Opinie Cud na lodzie misje

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 7 stycznia 2026.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. TakaJa

TakaJa Okazjonalny autor

Jak ukończyliście pierwszy etap? Ja, mimo, że wysiewalam Lodowy kwiat od początku eventu i pilnowalam zbiorów, to w tej chwili brakuje mi tysiąc i nie ukończę. Skorzystalam z bonusu 100% do stodoly, ale nie użylam ani nawozu zośki ani super nawozu, po prostu mi szkoda. Po ostatnim evencie mam pustki. Mam jeden item z tego eventu, a są do zdobycia dwa, nie ukończylam dwóch zadań, czy nadal będę miala dostep do pnącza jak ukończę kolejne dwie misje?

Aisha1969, bogusiania oraz hiacynta lubią to.
  2. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Dostęp do pnącza jest nagrodą w ostatniej misji, w poradniku jest tabelka, trzeba najpierw ten rząd wygrać i dopiero postawić itemy. Jak masz jeden item i zdobędziesz pnącze i ten drugi item normalnie włączysz pnącze. Ten drugi item był dodatkowy. Bez wspomagaczy jak zośka czy SN z włączoną bialą niewinnością i krestsolem trudno ukończyć jakikolwiek event czy misje. Ja wysiałam kwiatka na dużych polach, podlałam dwa razy wszystkim co miałam, do tego miałam bonus z kola 100% do zbiorów i Chutney. Potem przeszlam na male pola i na wodzie i zośce i zwyklym nawozie. Wszystko wysialam w mniej niż 24h

3. TakaJa

TakaJa Okazjonalny autor

Dziękuję :)
    Czytałam poradnik, ale nie byłam pewna czy misje muszą być wykonane na 100% żeby móc skorzystać z pnącza. Wróciłam do gry po latach i dużo muszę nadrobić i sobie przypomnieć. Ja pierwsze 10 sztuk też podlałam wszystkim, ale SN miałabym na dwa, trzy pełne podlania, więcej nie mam, a Zośkę zużułam na drzewka w poprzednim evencie.
    Przy drugiej misji rozplanuję to inaczej, bo jednak nie jest tak łatwo jak myślałam. Dziękuję za pomoc :)

4. freska_kreska

freska_kreska Fanatyk forum

Poświęć czas na sianie rośliny. Przed końcem drugiej misji zobaczysz ile będziesz jej miała i przeliczysz na ile faktycznie zadań Ci starczy. Jeden item jest do zdobycia za wypadajki, których nie trzeba dużo. Tylko trzeba posiać coś długorosnącego, żeby wypadły :) Wtedy rośliny potrzebujesz głównie na srebrne misje od 1 do 4 :)

5. SiljeArgrimsdotter

SiljeArgrimsdotter Wyjątkowy talent

Tak, masz rację, mój błąd :)

6. klopsikowa1

klopsikowa1 Okazjonalny autor

Mam nadzieję, że ten lodowy kwiat można będzie też wysiewać podczas trzeciego mini eventu, bo się zgapiłam i zostało mi tylko kilka sztuk w stodole :/

7. pbkl

pbkl Półbóstwo forum

bedzie mozna

U mnie itemy zdobyte, posieje na noc na super polach, moze tez na 3 misje od razu. Pomysle jutro czy jeszcze cos poza sadzonkami wezme za rosliny.

Powodzenia walczacym :)

8. hiacynta

hiacynta Chodząca legenda forum

Drugi etap zakończony, życzę powodzenia walczącym:)

9. grania.

grania. Baron forum

Miałam nie robić, ale tak jakoś... ach te uzależnienie od ewentów :) A jak robię to po całości, więc spięłam 4 litery i na jednych dopalaczach machnęłam wczoraj pierwszą i drugą część. Na trzecią też już zapasik jest, więc zostanie tylko roślinka. I już chyba nie będę zarzekała się, ze nie robię ewentówxD, bo zawsze pękam xD i potem gonię ze wszystkimi możliwymi dopalaczami, żeby zdążyć. A tak poza tym to zauważyłam, że jak nie robię wszystkich ewentów to gwałtownie zmalała u mnie ilość różnych itemów wspomagających typu cylinder, dyniowy czy kosiarz, które to w zasadzie jedynie ze skrzynek piccolo są dostępne. Faktem jest, że z owych skrzynek wpadają najczęściej niedźwiedzie poganiane kijkami, ale czasem trafiają się upragnione rodzyneczki, więc ewenty trza robić i już.xD

10. nikolabln

nikolabln Chodząca legenda forum

Skończone w całości powodzenia wszystkim życzę.

11. zletrafileskotku

zletrafileskotku Nadzorca forum

Ja osobiście nie robię muszę nadrobić zapasy do stodoły - bo mam pustki przez ostatni event, =)

12. Montwa

Montwa Weteran forum

Witam. :)

Ja eventu nie robię.
    I chciałbym z tego miejsca podziękować BP. :)
    Że po tak intensywnym maratonie związanym z bardzo długim świątecznym eventem, G&T i Dniami sąsiada zachowali się tak fair i dali trochę człowiekowi odpocząć.
    :):):)

A korzystając z okazji, że tu piszę to chciałbym wszystkich zaprosić na swój nowy ranking. :)

https://board-pl.farmerama.com/threads/montwa.97533/page-41#post-2762057

.

13. zletrafileskotku

Ale czego nie rozumiesz? Bp nie zależy na GRACZU - tylko na pozyskaniu jak największych możliwości do zarobku, Nie interesuje ich to, że są święta i ludzie spędzają czas poza kompem, widzą tylko HAJS i nie raz, pokazali gdzie Nas mają, więc dziwię się, że kogokolwiek jeszcze to dziwi..., ja nie wszystko robię i muszę mieć na Już, jeśli nie teraz, to kiedy indziej w inny sposób, wchodzę tu kiedy chce i mam czas, nie dlatego że muszę.

14. Montwa

Montwa Weteran forum

??? o_O

Czego ja nie rozumiem?

Ja rozumiem wszystko.
    Za to widzę, że Ty niewiele. ;)

Widzę też, że kłania się czytanie ze zrozumieniem. Wychodzi na to, że dla niektórych to wciąż wyższa szkoła jazdy. ;)

Powiem Ci, że tak bezsensownej i nietrafionej odpowiedzi na cytowany post to już dawno nie widziałem, a może nawet nigdy.

W którym fragmencie mojej wypowiedzi dostrzegłaś, że ja czegoś nie rozumiem?
    W którym fragmencie zauważyłaś, że mam problem do stosowanej przez BP polityki?
    I jak może dziwić Cię, że innych dziwi, kiedy moim zdaniem nikogo to nie dziwi, a niektóre osoby po prostu wyrażą czasem swoje niezadowolenie.
    A jakie to w ogóle ma odniesienie do mojego postu?
    Chcesz wchodzić w jakąś polemikę, to proszę Cię, rób to sensownie i na temat.

Zresztą, nawet gdyby iść Twoim tropem, czyli zakładając, że BP prowadzi taką agresywną politykę zarobkową, to z mojego postu powinnaś wyciągnąć zupełnie odwrotne wnioski niż wyciągnęłaś.

.

15. zletrafileskotku

W którym momencie?-w KAŻDYM.

Aisha1969 i hiacynta lubią to.
  16. tema52

tema52 Okazjonalny autor

dlaczego teraz nie można pisać po polsku o pomoc w grze w poprzednim evencie zniknęły mi 2 zagrody kardynałów które kupiłam za ciężko zarobione monety. nie znam angielskiego bo jestem już wiekowa.

bogusiania, Aisha1969 oraz hiacynta lubią to.
  17. MOD_Ruda

MOD_Ruda Fanatyk forum

Proponuję zapoznać się z OO odnośnie PT.

Ostatnie edytowanie: 12 stycznia 2026
    Aisha1969, Sookie oraz hiacynta lubią to.
  18. hiacynta

hiacynta Chodząca legenda forum

Event skończony, skrzynki zebrane a pnącze też już dynda. Powodzenia grającym, lecę uzupełniać zapasy;)

19. dariodiablo

dariodiablo Książę forum

Witaj! Ja osobiście lubię politykę BP i zawsze chętnie kupuję rzeczy , które mnie osobiście interesują i są "cenne" z mojego punktu widzenia, czasem do tego stopnia ,że nie mogę się doczekać następnych ofert... Nie będę tu przytaczał innych gier robiąc im reklamę ale uwierzcie mi ,że są gry o wiele bardziej wymagające finansowo. Pozdrawiam

20. MaraAcoma

MaraAcoma Fanatyk forum

Gratulki :) Ja dopiero zaczęłam rozsiew na pełnym polu . Możesz napisać co jest w skrzyni neonowej III ?

hiacynta, bogusiania oraz Aisha1969 lubią to.