Opinie Cudna fauna

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Ghost, 10 stycznia 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Nie przesadzaj.
    Poczytaj tam wyżej - ludzie mają super paszę zachomikowaną jeszcze od poprzedniej królowej, produkują, zgarniają z koła itd.
    Można to machnąć bez żadnego wkładu realnej kasy... jeśli na co dzień gra się z głową.

2. .Robaczek.

.Robaczek. Generał forum

Event zrobię, zwierzęta mam, martwiłam się o ryby, pszczoły, gady i płazy bo tu nie ma z czego wybierać ale po sprawdzeniu stanu stodoły dokupiłam Ryszarda Rybkę i mam wszystko... zasadniczo mogłam go sobie wyhodować ale jakoś tak najpierw kupiłam potem pomyślałam... Mi pasza między eventami też się w miarę odradza , przed poprzednim hodowlanym miałam ok 4700 sztuk wydałam ponad 500 a teraz mam 4630 więc nie jest źle, biorąc pod uwagę że nigdy nie kupiłam nawet sztuki, w młynie kręcę sporadycznie bo robię sama paszę dla zwierzaków, nie mam też parcia na misje w spółdzielni więc i tam jeszcze jest trochę paszy do wyciągnięcia w razie co...

3. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

SP mam ale zwierza nie za bardzo:p Nie robię a jeśli to tylko trochę;) Pnącze mnie nie bawi bo ja anty-klonująca xDżeby jeszcze można było przechodzić z rundy do rundy to i owszem, a tak - hamaczek :)

SperanzaE, 6elka4 oraz gosiagosia60 lubią to.
  4. foczunia84

foczunia84 Cesarz forum

Przesada.Sp potrzeba niewiele,zwierzęta można było zgromadzić,bo o tym evencie mówiło się od dawna.A przede wszystkim,raczej każdy ma jakieś tam zapasy,większe lub mniejsze,właśnie na takie okazje.

Widełki3, Anhedrea oraz zzizzie lubią to.
  5. czechu79

czechu79 Generał forum

[ciach]

A ewentu nie robię

Offtop usunęłam,

SMOD_Atena

Ostatnio edytowane przez moderatora: 10 stycznia 2018
  6. zzizzie

Ale z drugiej strony - ponieważ zoologów jest tu rzeczywiście raczej niewielu - większość z nas odpowiadając na takie pytanie musiałaby posprawdzać zaszeregowanie różnych zwierzaków.
    To samo mogłaby zrobić też pytająca ;)
    No, chyba że ma na farmie dopiero jeden kurniczek - ale w takiej sytuacji to i tak eventu nie zrobi ;)

7. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

[ciach]
    Event robię, nawet już sobie powstawiam do oaz odpowiednią zwierzynę.
    Ciekawe czy będzie po starcie eventu krótkie BB.

No zgadzam się z Tobą, jednak tamta odpowiedź wprowadzała w błąd jakiegoś młodego wiekiem gracza-nie zoologa 8)

Offtop usunęłam,

SMOD_Atena

8. Flipkowo

Flipkowo Naśladowca mistrzów

Stawonogi - pszczoła, motyl, pająk, świetlik

zzizzie lubi to.
  9. zzizzie

Przyjmujesz dość niepokojące założenie, że młody wiekiem gracz nie-zoolog (ale potrafiący czytać) mógłby uznać niedźwiedzia za płaza czy gada.
    A w sumie bo ja wiem... może i jest to założenie słuszne 8)xD

Eventu nadal nie robię - nie widzę w nim większego sensu.
    A z robienia eventu tylko dlatego, że jest event, wyleczyłam się na szczęście wieki temu ;)

10. czechu79

czechu79 Generał forum

[ciach]

Zastanawiające jest to czemu takie pytania na które udzieliłem odpowiedzi intelektualnie zbliżonej do zapytania pojawiają się zawsze przed ewentami i to u tzw żółtodziobów nie chce mi się przytaczać zbyt wielu przykładów ale proszę sobie przypomnieć historię z błyszczącym kwiatem ;)

Offtop usunęłam,

SMOD_Atena

11. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

To tak jak z tym kwiatem, a nawet trudniej z tym podziałem zwierząt na gatunki.

Robię event, bo być może wyskoczy jakieś cudo z klonowania. SP mam sporo, to po co ją aż tak chomikować.

Widełki3 i zzizzie lubią to.
  12. Dotti

Dotti Wielki mistrz forum

Witam wszystkich. :)
    Nad robieniem tego eventu nadal się zastanawiam. Póki co nie podjęłam jeszcze ostatecznej decyzji i mam mieszane odczucia.
    Pnącze, moim zdaniem, średnie (wolę jednak te "przyrostowe", gdzie ilość PD/TPD/SG uzależniona jest od mojego poziomu w grze).
    W nagrodach po raz kolejny sporo losowości, tym razem TS/TZ w liczbie 20 sztuk - co z nich zwykle wychodzi, większość z nas wie... :p
    Jeśli kogoś interesuje łączne zestawienie poszczególnych typów nagród - załączam tabelę.

A teraz biegnę przejrzeć stodołę i dalej zastanawiać się nad tym, czy podejmuję wyzwanie. :D

13. czechu79

czechu79 Generał forum

A tu link na potwierdzenie mojej tezy dotyczącej Twoim zdaniem młodego gracza ktoś kto siedzi w tej rolniczej działalności od roku 2015 na pewno zdaje sobie sprawę z przynależności gatunkowej zwierząt

https://board-pl.farmerama.com/index.php?posts/706306/

[ciach]

Offtop usunęłam,

SMOD_Atena

ankagdw, 6elka4 oraz zzizzie lubią to.
  14. zzizzie

No dobra, poświęciłam 10 minut na zrobienie tabelki (nie w excelu, bo z całej duszy nie cierpię excela).
    Jeśli jakieś zwierzę pominęłam, alarmujcie - dopiszę.

Aha, info dla młodych wiekiem nie-zoologów: reszta zwierzaków to albo ssaki, albo ryby, albo ptaki.
    Mam nadzieję, że tu już zaszeregowanie będzie bardziej oczywiste.

Płazy:

Traszka

Salamandra

Żaba (hodowlana)

Aksolotl

Gady:

Żółw

Kameleon (hodowlany)

Krokodyl

Anakonda

Stawonogi:

Ślimak

Motyl

Świetlik

Pająk

Pszczoła (hodowlana)

Homar

Krab

15. xBabciaEwa

xBabciaEwa Chodząca legenda forum

Doberek w nowym roku .
    Po głębokiej analizie stwierdziłam , że mogłabym robić ten ewent , ale nie muszę .:p
    Więc poleżę sobie i poczekam na coś ciekawszego .:p
    Powodzenia robiącym życzę , niech moc w oazach będzie i da same wysokie zwierzaki . xD

16. marciaaa84

marciaaa84 Książę forum

Hej! Nagrody nie zachecaja wiec nie robie- pomine fakt, ze musialabym dokupic paszy.
    Widac jednak na targu, ze sa chetni na te zabawe. Sprzedalam 500 pszczol za okolo 11k za sztuke w ekspresowym tempie.
    Powodzenia i przeskokow w oazach zycze. :)

17. Flipkowo

Flipkowo Naśladowca mistrzów

Najedź w stodole na dane zwierze i Ci podpowie do której grupy jaki zwierz jest przyporządkowany

zzizzie, waderówek oraz 6elka4 lubią to.
  18. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Zzizi, ślimak to nie stawonóg. :cry::cry::cry:
    To mięczak jest.

19. waderówek

waderówek Chodząca legenda forum

xDxDxDxDxD
    ale my na farmie mięczaków nie uznajemy;)xD

20. picantinio2012

picantinio2012 Półbóstwo forum

mielę super paszę na okrągło, dokupuję zwykłą paszę bo co i raz zostaję na zero, klonuję tylko jak jest BB, pomimo to dokupuję 2 średnie pakiety w czasie eventów hodowlanych, jestem na farmie rano wieczór we dnie i w nocy... i nic mi samo nie przybywa, może jest jakaś sztuczka, której nie znam, żeby się sama super pasza rozmnażała ?

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.