej w świecie klikamy dany przedmiot lewym przyciskiem myszy i delikatnie ruszamy myszką cały czas trzymając. Trzymamy aż pojawi się siatka farmy(taka kratka). Gdy już się pojawi to wcale nie puszczamy przycisku myszy tylko trzymamy i przesuwamy. Dopiero gdy przedmiot jest tam gdzie chcemy to puszczamy przycisk myszy.

2.Jak obracać bez kliknięcia łopatki?
    Tak jak w pierwszym punkcie klikamy przedmiot lewym przyciskiem myszy i trzymamy aż pojawi się siatka farmy. Gdy już się pojawi klikamy spację i w tym momencie przedmiot powinien się obrócić.UWAGA!! NIE PRZESTRASZCIE SIĘ KIEDY OBROTU PRAKTYCZNIE NIE WIDAĆ BO WIELE PRZEDMIOTÓW MA TYLKO DWIE POZYCJĘ OBROTU!

3.Jak usuwać bez kliknięcia łopatki?
    Po prostu klikamy literę D a następnie przedmiot który chcemy usunąć.

MAM NADZIEJĘ ŻE POMOGŁAM!;)

Ostatnie edytowanie: 19 listopada 2016
  2. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Informacja na ten temat znajduje się w poradniku >KLIK<. Bardzo proszę, byś nie nadużywała wielkich liter, gdyż w internecie oznacza to krzyk.
    Wątek zamykam i archiwizuję.