Opinie Czekając na Mikołaja

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 18 grudnia 2024.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Odilia

Odilia Młodszy ekspert

Nie układaj całej bo zaliczy ci 25gt.
    Wyjdź zamykając X, da ci tylko 15gt ale nie pozwoli przejść na kolejne pole.

2. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Rysiu,żadnych kombinacji . Ruszyłam i przełożyłam chyba 2 ozdoby i wyszłam.
    Proste jest piękne.

3. karol540

karol540 Okazjonalny autor

prawie już finito na grze
    Wszystkiego Dobrego dla każdego z nas życzę w Nowym 2025 Roku

4. freska_kreska

freska_kreska Generał forum

Czytam i czytam i nie rozumiem kompletnie jak zrobić, żeby mieć 21 zrobione w całości a 20 na 1 gwiazdkę. Moglibyście wytłumaczyć jak dla mocno głupiego? :D

hiacynta, ania5757 oraz krasnoludek10 lubią to.
  5. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

To wiem.

Wrócę do testu:

Zamotałem się jak mały, ale nie w tym rzecz.
    Pierwszą grę zrobiłem jak trzeba i dostałem 25 GT.
    Powtórzyłem i nic nie dostałem.
    A gdybym ponownie ją rozgrywał, lecz zakończył 'X' przed czasem?
    Wszedł i wyszedł do prawidłowo zakończonej gry?
    Czy dostanę 15 GT, czy również nic, bo gra jest w pełni zakończona?
    Kółeczko i gwiazdka są żółte.
    Czy żeby zbierać 15 GT, przynajmniej jeden z tych elementów musi być szary?

hiacynta i krasnoludek10 lubią to.
  6. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Nie kombinuj. Dostaniesz tylko ten element który jest szary. Zakończona w całości gra nic nie da.

7. freska_kreska

No to o tym rozmowy były już na starcie po FAQ - zamykamy grę X i dostajemy 15 GT. I pamiętamy, że mamy mieć wejściówek tyle, żeby starczyło na zrobienie 21 gier. Czy ja nie dostrzegam różnicy w tym co było na początku eventu, a tym co Ty piszesz teraz?

hiacynta, bogusiania oraz krasnoludek10 lubią to.
  8. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Za pierwszym poprawnym ułożeniem dostajesz 25 GT i nagrodę, i przechodzisz do kolejnej minigry. Za powtórzenie takiej minigry nic nie dostaniesz. Właściwie to nie powinno być już możliwości powtórzenia takiej minigry (kojarzy mi się, że w poprzednich edycjach tak było albo ja nie próbowałam wracać do tych rozegranych w wyznaczonym czasie bo i po co). Wykonasz w czasie to przechodzisz do następnej i jeśli tę przerwiesz czyli zamkniesz krzyżykiem to otrzymasz 15 GT i tak w kółko na ile Ci wystarczy wejściówek.

9. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Ale jeśli powtórkę takiej ukończonej gry przerwę przed upływem czasu, to też nic?
    Bo w takim razie, to faktycznie dlaczego jest możliwość powtarzania?
    Chyba jakiś sens w tym powinien być.

hiacynta, AngelGina oraz krasnoludek10 lubią to.
  10. freska_kreska

Czyli nie ma żadnego nowego sposobu na przekładańce? Mogę wszystkie wejściówki rozegrać na jednej planszy zamykając ją X przed czasem
    A za tą 20 będę później dostawała po 15 GT?

Sprawdziłam, całe 0 GT.

11. hapsak89

hapsak89 Komisarz forum

Ja nie kombinuję bardziej niż to konieczne. Tu trzeba uzbroić się w cierpliwość. Zostały mi 4 minigry do rozegrania. I ich nie robię. Zbieram pudełka. Ostatniego dnia, zacznę rozgrywać końcówkę, bo wtedy będę miała maks zdobytych pudełek. Skuchy rozegram od razu i nie będę kombinować z żadnym cofaniem, ani nic, bo to zwyczajnie nic nie da, albo jest zbyt ryzykowne, a pudełka i talary zbyt cenne na kombinatoryki dodatkowe. Wszystkie skuchy planuję rozegrać przed ostatnim polem

12. SMOD_Atena

To też nic, bo wcześniej ta gra została już zaliczona w całości i otrzymałeś przewidziane nagrody. No i w poradniku jest to wyraźnie napisane:

· Czas minigry można wielokrotnie odnawiać - każdorazowo kosztuje to 1 x Świąteczny zegar choinkowy; przycisk zresetowania czasu gry znajduje się w górnej części okna:
    · Minigra pozwala na cofnięcie wykonanego ruchu do 8 razy na grę.
    · Przejście na kolejny poziom wymaga prawidłowego poukładania ozdób w pudełkach (w wyznaczonym czasie lub po jego upływie). W nagrodę otrzymacie 25 Gwiezdnych talarów i - w przypadku zmieszczenia się w czasie - nagrodę dodatkową (zgodnie z tabelą w dalszej części). Obie te nagrody te są jednorazowe dla danego poziomu.
    · Dopóki nie zaliczy się danego poziomu, za minigry zakończone "porażką" (tj. bez możliwości dalszego ruchu) lub zamknięte przez Gracza, otrzymywana jest każdorazowo nagroda pocieszenia - 15 Gwiezdnych talarów. Nagroda pocieszenia nie jest przyznawana jeśli zamiast zamknięcia minigry, zostanie ona odświeżona.

· Gwiazdka przy zakończonych poziomach oznacza, że otrzymano nagrodę dodatkową z tytułu zakończenia minigry w określonym czasie (początkowym lub dokupionym). Do zadania, w którym nie udało się jej zdobyć, można w każdej chwili wrócić i spróbować rozegrać minigrę mieszcząc się w czasie.

Tak jeśli nie została zaliczona w wyznaczonym czasie. Za pierwszym razem jeśli ułożysz ale przekroczysz czas to dostaniesz tylko 25 GT i do tej gry możesz jeszcze wrócić. Przy kolejnym układaniu możesz grę przerwać czyli zamknąć krzyżykiem przed czasem i wówczas otrzymasz 15 GT a jeśli kolejnym razem ułożysz ozdoby w wyznaczonym czasie to otrzymasz tylko dodatkową nagrodę.

Ostatnie edytowanie: 1 stycznia 2025 o 13:47
  13. gangrion

gangrion Młodszy ekspert

Nudy... mam już 78 miseczek z ciasteczkami, a do końca eventu tydzień i pewnie nazbieram ponad 200. Itemu deskorolkowego nie wystawiałem, bo bez sensu dodatkowe miseczki. Mogli tych puzzli zaplanować więcej i byłyby dodatkowe nagrody np. GT dla wytrwałych :). A tak tydzień nudów...

14. Odilia

Odilia Młodszy ekspert

Ułożyłam 9 pole przekraczając czas, dało mi tylko 25gt.
    Układałam kolejne pola aż do 20.
    W tej chwili wróciłam do 9 pola, ułożyłam w nim tylko kilka przedmiotów i celowo zamknęłam X nie dostałam nic.
    Czułam że tak będzie ale myślałam że to testujecie :( Straciłam niepotrzebnie wejściówkę :(

15. ania5757

ania5757 Baron forum

no wlasnie
    czy jest mozliwosc zrobienia 21 w calosci a pozniej powtorzen gry20 po 15 gt????
    bo to ze 20 mozna powtarzac po 15 gt a pozniej przejsc do 21 to wiem

16. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

Stoję na 20 grze, mam 2 pudełka, na razie nic nie robię, poczekam na trzecie pudełko i będę celowo zamykać 20-stkę, a tak właściwie, to nie powinno być eventu polegającego na kombinowaniu z grami, specjalnym niedokończaniem gier, to jest bez sensu, poprzednia zasada była lepsza, zawsze coś sobie urozmaicą, niekoniecznie dobrze dla gry.

Mam nadzieję, że 21 gra jest prosta i spokojnie ją na koniec wykonam, bo szkoda by mi było tego Jajka Rudiego

17. SMOD_Atena

Oj chyba się całkowicie zakręciłam, sugerując się wpisem Gracza i jednak tak nie jest, bo w poradniku napisane jest, że:

" Dopóki nie zaliczy się danego poziomu, za minigry zakończone "porażką" (tj. bez możliwości dalszego ruchu) lub zamknięte przez Gracza, otrzymywana jest każdorazowo nagroda pocieszenia - 15 Gwiezdnych talarów. Nagroda pocieszenia nie jest przyznawana jeśli zamiast zamknięcia minigry, zostanie ona odświeżona."
    Czyli jak zaliczysz nawet po czasie to te powtórki tutaj już nie zadziałają. Po 15 GT doliczy jeśli przerwie się minigrę jeszcze nie zaliczoną w ogóle. Skreślam to powyżej.

18. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

No to nieźle namotali jak nawet MODzi mają problem8)

A ja gdzieś przy około 15-16 tys. terrorbadyla przestałem pilnować zbiorów i zamiast czynić je 3 razy dziennie, to czynię je raz, maksimum dwaxD

hiacynta i AngelGina lubią to.
  19. SMOD_Atena

Ja nie miałam problemu dopóki Gracz na poprzedniej stronie nie napisał o tej 20. Tak chciałam żeby mu pasowało, że zapomniałam już o tej zasadzie opisanej w poradniku. A sama stoję i powtarzam 21, reszta zrobiona bez powtórek bo teraz taki czas a raczej brak czasu, że wolę z tym Rudim Pierniczkiem nie ryzykować :)

20. wieśniak2

wieśniak2 Mieszkaniec forum

NIE. Jak zrobisz np po czasie 20, to już za jego powtórki nie dostaniesz żadnego GT(tych 15). A musisz zrobić 20 (nawet częściowo, żeby wejść na 21. Czyli żeby dostawać 15GT możesz zamykać jeszcze nie ruszoną grę i jak uciułasz tyle GT ile potrzebujesz trzeba zakończyć w całości 21 gierkę i koniec