Cudowne pnącze

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika farm-maskotka, 29 marca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. farm-maskotka

farm-maskotka Czeladnik forum

Witam:) Po raz kolejny ,gdy do wygrania w evencie pojawia się i jest do zdobycia rząd cudownego pnącza i trzeba postawić na jedną z chmurek item 2x1 to młody gracz ma problem, bo jedyny dostępny w prezentach od sąsiadów item-plażowy klub nie można postawić na chmurkach. Pomijam już tego typu eventy ,ale podobnych chmurek na pnączu jest 35 .Zatem zostaje graczowi albo kupić w galerii najtańszy za min 10 FL,albo musi czekać na Pełnie księżyca ,żeby w sklepie Jacka kupić mumie.
    35itemow x10 FL =350 FL
    mumia = 200 xkosciste krzaki x35= 7000szt 200 xnagrobkowx35=7000szt i 200 x duchówx35=7000szt
    zostaje jeszcze komiks 1,2,3 zeby wylosować w nagrodach item 2x1 x35 ,to nikt chyba nie pokusi się na obliczenie takich statystyk ile w to trzeba zainwestować roślin i zwierząt.
    Mam zatem pytanie czy administracja ma jakieś pomysły ,zeby to zmienić?Młodzi gracze z jakimś tam wysiłkiem zdobywają w eventach rząd cudownego pnącza w evencie i nie mogą z niego korzystać ,gdy nie mają FL ,a starszym graczom za chwile skończą się te w przeszłości chomikowane 2x1 itemy .Ja się pytam po kij nam w prezentach ten Plażowy club ? Chyba tego typu itemy w prezentach od sasiadów miały byc oprocz ozdobnego do innych celow przydatne.

Ostatnie edytowanie: 29 marca 2015
  2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witaj.
    Wszelkie decyzje o przeznaczeniu itemów podejmuje centrala BP.Sprawa itemu "Plażowy klub" została przekazana,niestety żadnych zmian nie wprowadzono.
    A jeśli chodzi o itemy 2x1 to nie ma konieczności ani kupowania za floreny,ani czekania na Pełnię aby kupić itemy w sklepie Jacka.
    Zapraszam do zapoznania się z poradnikiem na temat kolekcji komiksów: >>>KLIK<<<
    Za wykonanie wszystkich zadań jest nagroda-"Skrzynia ze skarbami" i w niej można znaleźć między innymi 3 itemy 2x1 :
    Konik morski,mały pomocnik Mikołaja i zamek z piasku.Zadania dostosowane są do poziomu Gracza,więc każdy Gracz może je od czasu do czasu z niewielkim trudem wykonać i nie inwestując realnych pieniążków zdobyć potrzebne itemy.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. farm-maskotka

Po 1 : pisałam o tym wyżej i znam temat
    po 2: nie zawsze można wylosować itemy ,które wymieniłaś.
    po 3: na forum można sobie poczytać co gracze o tym komiksie myślą i nie są to (delikatnie mowiąc )pozytywne opinie.
    po :4 nie pisałam o 1 itemie 2x1 tylko 35 w tym rozmiarze itemach ,więc proszę mi określić szacunkową liczbe towarów-(zwierząt + roślin) które muszę zainwestowac w kolekcje komiksów ,żeby móc mieć szanse wylosowac potrzebnych do pnącza 35 tych durnostrojków???

Ostatnie edytowanie: 29 marca 2015
  4. SMOD_Atena

Ad.1. Pisałaś również o konieczności kupowania itemów za floreny,a nie ma takiego przymusu,potrzebna jest tylko cierpliwość i poświęcenie swoich zapasów ze stodoły lub zainwestowanie sianogroszy zarobionych w inny sposób.
    Ad.2.Fakt,nie zawsze,ale jest szansa,niestety nie podam Ci procentowej wartości.Jeśli w skrzyni ze skarbami nie znajdzie się itemów ,są inne nagrody:SP,pomocnicy na 3 h,itp...
    Ad.3.Ja również czytam opinie na bieżąco i dla jednych wykonanie komiksowych zadań jest nieopłacalne,dla innych do przyjęcia z uwagi właśnie na szansę zdobycia itemów,SP czy pomocników.
    Ad.4.Nie mogę określić szacunkowej wartości,trafienie itemów jest losowe,a "po drodze" otrzymuje się też inne nagrody.
    A jeśli chodzi o "młodych Graczy",o których wspominałaś to przecież nie mogą mieć wszystkiego od razu,to po pierwsze,a po drugie im dłużej się gra,tym więcej się zdobywa/posiada.Wystarczy pracować na farmie, a na tym polega ta gra.
    Nie można powiedzieć,że nie ma żadnych możliwości na zdobycie potrzebnych itemów.Twórcy gry udostępnili itemy w komiksie,jeśli dla Ciebie i innych Graczy to nieopłacalny sposób,to bardzo proszę o zamieszczenie takich uwag/opinii w tym temacie : >>>KLIK<<<
    Jeśli masz jakiś pomysł na nowe itemy,sposób ich zdobycia,to zapraszam do zamieszczenia takiego pomysłu tutaj :>>>KLIK<<<

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

5. farm-maskotka

Jest opcja jeszcze jedna opcja .
    Cały czas (do grudnia2014) do Cudownego Pnącza 1x1 itemy można otrzymać od sąsiada + i takie 2x1 itemy w prezencie czyli za free,ktore były potrzebne do pnącza.
    Z takiej też opcji wielu graczy korzystało .
    Poza tym item 2x1 Plażowy club nie jest nadal zakwalifikowany jako ozdoba,której na pnączu od początku jego powstania nie można tam ustawić.Czyli powstał bubel.
    Napisałam,że tego typu itemy w prezentach miały być przydatne nie tylko w ogrodzie ozdobnym.Jeżeli taki prezent Twórcy gry nawet zastąpiliby losową opcją zdobywania tego "prezent-itemu" tez za free ,to spoko,ale dlaczego my młodzi gracze mamy płacić towarem ze stodoły ,czyli zeby korzystać z pnącza dodatkowo oddawać haracz?:wuerg:
    Na tym polega gra,żeby traktować wszystkich graczy jednakowo,a w tym przypadku wspomnianym przez Ciebie zdobywaniu/posiadaniu staż w grze nie ma nic wspólnego,jezeli ktoś ma mozliwość otrzymania czegoś bez inwestowania czegokolwiek a ktoś inny musi za to w jakikolwiek sposob zapłacić.
    To proste jak konstrukcja cepa, ze item plażowy club lub podobny powinien pojawić się też za free.
    Nie mam bladego jaką Ekipa Farmeramy PL ma moc,w rozwiązaniu tego konkretnego problemu ,ale sory ,chyba jedno zgłoszenie to mało8)

6. zonaania2122

zonaania2122 Wyjątkowy talent

Ale popatrz na starych graczy którzy kiedyś też musieli jakies tam itemy zdobyć w eventach.
    Też musieli wpłacać sporo towaru.A dawały one niewspółmiernie mniej pn czy też sg co terażniejsze.
    I jak się człowiek cieszył z tego że zdobył item co daje np.100 pd czy też 100 sg.

7. farm-maskotka

Ależ ja rozumiem,że starsi gracze lekko nie mieli ,ale jak już zdobyli item , tak ja np: w evencie pnącze ,to chyba mogli z tego korzystać i nie musieli do tego itemu dopłacać :eek:

8. =kalina=

=kalina= Chodząca legenda forum

a nowi muszą? a to nowość dla mnie
    Co jakiś czas pojawiają się w prezentach do sąsiada itemy na dwa pola, które można stawiać na pnączu. wtedy trzeba poprosić sąsiadów i zachować na potem :)
    do dziś mam kilkadziesiąt małych pomocników mikołaja, koników morskich i zamków z pisaku, które dostałam od sasiadów właśnie, a teraz przydają sie w tym celu.
    "Młodsi" zamiast tyle marudzić niech się wezmą za obrabianie farmy ;)

kopytko222 lubi to.
  9. SMOD_Atena

zonaania2122, dziękuję za komentarz.

farm-maskotka,w/w itemy 2x1 nigdy nie były w grze "cały czas" . Były to prezenty sezonowe i w określonym czasie była możliwość wysyłania ich w ramach codziennych prezentów dla sąsiadów i znajomych.
    Być może twórcy gry wprowadzą jeszcze kiedyś jakieś itemy jako prezenty sezonowe,które będzie można postawić na pnącze.Gracze mogą swoje sugestie i pomysły zamieszczać w tematach,do których linki podałam wyżej,ale ostateczną decyzję jak zawsze podejmują twórcy gry.
    Jeśli chodzi o item "Plażowy klub" to tak jak napisałam,zgłoszenie w formie raportu zostało już dawno wysłane do centrali i na chwilę obecną nie otrzymaliśmy żadnych informacji o planowanej zmianie przeznaczenia tego itemu,więc tak jak jest obecnie jest to item,który po 5-krotnym zebraniu PD pozostaje jako ozdoba.
    Co do "starych" i "młodych" stażem Graczy,to może lepiej będzie jak nie będziemy porównywać,bo może się okazać że ci "młodzi" mają teraz o wiele,wiele łatwiej.Gram aktywnie już 5-ty rok i wiem coś o tym,musieliśmy płacić SG np... za usunięcie pola,usunięte zagrody znikały bezpowrotnie,itp.... ;)

A tak na marginesie dodam jeszcze,że każdy Gracz podczas rejestracji konta,zaakceptował OWH >>>KLIK<<<, w których czytamy między innymi :
    1.2.15 Użytkownik nie ma prawa żądać, aby gry i/lub serwisy zostały utrzymane w wersji istniejącej w momencie zawarcia umowy. Bigpoint zastrzega sobie prawo do przerwania funkcjonowania gry i/lub serwisów w każdej chwili bez podania przyczyn.(....)

Czy w związku z powyższym masz jeszcze jakieś pytanie?

Przypominam,że dział ten nie jest działem dyskusyjnym.Do rozmów o grze,zapraszam tutaj :>>>KLIK<<<

10. farm-maskotka

Nie mam zamiaru dyskutować ani tym bardziej żądać od Twórcow gry niczego .To, co zdobędę w grze to tylko piksele i obiadu z tego nie ugotuję :p
    Dla mnie jak w temacie pojawił się problem z pnączem i przedstawiłam sytuacje i moją kalkulacje ,dotyczącą ustawienia na chmurkach itemow w rozmiarze 2x1 od strony "młodego gracza".
    I dlaczego uważam ,ze jedyny item tego typu prezent to atrapa.
    Przedstawiłam teze ,że do nagród trzeba dopłacić.Jak i innych opcji przy zakupie czegoś tam na pnączu bo:
    1:Na chmurkach za floreny (ok 20 szt) zanim bym dokonała zakupu,musiałabym się nie 1 raz jak starsi gracze, ale 2 razy zastanowić 2:również przy zakupie koszyka eventowego ,który ułatwiłby mi zdobycie rzędu na pnączu jako "mlody gracz " ,to też musiałabym w ten interes 2 x zainwestować. Jeżeli ktoś tego nie może pojąć ,to gratuluje:p
    Nie wystarczy pracować na farmie i walczyć o nagrody ,trzeba jeszcze uważać i dobrze kalkulować,żeby nie wpaść po drodze w taką jak ta "cudowną pułapke" i unikać dziwnych niespodzianek jak inni ,co zainwestowali też w pnącze i nie zostać wkręconym w "cud młynek";)
    A jak Ekipa się do tego odniesie nie wiem,wiem tylko, że jest po to ,żeby przekazywać sugestie graczy jak i dbać (bo sami też korzystacie z gry),o nasze graczy wspólne interesy.
    Więcej nie mam pytań.
    Dobranoc .:)

11. Zamykam więc i miłej i spokojnej gry życzę :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.