Czemu nie mogę zaprosić znajomego

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika barbii0, 6 lutego 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. barbii0

barbii0 Forumowy żółtodziób

Witam

Jak w temacie, czemu nie mogę zaprosić znajomego.
    Wysyłam zaproszenia w grze, wysyłam zaproszenia przez mail,
    wysyłam maile w grze nic nie dochodzi i tak samo jest w drugą stronę.

Gdzie tkwi problem ?

2. MOD_Scarlett

MOD_Scarlett Guest

Może ta osoba ma inny nick w grze niż na forum, czasami tak bywa. Jeżeli nie dochodzą Twoje maile to może masz zły adres. Proszę, zapoznaj się z poradnikiem Sąsiedzi i znajomi co i jak?

Czy jeszcze można Ci jakoś pomóc?

3. olek2000n

olek2000n Czeladnik forum

Nie mogę umieścić fabryki jaj strusich (zdobytych w GT)w manufakturze II. W inwentarzu ogólnym jest a w "dodaj warsztaciki" jej nie ma. Czy to błąd ogólny czy tylko u mnie?

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

olek2000n umieść w Manufakturze najpierw fabrykę jaj zwykłą, kliknij w nią i umieść ulepszenie.

A na przyszłość otwieraj proszę własny wątek, bo ten jak widzisz dotyczy czegoś innego.

Czy Autor/ka tego wątku ma jeszcze jakieś pytanie?

5. olek2000n

olek2000n Czeladnik forum

Dziękuję bardzo za radę i przepraszam za złe umieszczenie pytania.

6. MOD_Scarlett

MOD_Scarlett Guest

barbiiO czy poradnik pomógł, czy masz jeszcze jakieś pytanie?

7. barbii0

Niestety nie pomogło. W dalszym ciągu nie mogę dodać znajomego.
    maile dochodzą te na adres z @ a te w grze już nie

8. MOD_Cookie*

MOD_Cookie* Guest

Jeśli dobrze rozumiem, masz na myśli wiadomości w grze - wysłane oraz odebrane wiadomości, zarówno Ty jak i Twój znajomy/sąsiad znajdziecie w urzędzie pocztowym.
    Jeśli chcesz dodać go jako znajomego, zaznacz proszę kwadracik w rubryce "Czynność" przy wysłanej do niego wiadomości w grze, a następnie "Dodaj jako znajomego". Wtedy automatycznie stanie się on Twoim znajomym.
    Jeśli natomiast chcesz go zaprosić do sąsiedztwa, to rozwiń listę znajdującą się po prawej stronie okienka gry, a następnie wybierz ikonę pojedynczego "ludzika" z plusem. Tam możesz zaprosić do sąsiedztwa zupełnie nowego Gracza poprzez e-mail lub już tego zarejestrowanego, wpisując jego nick i wysyłając zaproszenie.
    Po zaakceptowaniu przez niego sąsiedztwa zostaniesz o tym fakcie poinformowana komunikatem :)

9. barbii0

Znajomy już dodany yupiiiii.
    A natomiast jako sąsiada nadal się nie da, sąsiad nie dostaje powiadomienia pomimo wolnego slotu i u manie i u niego.

10. SMOD_Atena

barbii0 może przejdziemy krok po kroku aby znaleźć przyczynę problemu:

Klikasz na ikony zaznaczone w czerwonych ramkach:

Sąs.jpg

W okienku, które się otworzy wpisujesz lub wklejasz skopiowany nick wybranego Gracza i zaznaczasz haczyk w zielonym kwadraciku:

W którym momencie jest problem?

11. SMOD_Atena

Dalszych pytań nie ma, rozumiem więc, że problem ustąpił i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.