Opinie Czekając na Mikołaja

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 18 grudnia 2024 o 09:04.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Tak.
    Nawet forum.
    Znowu coś, czy chwilowa zadyszka?

2. bunny132

bunny132 Generał forum

nie wiem ruszyło bb i się zaczęło

krasnoludek10, hiacynta oraz hapsak89 lubią to.
  3. hlnrys

Za mało ewentów w ewencie.
    Tragedia, zamulone jak diabli.
    Miałem zbierać, ale nie daję rady.
    Co za dziadostwo!

4. bunny132

bunny132 Generał forum

no mnie się udało zebrać ale nic ponadto
    ale chyba już naprawili

5. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

A ja w ogóle nie mogę się zalogować, na kliencie nie mam strony do logowania, a na zwykłej przeglądarce kwiatek kręci się w nieskończoność.
    Zakosili mi rośliny i wór swetrów, teraz muszę się o swoje dopominać, jeszcze nie pisałam do PT, event tak opracowany, że trzeba pilnować zbioru co 4 godz, pomimo tego nie ma możliwości wykupić wszystkiego ze sklepiku, zastanawiałam się, jaką taktykę gry obrać, to jeszcze teraz nie można nawet do gry wejść, no totalna porażka -.-
    Teraz udało mi się zalogować, ale pół godziny walczyłam, żeby wejść i zebrać pudełko czasowe -.-

6. eurb1

eurb1 Zaawansowany

zdobycie świeczek graniczy z cudem bo skoro mam 21 plansz do przejścia a otworzyć mogę jedną na dobę to nie wiem jak to zrobić.
    Jak Wam się udało to przeskoczyć?

7. hlnrys

BP bardzo cwanie to zaplanowało.

Albo koszyczki:

I to te najdroższe, wydzielane co tydzień!

Albo item z puzzli:

Kolorowy chaos (+)
    (nagroda w Części "Radosna układanka")
    Co 20 godz. 20.000 PD/TPD oraz 1 x Pudełko na ozdoby (podczas eventu) lub 5 x Super nawóz (po zakończeniu eventu) (max 24 ładunki).
    Po wyczerpaniu bonusowych ładunków będzie dawał 2.200 PD/TPD x Poziom Farmy/Wyspy co 20 godz.
    2 małe pola.

Ewentualnie kilka GT:

Tak się robi biznes!

8. kasiamoja1

kasiamoja1 Stały bywalec

No właśnie, chciałam zadać to samo pytanie :) Pytająca też z Wrocławia :)
    W międzyczasie nadeszła odpowiedz. Czyli bez zakupów raczej się nie uda:(

krasnoludek10 i hiacynta lubią to.
  9. AngelGina

W końcu zebrałam się i napisałam do PT w związku z utraconymi zasobami, wspomnę, że również masakra, musiałam chyba z 6 razy potwierdzać, że nie jestem robotem, zanim moje zgłoszenie zostało wysłane.
    Jakby nie było, to też w temacie tego eventu.

Edycja: Dostałam wiadomość na maila, żeby wysyłać tylko jedno zgłoszenie, wynika z tego, że poszło ich więcej, pomimo, że nic nie pisało o przyjęciu zgłoszenia, to nie moja wina, że musiałam powtarzać gierki z "robotyki", ciągle pisało mi, że błąd i mam ponownie rozwiązać test, powinni to poprawić, żeby był prosty kontakt z PT.

Dla pewności napiszę, że teraz nic nie wrzucam do choinki, zbieram pudełka czasowe i nie wiem, kiedy uda mi się dobrnąć do itemu, który pomoże w zbieraniu wejściówek do gierek, nic nie mogę sobie zaplanować, ciągle wyskakują nowe błędy i nie zbieram z tak zwanym zegarkiem w ręku, w końcu jest teraz świąteczny czas ;)
    Nie podoba mi się wyliczenie co do dnia wejściówek do gry "Świąteczna włóczka", jak coś pomylę, to mogę już nie wrócić do danego zadania, aby ukończyć i wziąć przypisaną nagrodę, przez brak czasowych wejściówek do tejże gry.

Ostatnie edytowanie: 21 grudnia 2024 o 11:09
  10. hiacynta

hiacynta Wszystkowiedząca wyrocznia

A ja się pytam gdzie oddajecie te brzydkie swetry i ostrokrzew. który Wam znika, przecież potrzebna do tego jest świeca , tak porąbanego eventu jeszcze nie przeżyłam. Tego co to wymyślał to chyba Ufo za wysoki poziom inteligencji wyrzuciło na ziemię. Świece za GT kupiłabym ale skąd te talary nazbierać jak te głupie pudełka dojrzewają wieki:mad::mad::mad:

11. galicja56

galicja56 Okazjonalny autor

To są chyba żarty żeby tak z nami postępowac

12. basia_z_

basia_z_ Weteran forum

A gdzie w świątecznej włóczce w nagrodach są świece ?

13. AngelGina

Właśnie w tych samych plusikach pod choinką, gdzie oddaje się świece, oddaje się też te rośliny i brzydkie swetry.
    W sklepiku można kupić za talary. Na planszy gry "Świąteczna włóczka", w lewym górnym rogu jest znaczek talara i tam trzeba kliknąć, przeniesie do sklepiku.

14. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

Wysłałem pytanie do PT. Szczęśliwie "to cos" uznało za pierwszym razem, że nie jestem robotem..... Dostałem odpowiedź, że trwa weryfikacja zgłoszonego problemu i mam czekać...... Nie pisałem ile towaru wrzuciłem więc nie wiem czy jeszcze siać i ile? Mam nadzieję, że coś około Wielkiej Nocy odpiszą...... Tymczasem spokojnego weekendu. Świat bez Farmy istnieje i naprawdę jest ładny :)

15. hiacynta

hiacynta Wszystkowiedząca wyrocznia

No tak, ale żeby zadanie było zaliczone trzeba oddać 1 świecę i 300 swetrów

16. konopielka123

konopielka123 Wyjątkowy talent

Ja zostawiłam choinkę nie wrzucam nic dokąd nie zwrócą tego co ja wrzuciłam, też odpisali żeby czekać no to może się doczekam. Pamiętacie o kodziku za ostatnią misję weekendową FAADVENT4 -kuponik na 3godz zawsze się przyda.

17. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

Dobrze,że przypomniałaś bo ja nie pamiętałam:)

18. AngelGina

Mimo to można częściowo wrzucać, ja tak wrzuciłam część roślin jakie miałam, do drugiego plusa wrzuciłam 300 swetrów z zaliczeniem tej części, miałam ptaszka przy swetrach, brak było tylko świecy, żeby cały plusik zaliczyć, wrzuciłam jeszcze resztę swetrów do następnego plusika, takim sposobem wszystko mi znikło, wyzerowałam się :)

19. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Witam :)
    Tak sobie tu poczytuję w wolnych chwilach i taka mnie refleksja naszła, że co niektórzy obrali niewłaściwą taktykę w tej bitwie, jaką jest obecny ewent - a w sumie każdy to bitwa , której celem jest zawojowanie i ograbienie wroga z wszelkich bogactw ( i nie tylko) jakie posiada :p
    Bardzo często da się to zrobić w sposób błyskawiczny - oczywiście posiadając odpowiednie zaplecze z arsenałem . Lecz tym razem wróg się rozlokował w czterech fortecach, a w dwóch z nich tak okopał i zabunkrował, że póki co nawet nie ma sensu go tam atakować - toteż trzymam się z daleka od fortecy ,,Choinka,, i ,, Świąteczna włóczka,, - najpierw muszę odpowiedni sprzęt zgromadzić, by stanąć do walki z ukrytym tam wrogiem , a nie da się tego zrobić tak szast-prast .
    Do tej pierwszej (choinka) potrzeba sporo amunicji do kałasznikowów (ewentówka) i odpowiedni zapas granatów ręcznych ( sweterki) ,
    no i te 4 rakiety balistyczne dalekiego zasięgu
    mam dopiero jedną sztukę, ale spokojnie i o resztę się wystaramy z Mietką xD:cry:xD amunicji póki co też malutko, ale z tą nie ma problemu bo w każdej chwili mogę przyspieszyć produkcję , ale na razie nie ma takiej potrzeby .

Co do tej drugiej (włóczkowej) też trzeba najpierw choć z 10/15 sztuk czołgów (wejściówek) z fabryki ( automatu) wytargać , by rozpocząć walkę , a że fabryka jest w stanie tylko 1 sztukę dziennie dać , no to nie pozostaje nic innego jak cierpliwie czekać te 10/15 dni . I bez obaw, że się nie zdąży zawojować tej ( czy innej ) fortecy , zdąży się na spokojnie .

Fortecę ,,skarpetową,, łatwo było zdobyć, bo najsłabszą załogą Olimp ją obsadził - i pewnie każdy już w pierwszych godzinach się z nią uporał .

Teraz wystarczy się zmobilizować do walki z tą ,,radosną,, (puzzle) i jak najszybciej zdobyć z niej kolejną fabrykę czołgów (item) co pozwoli zagarnąć więcej łupów z fortecy ,,włóczkowej,, :p No też dość wolno to idzie , bo amunicji raptem 6 sztuk co 4 godziny nam ta druga fabryka (automat) dostarcza,
    ale każdy taki ,,ostrzał,, to zawsze jakiś kroczek do przodu :music:Udało mi się już 2 wyrwy (układanki) w murach tej fortecy zrobić i za 20 minut trzecią dokończę , a nawet czwartą zacznę 8)
    I taka jest moja strategia : spokojnie i po kolei a nie na wszystkich frontach jednocześnie , jak to niektórzy robią i tylko... niepotrzebnie ciśnienie sobie podnoszą
    Czasu jest naprawdę dużo :)
    zdążymy i z wrogiem się rozprawić, i Święta wyprawić , i ... BP z błędami też zdąży się uporać oddając tą ,,zacharapconą amunicję,, :p

20. rysio

rysio Generał forum

czy ktos juz otrzymal wypadajke z drzew "swiateczny zegar choinkowy"?
    jak wyzerowac czas gsy w ogole nie wypada!

krasnoludek10 i hiacynta lubią to.