Opinie Czekając na Mikołaja

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 18 grudnia 2024 o 09:04.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Montwa

Montwa Stary wyjadacz

Rysiu, w teorii wygląda to nienajgorzej i faktycznie można by się zastanawiać czy itemy dać na pole czy na pnącze.
    Ale to tylko teria.

Praktyka mówi co innego...

To jest bardzo istotne, może nawet najbardziej...

Otóż liczyć 4000PD x poziom to daje 4000 x 259 = 1 036 000 PD dziennie. Tyle da pnącze

A itemy na polu (z bonusów z pnączy i np. z małpich obrotów) mają dodatkowy mnożnik. U mnie +- 200.
    Jeden item na polu daje 2000 PD x poziom (+ bonusy)
    A więc: 2000 x 259 (poziom) x 200 (mnożnik) = 103 600 000 PD
    2 takie itemy dadzą 207 200 000 PD
    2 takie itemy zastąpią 1 włóczkonogę
    Włoczkonoga daje 1240 x 259 x 200 = 64 232 000 PD
    Obliczając różnicę między 2 nowymi itemami a 1 włóczkonogą czyli 207 200 000 - 64 232 000 = 142 968 000 PD

Podsumowując:
    Po evencie mogę dostawać 1 mln pd dziennie z pnącza albo 142 mln pd dziennie z itemów na polu.
    Gołym okiem widać gdzie jest lepiej.

:)

------------------------------
    A tak naprawdę różnica na korzyść itemów na polach będzie jeszcze większa, bo będzie jeszcze trzeci item, który musiałby trafić na pnącze.
    Czyli łącznie z pól dostałoby się 213-214 mln pd dziennie. I to przy podmiance za włóczkonogi.
    Bo jeśli ktoś ma miejsce na nowe itemy, to wtedy byłoby 310 mln pd dziennie.

:)

.

Ostatnie edytowanie: 18 grudnia 2024 o 21:21
  2. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Racja, przecież na pnącze nie działają bonusy.
    Tak się zafiksowałem przeliczaniem, że o tym zapomniałem.
    Itemy na pola!
    Bezapelacyjnie.
    xD:cry:xD

3. Makowiska

Makowiska Książę forum

Jak zaczniesz to i skończysz. :)

4. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Nie do końca smuteczek;) U mnie na targu i tak nikt nie kupuje tego rzemiosła a sam mam z 700 kerststoli:cry: Więc jak Ci brakuje, to chętnie się podzielę:D
    U mnie nieustannie nostrzyk, ale że bałem się, że nie zdąży urosnąć do 14 na Głównej (dopiero koło 22 skończyłem dzisiejszy event), to też maliny.
    Nie jestem aż takim znawcą farmy, ale moja intuicja podpowiada mi identycznie. Także... Jakby co... Wina rozłoży się na nas dwoje, RysiuxD:cry:xD;)

EDIT: Okej. Widzę wyżej, że chyba problem został rozwiązany;) Ale dalej mam dylemat czy nie wziąć pnącza. Co z tego, że jedynym elementem, który mnie ku niemu skłania, jest skrzynia bonusów, bo reszta to gra niewarta świeczki8) Co prawda mam sporo nieodblokowanych run na Drzewie Mądrości, ale gwiazdki tak czy tak wpadną;) I drugi dylemat - czy jednak na Baśkę (jak to brzmixD:cry:xD), czy na Farmę...

Ostatnie edytowanie: 18 grudnia 2024 o 21:53
    mysza199710 lubi to.
  5. bogusiania

bogusiania Książę forum

Dużo tego, ten event świąteczno-noworoczny, to taki przekładaniec serowo-makowy, dla każdego coś dobrego. Spokojnych i Wesołych Świąt dla wszystkich :) :) :) Oczywiście robię :)