Dalszy problem z grą

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika paladyn09, 12 sierpnia 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

wiocha5, opinie i uwagi Graczy są przekazywane. Gdy jakieś decyzje zostaną podjęte, przekażemy je Wam. W tej chwili trwają próby ustabilizowania gry.

krasnoludek10 lubi to.
  2. dotas

dotas Stały bywalec

Niestety gra znowu nie działa. Po zalogowaniu na główną kwiatek się kręci i nic się nie dzieje. O przejściu na inne nie ma mowy (też nie działają). Szkoda czasu i nerwów. Nawet jeszcze nie zebrałam plonów z głównej.

krasnoludek10 lubi to.
  3. Ogrodnik121970

Ogrodnik121970 Młodszy ekspert

Ja naprawdę staram się wszystko zrozumieć, ale skoro firma boryka się z takimi problemami i nie umie sobie z nimi na bierząco radzić, to może naprawdę powinna rozważyć czasowe zaniechanie uruchamiania eventów, żeby niepotrzebnie nie frustrowac graczy. Obecnie trwaja dwa i żadnego gracze nie mająszansy zrobić, nie wspomne juz o eventach typu "wyłudzanie kasy". Do tego mamy event sezonowy, który przez te problemy też leży w gruzach, bo jego nadrobienie wcale łatwe nie będzie.
    I ja rozumiem, że Moderator forum nie ma na to wpływu, ale jest m.in. od tego, żeby takie sugestie przekazać dalej.
    A IT BP jest od tego, aby w takich krytycznych awariach podało przynajmniej do publicznej wiadomości chociaż przybliżony termin, kiedy gra wróci do normalnego działania. Przecież nikt nie będzie siedział przed komputerem cały boży dzień i obserwował, czy łaskawcom w końcu udało sie coś naprawić :(

PS. Próbowałam zebrać plony ręcznie. Na pierwszy rzut oka wydaje sie, że to działa. Ale to też jest ułuda, bo po ponownym zalogowaniu się wszystko jest po staremu.

4. florentyna

florentyna Analityk forum

Wg mnie sprawa jest tego typu, że "jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o wiadomo o co"
    to takie stare polskie porzekadło jest :)

Posty połączyłam
    BA_Marion

Ostatnio edytowane przez moderatora: 13 sierpnia 2023
    krasnoludek10 i Magdanna76 lubią to.
  5. freska_kreska

freska_kreska Fanatyk forum

w dniu rozpoczęcia eventów farma działa, wtedy gracz może nakupować koszyczki, aby skończyć event jak najszybciej ;D w tym szaleństwie jest metoda, więc BP nie odpuści robienia eventów. Szybciej dołoży 3ci w tygodniu ;DD

6. Marcinwin

Marcinwin Moguł forum

Rozumiem że przed "atakami ddos" przepływ informacji był na tyle znakomity, że wszystkie błędy i problemy były rozwiązywane natychmiast?
    Kompletnie tego nie było widać widząc błędy które były obecne miesiącami/tygodniami i nic z tym nie robiono...
    Firma informatyczna i jej pracownicy znają się na swojej robocie i wiedzą jak coś naprawić czy coś zabezpieczyć, tu nie widzę, aby to była firma informatyczna, raczej wygląda mi to ludzi, którzy próbują bawić się w informatyków, ale im to kompletnie nie wychodzi :)

7. MiszkaM

MiszkaM Wielki mistrz forum

Dzień dobry, taka poradę dostałam wczoraj od technicznych:
    <ciach>
    Rozumiem, że wszystko może się wydarzyć, zepsuć, ale to po prostu nie uczciwe. Jedni wydali realne pieniądze, inni uruchamiają pieczołowicie gromadzone bonusy i wszystko przepada. Proszę dać informację, że jest awaria i na czas skutecznej, powtarzam skutecznej naprawy zawiesić grę albo ja ograniczyć na do głównej farmy i podstawowych czynności ( nie wiem czy tak się da, nie znam się).
    Zwrot otwartych bonusów w czasie awarii uważam za bezwzględne i oczywiste, nawet ze stratą dla właścicieli, a dopiero potem możemy mówić o jakiś prezentach na przeprosiny.
    Pewnie będę dalej próbować się logować bo jestem uzależniona od F, choć rozważam wzięcie tabletek na odwyk;)
    Miłej, pięknej, niedzieli, z farmą lub bez, wszystkim życzę.

Post edytowałam. Pkt. 2.19 Regulaminu forum: Zabronione jest publikowanie i omawianie treści korespondencji z pomocą techniczną.
    BA_Marion

8. BA_Marion

Wierz mi albo nie, ale jedziemy na tym samym wózku. Przecież też jestem graczem, aktywnym, lubiącym spędzać czas w grze. Na dziś zaplanowałam zabrać się ostro za event z układaniem rur, bo nie mam nawet 1/3 potrzebnych roślin. I co? I nico:( Event w lesie i nic zrobić się nie da. Też wolałabym, żeby w czasie tej "zawieruchy" nie uruchamiano wydarzeń, bo teraz mamy loterię - uda się coś zrobić, albo nie. A jak się uda, to kiedy? Rano, wieczorem, czy w środku nocy?
    Wasze opinie są przekazywane. I robimy to nie tylko my, ale też Ekipy z Niemiec, Węgier, Włoch, Bułgarii itd., itd. Przecież nie tylko w Polsce gra się w tą grę, a problem jest ogólny i dotyczy graczy na całym świecie. Zresztą wszyscy oni mają podobne spostrzeżenia jak Wy. Czy jakieś wnioski zostaną z tego wyciągnięte? Nie wiem:(
    Chyba nie są to tacy kompletni dyletanci, skoro udało im się stworzyć tak rozbudowaną grę online. Zasadniczo gry tego typu nie zawierają tylu różnych, dużych członów o bardzo zróżnicowanych funkcjonalnościach. A błędy i niedociągnięcia w grach online to "chleb powszedni", wiem bo trochę tych gier już "zwiedziłam i z doświadczenie wiem, ze wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma.

krasnoludek10, florentyna oraz wiocha5 lubią to.
  9. BA_Marion

wiocha5, nie wnoszący niczego nowego post usunęłam. Opinię możesz wyrazić w którymś z wątków dyskusyjnych.

krasnoludek10 lubi to.
  10. jagoda19543

jagoda19543 Czeladnik forum

znowu nie moge wejsc na farme wzoraj wieczorem tak samo ,rano pozbieralam a teraz znowu nic

krasnoludek10 i kudlaty147 lubią to.
  11. _Hania_i_Waldek_

_Hania_i_Waldek_ Forumowy żółtodziób

Dokładnie jak napisałaś . Nie można zalogować się,

krasnoludek10 lubi to.
  12. magosiek34

magosiek34 Naśladowca mistrzów

Komunikat Bad Gateway itp. Jak zalogowano się do gry, to nic się nie zrobi itp.

krasnoludek10 lubi to.
  13. freska_kreska

Gra u mnie ruszyła, wszystko mogę robić

krasnoludek10 lubi to.
  14. bunny132

bunny132 Komandor forum

nie chwal dnia przed zachodem słońca

krasnoludek10 lubi to.
  15. freska_kreska

już nie działa ;D ale do 12:17 może naprawią (zbiór eventówki) :DD

krasnoludek10 lubi to.
  16. BA_Marion

MiszkaM, zapoznaj się proszę z Regulaminem forum.

2.12. Edycja postów po moderatorze
    Zabronione jest edytowanie swoich postów, które zostały edytowane przez członka ekipy.
    Kara:
    5-31 pkt

Nie nakładam kary, ale bardzo proszę o respektowanie zasad obowiązujących na forum. Post przywróciłam do wersji po mojej edycji.

krasnoludek10 lubi to.
  17. BA_Marion

Może coś jest na rzeczy, bo właśnie się zalogowałam i bez najmniejszego problemu obeszłam wszystkie łąki... Nie mamy informacji, że gra działa już prawidłowo, ale spróbujcie, może udało się zapanować nad problemami.

18. bogusiak80

bogusiak80 Chodząca legenda forum

Dzień dobry.Ja mam pytanie do BP i prosiłabym o konkretną odpowiedź.W jakim stopniu ataki hakerów zagrażają Nam graczom.Przede wszystkim chodzi mi o bezpieczeństwo płatności ,mam włączone odnawianie Pakietu Premium.Chcę wiedzieć czy moje dane karty są bezpieczne.Nikt o tym nie pisze ani nie pyta.Może na razie niech BP wstrzyma wszelkie oferty zakupowe bo przy tych ciągłych atakach nie czuję się bezpieczna.Czy mam usunąć swoje dane? i każdorazowo wprowadzać je przy zakupach?Czy w razie utraty tych danych a co za tym idzie i pieniędzy z karty BP gwarantuje mi zwrot strat?Grę uruchamiają na chwilę w nocy ponieważ nie pracują ale muszą uruchomić oferty z zakupami.Niech się wreszcie wypowiedzą na temat poruszony przeze mnie.Zastanawiam się czy celem są ataki na BP czy na konta graczy?

19. bunny132

bunny132 Komandor forum

ja tam jeszcze się nie cieszę bo nie wiadomo co będzie za chwilę

20. freska_kreska

na ten moment gra śmiga tak, że dobrze nie pomyślę a już jest zrobione ;D tylko grafika wzrostu drzew i pól nie działa nadal :(

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.