Opinie Czekając na Mikołaja

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 18 grudnia 2024 o 09:04.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Eviana

Eviana Team Leader Team Farmerama PL

Witajcie Farmerzy!

Nadszedł czas by rozsiąść się wygodnie przy kominku z ciasteczkami, przyjaciółmi i rodziną! Spędź wesoło czas na swojej ulubionej farmie z mnóstwem nagród i dobrej zabawy!

Czwartek, 19.12.2024, godz. 14:00

Środa, 08.01.2025, godz. 22:00

Pozdrawiamy,

Zastrzegamy sobie prawo do edytowania tego wątku w przypadku, kiedy Community Manager prześle nam informacje na temat zmian lub uzupełnień.

hiacynta lubi to.
  2. mjanakiewicz

mjanakiewicz Aktywny autor

Poradnik przejrzany. Wymiękam. Zgubiłem się.
    Czekam na to, aż ktoś kumaty rozpisze co tu po kolei trzeba robić.

3. dorota444

dorota444 Ekspert forum

4. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Toż to proste jak budowa cepa;) Odbierasz z planszy skrzynki z wejściówkami do minigier i gdzieś tam któregoś wieczora spokojnie je rozgrywasz. W ten sposób masz odfajkowane 2 części eventu.
    1 część eventu pewnie zrobisz na początku, bo potrzebne są tylko rzeczy ze stodoły.
    No i zostaje część z choinką, ale tam już standard, siejesz zielsko, zbierasz wypadajki i oddajesz je do zadań.
    Wg mnie bardzo przyjemny i mało absorbujący event na świąteczny czas:)

5. bogusiak80

bogusiak80 Fanatyk forum

I to rozumiem bo czytając Poradnik nic nie zrozumiałam:cry:.Dzięki BA Marion.:) W takim razie event robię.
    Jeszcze mam pytanie Czy wypadajki będą od pierwszego dnia eventu czy dopiero w części choinka?

6. BA_Marion

Bo w poradniku siłą rzeczy musi się znaleźć mnóstwo najróżniejszych informacji. Tutaj w dodatku mamy tak jakby 4 eventy w jednym wydarzeniu, więc ogarnięcie co z czym i do czego ma prawo sprawiać trudności:)

7. DianaP

DianaP Czeladnik forum

Czy dobrze rozumiem, że do zrobienia "choinki" potrzeba 4 bezpłomieniowych świec, z czego 2 zdobywamy w "radosnej układance", a 2 musimy kupić (za 140 gt) w "świątecznej włóczce"? Odbierając raz dziennie "skrzynie pudełek na ozdoby" zbierzemy maksymalnie 21 pudełek na ozdoby, czyli możemy zdobyć 420 gt ze "świątecznej włóczki". Po wydaniu 140 na świece nie ma już chyba możliwości zebrania 300 na super wielkie drzewo ze sklepiku eventowego? A może coś źle zrozumiałam?

8. BA_Marion

Parę pudełek na ozdoby będzie w sklepiku eventowym, można je też zbierać z itemu Kolorowy chaos (+). Trzeba by policzyć ile GT z tego wyjdzie. Na drzewo nawozowe i świece powinno wystarczyć.

Edycja.
    Nie, kupowanie pudełek w sklepiku jest nieopłacalne. Więcej GT się wyda niż można ugrać. Czyli ew. pozostaje ww. item.

9. hapsak89

hapsak89 Analityk forum

Zapowiada się fajnie i ciekawie, a jak wyjdzie w praktyce, zobaczymy :p teraz się zastanawiam czy obsiać szarłatem czy moze jednak drzewa wystawić na start wypadajkowy :oops: nie wiem, a może jedna łąka drzew, a druga szarłatu? echh dylematy

Poczekam na opinie i pomysły innych graczy:p

10. bogusiak80

bogusiak80 Fanatyk forum

Czy wypadajki będą już od jutra? Nie wiem czy ściągnąć zwierzaki i już zacząć siać.

11. DianaP

DianaP Czeladnik forum

Dzięki, nie dopatrzyłam pudełek z itemu, teraz już to wygląda lepiej :)

12. BA_Marion

Tak, będą wypadać od jutra. Nie liczyłam ile ich będzie potrzebne, ale event trwa coś z 20 dni, więc myślę, że się nazbierają:)

13. karol540

karol540 Okazjonalny autor

dużo czasu jest jak na taki event. Na głównej szarłatem a na dzikiej zobaczę drzewa lub tez szarłatem

14. zazulec

zazulec Książę forum

Czy te pudełka z itemu coś pomogą, skoro 20 GT otrzymujemy tylko za prawidłowe rozegranie mini gry. Gier jest 21. Czyli maksymalnie zdobywamy 420GT. Skoro 140 GT wydamy na świece, to na super drzewo nie starczy GT.
    Ja tak to rozumiem, chyba że coś niedopatrzyłam.

15. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Hmmm... Co 5 dni zbierane pnącze... Poczekam na opinie ekspertów.

EDIT: Te nieszczęsne skrzynie - mogłyby mieć równe czasy:cry:

kudlaty147, hiacynta oraz Makowiska lubią to.
  16. mjanakiewicz

mjanakiewicz Aktywny autor

Też się nad tym głowiłem.
    21 kroków po 20 talarków da 420. Zabraknie na nawozowca.

Może mając dodatkowe wejściówki z przedmiotu Kolorowy chaos (+) można wykorzystać mechanikę przegrywania??

"· Dopóki nie zaliczy się danego poziomu, za minigry zakończone "porażką" (tj. bez możliwości dalszego ruchu) lub zamknięte przez Gracza, otrzymywana jest każdorazowo nagroda pocieszenia - 15 Gwiezdnych talarów. Nagroda pocieszenia nie jest przyznawana jeśli zamiast zamknięcia minigry, zostanie ona odświeżona.
    · Gwiazdka przy zakończonych poziomach oznacza, że otrzymano nagrodę dodatkową z tytułu zakończenia minigry w określonym czasie (początkowym lub dokupionym). Do zadania, w którym nie udało się jej zdobyć, można w każdej chwili wrócić i spróbować rozegrać minigrę mieszcząc się w czasie."

Czy jeśli zamknę grę i otrzymam 15 talarów, to potem wyrabiając się w czasie dostanę 20 talarów za pozytywne zakończenie danej planszy?
    Jak myślicie?

17. PoloMit

PoloMit Komandor forum

Też mi tak wychodzi, że po wykupieniu świec na super drzewo zabraknie:( Trochę skąpo tych gwiezdnych talarów do zdobycia:oops:
    Słabo zamiast przysłowiowej marchewki znowu obrywamy kijem :sleepy:
    Zrobić, zrobię bez większego entuzjazmu.

Nie jestem pewna, czy przy kolejnych podejściach było dopisywane te 20 talarów, czy tylko były dopisywane nagrody, które wcześniej nie zostały zdobyte.

Ostatnie edytowanie: 18 grudnia 2024 o 10:31
  18. TheiaBloom

TheiaBloom Stały bywalec

Ok, na razie za bardzo nic nie zrozumiałam, bo event jest naprawdę rozbudowany, ale widziałam w nagrodach super wielkie drzewo, więc robię w całości :inlove::inlove:

19. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Ja niby mam 2 z SN i 1 z SNZ, ale kolejne nie zaszkodzą:p;)

kudlaty147, hiacynta oraz Makowiska lubią to.
  20. hapsak89

hapsak89 Analityk forum

Z tego co kojarzę dodawało tylko to co nie zostało zdobyte za pierwszym podejściem