danka21

Temat na forum 'Kto jest kim - gracze' rozpoczęty przez użytkownika danka21, 27 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. danka21

danka21 Wyjątkowy talent

Chyba Jasiek przegapił taką wyżerkę xDxDxDxD

2. limetusia

limetusia Zaawansowany

Myślę, że nie - zakosił i konsumuje w krzaczorach jakieś szyneczki xDxDxDxDxDxD

3. danka21

danka21 Wyjątkowy talent

Cześć Wszystkim . Jasiek wyłaź z krzaków siadaj przy stole i zajadaj xDxDxDto przyłączymy się do Ciebie :p

4. limetusia

limetusia Zaawansowany

Hej! W końcu udało nam się znaleźć domek, na który nas stać. Jutro podpisujemy umowę przedwstępną. W centrum miasta, a prawie jak na wsi - ptaszki ćwierkają, jest i gruszka, wisienka, czereśnia i jabłuszka:p:music::music::music: Moje dzieciaki zachwycone - my również, bo sprzedający najwyraźniej toną w długach i chcą szybciutko się ich pozbyć, stąd zapewne niska cena. Dzisiaj sprawdzam wszystko, żeby się upewnić, czy nie robimy złego interesu, ale KW czysta, a to najważniejsze. Strasznie się cieszę, bo nawet obędzie się bez kredytu bankowego (na szczęście rodzina wydoliła i tylko im będziemy musieli dług oddawać:) - zawsze to bez wysokich kosztów, a lepiej swoim zapłacić odsetki, niż bankowi).
    Do końca wakacji się przeprowadzamy - w końcu będziemy mieszkali na poziomie do którego komary dolatują....o_O

Zła_Kobieta lubi to.
  5. danka21

danka21 Wyjątkowy talent

Baśka bardzo się cieszę:D:D:D nalezało wam się takie gniazdko 8)8)8)z komarami nie przesadzaj odstąpie Ci swoich nawet wszystkie:p:p:p:p

6. Zła_Kobieta

Zła_Kobieta Chodząca legenda forum

Baśka, gratulacje domku :)
    Na pewno będzie się Wam dobrze mieszkało, a komarami się nie przejmuj. One żerują tylko od marca do stycznia (przynajmniej u mnie od kilku lat) xDxDxD

To czekamy na parapetówę ;)xD

Cześć Jolka :)
    Jak tam truskawki? Bo mi się już bardzo chce, a u nas dość drogi i takie nie do końca truskawkowe... :p

7. limetusia

limetusia Zaawansowany

To z tym styczniem i marcem poniżej pasa - albo powyżej - licho wie, gdzie taki trafixDxDxDxD
    Teraz znowu będę miała zapindal, bo jak szukaliśmy domku, to robota leżała, a teraz wypełza spod łóżka i spać nie daje..... Ale mam plan - jutro wszystko zrobię (codziennie mam taki plan i tak zawsze coś leży i kwiczy8)).

8. danka21

danka21 Wyjątkowy talent

Cze dziewczyny
    Zetka truskawki za chwilkę bedą powiedz tylko gdzie one drogie bo nie wierze skoro u nas na ten czas około 6-7 zł za łubiankę znaczy za 2 kg :p
    Basia dasz radę ze wszystkim sprytna kobitka jesteś ;);)

9. limetusia

limetusia Zaawansowany

Kurcze, a ja kupowałam wczoraj po 6 zł za kg..... To dawaj te Twoje truskawy do Bydgoszczy ;)
    U mojej mamy będą dopiero za ok. 3 dni - dziś pierwszą czerwoną znalazłam, ale reszcie jeszcze dość dużo brakuje do ideału.

10. Zła_Kobieta

U mnie w sobotę były truskawki po 9-10 zł za kilogram.
    Tak do zjedzenia można kupić, ale na przetwory to już troszkę małpo opłacalne.
    A patrząc jaką przebitkę mają pośrednicy, to krew człowieka chce zalać >:(

11. danka21

danka21 Wyjątkowy talent

niestety taka jest rzeczywistość, że posrednik zarabia najwięcej ,a my jak .....(nie chcę wstawiać narodowości) musimy zachrzaniać,
    a ktoś liczy kase>:(>:(>:(>:( a tak się przypaliłam, że dziś kobieta w sklepie pytała gdzie taką opalenizną złapałam myslałam ,że mnie trafi coś >:(>:(>:(:(

12. Zła_Kobieta

A później pojawiają się niesnaski między ludźmi, ponieważ w mieście myślą, jak to rolnicy zdzierają, a pośrednik tylko łapy zaciera z radochy z wysokich zarobków >:(>:(:(
    Jednak wyjście nie mam i będę kupowała te truskawki, bo za krótki sezon na nie jest, żeby marudzić :p

13. limetusia

limetusia Zaawansowany

A ja jadę jutro do mamusi - sama plecki poopalam i u siostrzyczki zapewne też, chociaż ona truskawek ma mało - zwykle zapindalamy w sezonie ogórkowym ;).

14. Zła_Kobieta

Ja mam na szczęście do dyspozycji ogródek szefowej :)
    Znaczy się pielęgnuję go, i niestety, same kwiatki w nim są :p
    Ale zawsze coś. Kawkę sobie tam też mogę wypić i książkę poczytać :)

15. John_Shaft

John_Shaft Mieszkaniec forum

Cze Jolcia... xDxDxDxDxDxDxD

Ogródeczek też posiadam... :sleepy::sleepy: Razem z domem w spadku po ojcu... :( Ale żadnych truskawek tam nie będzie... tylko trawka i kwiatki... :p:p

AVE... xDxDxDxDxDxD

16. limetusia

limetusia Zaawansowany

Jaki fajny spadek - mi rodzice zapisali działeczkę - tylko, że mam do niej ciut daleko... Jest piękna, ale w takim miejscu, że ani tam po drodze, ani do sprzedania się nie nadaje.

17. Anja8787

Anja8787 Generał forum

Witaj Jolu. ;) Sezon Ci się zaczyna, więc pewnie nie masz czasu na forum. ;) Jak się masz?
    Spokojnego wieczorku życzę. :)

18. limetusia

limetusia Zaawansowany

Żyjesz? Ominie mnie pnącze z kalendarza, bo w Boże Ciało nie wydoliłam z internetem - na wsi brak zasięgu, a głupio w Boże Ciało po sąsiadach latać (i to jeszcze cudzych), żeby pola obrobić.... Tak, że odkrywam te kokosy z żalem już od drugiego dnia.....

19. danka21

danka21 Wyjątkowy talent

Witam :)
    Basiu Ty internetu nie miałaś i nie wzięłas ,ja wczoraj zapomniałam o kokosach poszłam spać i ni ma :(może ktoś chętny do zbierania truskawek ?

20. Zła_Kobieta

Jolcia, a to zbieranie taki towarzyskie do zjedzenia, czy zarobkowe?
    Pytam, bo jeszcze nie wiem sama, czy bym chciała. Znaczy się towarzysko może bym się i wybrała, a zarobkowo mogę poszukać wśród znajomych córki.

A masz coś poza tymi truskawkami do zbierania?
    Bo może by tak od razu nalewek porobić... xD