Opinie Czekając na Mikołaja

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 18 grudnia 2024.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. hiacynta

hiacynta Wszystkowiedząca wyrocznia

A ja się cieszę, że event dobiega końca, oby więcej takich nie było. Zostało mi 70GT, nie ma na co ich wydać. W zagadkowych same starocia (jak dla mnie). To co było godne uwagi wykupiłam. Piccolo jak zwykle beznadziejne. Troszkę ponarzekałam, a teraz życzę powodzenia jeszcze grającym i udanych nagród ze skrzyneczek.

2. DonataC77

DonataC77 Czeladnik forum

Ale jak to "tłuczesz" po 15 talarków? Ja robię non stop ostatnie zadanie i żadnych talarków mi nie dopisuje:/

krasnoludek10 i hiacynta lubią to.
  3. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

Jeżeli zakończyłaś to zadanie odebrałaś nagrody to możesz sobie tłuc tak do sądnego dnia.GT dopisuje jeśli masz zadanie nie zakończone.
    Post 803 SMOD Ateny.Poczytaj Forum.

4. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Ja już dzisiaj skończyłam,strasznie to nużące...Wzięłam baobaba,jajko i niestety picolaka-bajkowe źródło :cry:Do "poprawki mam jeszcze 15-tkę i 19-stkę ,no to jutro już.Choinki nie robiłam,zbyt cenne itemy..

5. ChibiWeiWuxian

ChibiWeiWuxian Moguł forum

Tak w ostatniej minucie:
    Radosna układanka - całość (piccolac zasłona milczenia)
    Świąteczna włóczka - całość (domek z piernika piękny:inlove:) - swoją drogą, można dać go na pnączę czy lepiej by stał luzem na ozdobnym?
    Wypełnianie skarpet - do itemu
    Choinka - 2 dolne zadania - wolałam sobie kupić jajko, super wielkie drzewo oraz tajemnicze drzewka

Czy tylko ja nie czuję potrzeby walki o piccolaca?:sleepy: Szkoda, że twórcy oprócz zmiany grafiki nie pomyślą o nowych itemach np, dający raz na miesiąc wyższy poziom! Każdy by brał udział w evencie, kupował koszyki, dublował farmy byle taki item zdobyćxDxD

6. halina415

halina415 Ekspert forum

event dawno skończyłam talarów mało na baobabie mi nie zależy, jednej skrzyneczki piccolo nie wezmę, ale z dwóch ostatnich wyskoczył florenowiecxD

7. Farma_Piotra

Farma_Piotra Analityk forum

Cześć, ma ktoś układ na 21 krok, znalazłem;). Jajo będzie dziś na farmie. Troszkę nie powiem event mnie znudził, bardzo długi ale spoko był czas na rodzinkę o pracy nie wspomnę xDxD

Ostatnie edytowanie: 7 stycznia 2025 o 19:18
  8. miaa891

miaa891 Czeladnik forum

witam czy mogly ktos mi wtlumaczyc o co chodzi z ta neonowa zarowka

hiacynta, grania. oraz krasnoludek10 lubią to.
  9. igorAwadas

igorAwadas Wyjątkowy talent

Potrzebna jest do wybudowania neonowego warsztatu

10. d_anulka

d_anulka Książę forum

Ta żarówka potrzebna jest do zrobienia neonowego rancha rodeo. I tylko w eventach można ją zdobyć.
    W temacie: Skończyłam dzisiaj zmagania mikołajkowe. Dłużyło mi się niemiłosiernie 8)

11. miaa891

miaa891 Czeladnik forum

Dziekuje za odp.pozrawiam

dziekuje za odp. pozdrawiam
    dziekuje za odp.pozrawiam

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj" przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń
    MOD_Zła

Ostatnio edytowane przez moderatora: 7 stycznia 2025 o 21:09
  12. Kasandra

Kasandra Czeladnik forum

Mnie się event podobał, głównie dlatego, że skończyłam go najszybciej jak mogłam, a pozostały czas wykorzystałam na sianie roślin do szklarni. Zawsze mi brakuje czasu, żeby tam podłubać i nadarzyła się idealna okazja :)
    Muszę przyznać, że w porównaniu do siania i oddawania eventówki to jest dopiero orka na ugorze i worek bez dna. Wrzuć jednorazowo 5000 szt roślinki a w zamian nie mamy dla ciebie uszlachetnienia, ale dostaniesz tym razem 2 gwiazdki, cieszysz się prawda? Może za dziesiątym razem...a może i nie xD:cry:
    Cóż poradzić, jak chcę coś mieć to muszę dłubać, może wydłubię...pod koniec następnego ćwierćwiecza xD

Ale wątek nie o szklarni, więc gratulacje tym co event skończyli, ze sklepiku wzięli co chcieli, a tym co jeszcze działają powodzenia :)

13. hapsak89

hapsak89 Książę forum

Dla mnie też największym plusem tego eventu jest to, że mogę sobie bez stresu siać farmowe roślinki, których akurat mi potrzeba, a nie eventowego terror badyla. Eventówkę wysiałam najszybciej jak się dało, a potem już na luzie, uzupełniałam i nadal uzupełniam misje w spółdzielni. Od razu widać efekty, jak tak cięgiem zasiewy się robi ;):p Na szklarnię jakoś nie mam drygu, dzielnie próbuję wydłubać uszlachetnienie na młoty, ale niestety bez skutku :cry: fakt, przyznaję, że zapominam o szklarni często :oops: no ale jednak coś tam dłubię i efektów nie ma żadnych, to mocno zniechęca:( a roślin też tam sporo trzeba:(

Kolejnym plusem eventu jest wprowadzenie czerwonych wykrzykników jak skrzynki są gotowe do zbioru. Od razu widać i ciężko przegapić. Fajnie gdyby to rozwiązanie zostało z nami na zawsze, do każdej akcji wymagającej regularnych odbiorów jakichś eventowych rzeczy.

Jutro czeka mnie ostatni zbiór pudełek, tylko prawdopodobnie czeka mnie też ręczne zbieranie całego ozdobnego, gdzie mam wystawiony kolorowy chaos. Brakuje mi jednego pudełka i skuchy, żeby zgarnąć przepis. Na normalną rozgrywkę pudełko mam, tylko właśnie to jedno skuchowe jeszcze. Jutro będzie do odbioru we włóczce, więc nie chcę bez sensu tracić ładunku itemu na pudełko. Tylko czy ja będę o tym, aby pamiętać czy jednak z rozpędu i nieco już na pamięć wręcz, nie wjadę tam kombajnem i po wyklikaniu sobie nie przypomnę o moich przemyśleniach :pxD

14. gosiunia007

gosiunia007 Wyjątkowy talent

Zgadzam się z Tobą w zupełności. Nareszcie można było zrobić coś poza eventem. Skoro nie robią przerw pomiędzy eventami, to takie rozwleczone mają u mnie pełne poparcie. :p

15. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Choinka nareszcie za mną, włóczka prawie też... Ale przesadziłem z ilością gierek za 15 GT o jedną i chyba się pożegnam z ostatnim poziomem. Tak, posiłkowałem się postem #590. Zostało mi ponad 1200 swetrów i 744 ostrokrzewy.

EDIT: Chyba jednak bardziej zależy mi na jajku niż na Ishigaki, bo nawet za gwiezdne talary ich nie brałem, tylko 2 świece (co to za wymysł, żeby na nie musieć wydawać GT8)), 2 Piccolo i 1 kupon na kombajn 24h. Jajo Marudy mi zbędne, bo nie gonię za PD.

16. alekar

alekar Chodząca legenda forum

Pomimo kilkudniowej przerwy udało się zdobyć pnącze, mam 3 pudełka i kota na 21 układance.

Proszę o podpowiedź, jak wykorzystać te pudełka, gdzieś mignął mi post o niekończeniu gry, czy coś w tym stylu...

17. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Zamykasz po prostu grę krzyżykiem po przełożeniu 1-2 kafelków:)

18. alekar

alekar Chodząca legenda forum

jakich kafelków ?

krasnoludek10, hiacynta oraz grania. lubią to.
  19. grania.

grania. Komisarz forum

Skończone UFFF. Jaja w ozdobnym, Baobab na Wzgórzu, pnącze będzie świeciło pustką, itemy razem dają u mnie ponad 250mln PD/24h, a nawet co drugi dzień ponad 400, więc 2 skrzynie i 10 gwiazdek co 5dni jak dla mnie tego nie zrekompensują. Stodoła uzupełniona, misje trochę podgonione. Piccolaki tym razem nie wzięte, zresztą dwa wpadły z choinki i dwa z układanki to te za GT można było sobie podarować, lepszy wróbel w garści (nawozowiec) niż kanarek na dachu (potencjalny florenowiec) xD. Na dzisiejsze dwie wejściówki do układanki nie było co czekać bo dodatkowe 30 GT nic by nie zmieniło. Moim zdaniem udany ewent - choć trochę przydługi, ale w ten świateczny czas nawet lepiej, bo był czas na wszystko i na real i na zrobienie całej gry jak ktoś miał ochotę. Trochę mało GT do zdobycia w układance, no ale cóż trzeba się uczyć sztuki wyboru 8)

Tomek miał na myśli ciasteczka, kokardki itp, poprostu robisz jeden, dwa ruchy w przekładance i zamykasz grę poprzez naciśnięcie "X", wtedy dopisze ci 15GT, jak ukończysz ją całkowicie to dopisze ci 25GT, ale już nie będziesz miała możliwości zdobycia więcej GT pomimo posiadanych wejściówek, bo wszystkie gry będziesz miała ukończone.

Ostatnie edytowanie: 8 stycznia 2025 o 02:32
  20. misiek1978

misiek1978 Chodząca legenda forum

Dziś ostatni dzień zabawy
    pamiętajcie dokończyć świąteczną włóczkę :)