Opinie Czekając na Mikołaja

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 18 grudnia 2024 o 09:04.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

Zawsze robię wszystkie eventy, teraz też, ale, jak na świąteczny czas, to jest za dużo zagmatwany ten event, jak na razie nie mam strategii, co do jego wykonania. Pilnowanie zbioru miseczek, itp. też mi się nie uśmiecha, przeważnie zapominam o czasie ich zbioru, zresztą może nie będę miała możliwości pilnowania farmy ;)
    Świąteczny event powinien być przyjemny i z dużym zapasem czasowym, dla możliwości ukończenia.
    Zobaczymy, jak to w trakcie się wyklaruje, teraz nie mam czasu na "rozkminianie" poradnika ;) może nie będzie tak źle ;)

2. ShaGGy778

ShaGGy778 Książę forum

Tragedia z tymi talarami...-.- ja uważam, że skoro to event świąteczny to powinien być łatwy, przyjemny i dostępny dla każdego, aby każdy miał szasnę trochę tej farmerskiej radości zaznać... a talarów powinno być tyle, żeby móc wykupić sklepik w komplecie.
    Ja też bardzo chętnie przytuliłbym nawozowca, jajo Marudy, 2 piccolo i przepis na kerststol i cóż zrobię, zostaje mi "oblizanie lizaka przez papierek". Bardzo słabe zagranie.
    Mam nadzieję, że chociaż tego nawozowca uda się złapać oprócz pnącza...

3. hapsak89

hapsak89 Analityk forum

Też jestem zdania, że ilość talarów do zdobycia powinna być zwiększona, są bardzo fajne nagrody, a nawet jak wykonamy cały event to sobie co najwyżej możemy na nie popatrzeć zza lady i ze smutkiem :cry:

4. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

No nie wiem
    na szybko zerknęłam w poradnik
    ogólnie fajny event
    różnorodny
    dla każdego coś fajnego
    nagród sporo

nie podoba mi się ten limit talarów [​IMG] to to jak rózga od Mikołaja :cry:

5. CHUDYJUREK

CHUDYJUREK Nadzorca forum

faktycznie najpierw trzeba kawę wypić a potem przeanalizować co i jak

6. kudlaty147

kudlaty147 Fanatyk forum

moze zasluzylas na rozge ha ha>:(

7. Yabolek

Yabolek Analityk forum

Nie podoba mi się to zbieranie skrzynek co 4 godz. Podoba mi się natomiast że można sporo nagród zdobyć nic nie siejąc.
    Zebrać skrzynki, zrobić gierki i voilà. Tego jeszcze nie grali.

8. Matisiek200

Matisiek200 Zaawansowany

Nie wiem co o tym myśleć. W końcu przyszedł czas, żeby trochę odpocząć, a ten event wymaga ciągłego pilnowania zbiorów tych wszystkich rzeczy. Wielkich drzew mam bardzo mało, a pnącza też kolekcjonuję więc zapewne czeka mnie dokupienie talarków za floreny, bo chcę powalczyć o zdobycie na spokojnie obu nagród. Wyjdzie w praniu jak to mówią. xD

9. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

zagmatwany jak tylko można było zagmatwać ,pewnie cos porobię w światecznym przygotowaniu i ogólnym chaosie ,jednak zdecydowanie bez siania

10. 22vader

22vader Stały bywalec

byłoby wszystko w porządku ale myślę, że u każdego około 4-5 dni będzie dość mocno zajęte, więc kto by wtedy myślał by równo co 4 godziny wchodzić i zbierać przedmiot eventowy, a za kolejne 2 godziny roślinę eventową. Wątpię by ktoś w taki okres chciał myśleć tylko o tym za ile wejść i coś odebrać

11. kaska860

kaska860 Cesarz forum

O dzięki Tobie dobra Kobieto! :)
    Wróciłam po 10h z pracy. Chciałam się zrelaksować, zanim się wezmę za oganianie chaty, ale otwarłam poradnik. Przeczytałam jakieś 3/4 i się zmęczyłam :sleepy: i połowę zapomniałam xD
    Trzeba kawkę strzelić.
    Zasoby trochę małe po dożynkach, a tu tyle mln. trzeba oddać, acz to i tak prostsze i szybsze niż pozostałe części.

12. hiacynta

hiacynta Wszystkowiedząca wyrocznia

Event zakręcony jak serpentyna na choinkę, ale zacznę robić, może coś się rozświetli w trakcie robienia.

13. kudlaty147

kudlaty147 Fanatyk forum

i ja tak mowie a ze sam zostaje na swieta to bede si bawil

14. hapsak89

hapsak89 Analityk forum

A jeszcze mam jedno pytanie czy znane są limity posiadania farmerskich jaj, które są do zdobycia w tym evencie? I co jeśli ktoś już ma tę ilość, a wygra kolejne w evencie?

15. hiacynta

hiacynta Wszystkowiedząca wyrocznia

Nie wiem, czy się cieszysz czy smucisz, że sam zostajesz, bo ja bym się pewnie cieszyłaxD ale życzę powodzenia w zmaganiach:)

16. renia111979

renia111979 Moguł forum

poczytałam, mało dogłębnie, bo jakoś mój mózg ewidentnie jest dziś na innej planecie 8)
    póki co jedyne co wiem, że mam coś zbierać co 4h, roślinkę mogę, a nie muszę siać i że na bank mam kolorowe owce ze skrzyneczek na wypełnianie skarpet.
    Jak na okres świąteczny, to event pokiełbaszony doszczętnie, w zasadzie z pilnowaniem zegarka, bądź wydaniem sporej ilości fl na talarki.

17. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

No to czas na małą rozkminę itemową. :p

Pnącze 24.000 PD x lvl/120 h, czyli u mnie do zbioru co 6 dni.
    4.000 PD x lvl/dobę.
    Itemy dają łącznie 8.400 PD x lvl/dobę.
    4.400 więcej, pytanie o miejsce na polach, i co ewentualnie zostanie podmienione.
    Ale to trzeba przeliczyć na 1 poletko.
    8.400 / 4 itemy 2 polowe = 1.050 PD x lvl/1 pole.
    Itemy które dadzą tyle co pnącze muszą być minimum 500 PD x lvl/pole.
    Czyli aby podmiana się opłacała, to należy wymienić itemy dające poniżej:

1.050 - 500 = 550 PD x lvl/pole

Jak się nie walnąłem w rachunkach, to te itemy są do podmiany:

https://halny.free.nf/pliki/6_inne/itemy.html

Oczywiście problemu nie ma, jeśli ktoś ma wolne miejsce na itemy, wtedy bez zastanowienia na pole.
    A jeśli najsłabsze itemy ma 550+ PD x lvl/1 pole, to oczywiście odpala pnącze.

Co do tego jak to ugryźć, to jeszcze muszę poczytać FAQ.

18. Yabolek

Yabolek Analityk forum

A + xxx% z bonusów dla polnych itemów w rozkminie ujął? Czy to nieistotne?

19. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

??
    Liczone dla gołych podstaw.
    xxx% z bonusów nie ma znaczenia, bo dla każdego PD x lvl jest taki sam.
    Tak mi przynajmniej podpowiada moja wiedza matematyczna.

Krasnal!
    Pomóż!

20. bogusiak80

bogusiak80 Fanatyk forum

Czytam wszystko co napisaliście i tak się już zakręciłam,że wiem że nic nie wiem. Przepis- mam,nawozowce- mam,Maruda jest 2x i zastanawiam się czy robić ten event bo czasu na pewno nie dam rady pilnować.Ale jest jedno ale ,jestem zbieraczką gałązek pnącza.Zacząć wypada ze względu na długi czas trwania eventu.Pomyślę o tym jutro bo dzisiaj to nie na moją głowę.Jeszcze mogę wstąpić do sklepu ale to już byłoby pójście po najmniejszej linii oporu.