Opinie Cud na lodzie misje

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 7 stycznia 2026.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. spageti02

spageti02 Forumowy żółtodziób

No właśnie nigdy nie wiem, czy co drugi dzień będę miała czas na rozsiew, przy normalnej misji tygodniowej raz się rozsiewa i już, a tu 3 razy. Punkty sezonowe i żetony kuszą, ale chyba pas.. Pomyślę jeszcze

2. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Ja jestem na nie ,zyski z eventu nie zrekompensują strat PD .Pnącze beznadziejne ,w żetony które zdobęde szybciej przyjdą z towaru który mam w stodole.

3. -georginia-

-georginia- Chodząca legenda forum

zacznę i zobaczę jak daleko zajdę. Powodzenia wszystkim tym, którzy będą robić event, a tym, którzy będą odpoczywać miłego hamakowania

4. gradient48

gradient48 Młodszy ekspert

Tych miłorzębów i wampee potrzeba ledwie po 250. U mnie na targu są, a ceny niższe niż za zwykłe jabłka. Jak nie pójdą ostro do góry, to nawet sprzedawać się nie opłaci (w stodole mam coś koło 2000 każdego).

hapsak89, bogusiania oraz hiacynta lubią to.
  5. hiacynta

hiacynta Chodząca legenda forum

Na pewno zacznę, a później się zobaczy czy dotrwam do końca, czy odpuszczę. Po ostatnim mam dosyć eventów trochę ich za dużo.

6. bogusiania

bogusiania Hrabia forum

Znajdę czas, żeby jednak event robić. Drzewek wampee aż 34 na stanie, czyli owoce już są. Jeszcze dorobić lori, ale to na 1 raz, bo zagród 19. Pnącze - może być. A stracone PD kiedyś się, mam nadzieję, odrobi :) Powodzenia dla grających i miłego leżakowania dla odpoczywających po trudach eventowego maratonu świąteczno-noworocznego :)

7. freska_kreska

freska_kreska Fanatyk forum

Mam w planie zrobić ten event. W stodole o dziwo wszystko mam :p
    tylko po pracy podliczę roślinki i mam nadzieję, że uda się zrobić całość (bardziej podobają mi się nagrody w spółdzielni niż pnącze) :)

8. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Miłorząb cały czas jest u mnie i to po niskiej cenie, troszkę sprzedałam ale nie za dużo bo się nie opłaca na dłuższą metę.
    Lori schodzi jak cieple bulki, kilkanaście mln SG już wyciągnęłam (akurat robiłam do misji, trudno zrobi się ją kiedy indziej).
    Wampee na spokojnie kupiłam na targu bo się okazało, że nie mam drzewka.
    Czerwone Pandy można spokojnie zrobić zanim będą potrzebne.
    Sowy czy chomiki myślę, że nie będzie z nimi problemu, na targu też u mnie są więc wystarczy sobie kupić tylko tyle żeby na srebro starczyło.

hiacynta, bogusiania oraz AngelGina lubią to.
  9. SiljeArgrimsdotter

SiljeArgrimsdotter Wyjątkowy talent

Mam mega mieszane uczucia co do tego eventu, niby łatwy a jednak... Nawet nie wiem czy zaczynać, bo oprócz owoców z drzew kiepsko u mnie w stodole. Ani mi się dana ilość zwierza nie wykluje, ani mi nie wyrośnie tak szybko. Targ opustoszał a nawet jeśli coś jest, to drogie... :(

hiacynta, bogusiania oraz {Monia} lubią to.
  10. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Jak wyciągniesz teraz sowiarnie i chomiki czy lori i wrzucisz SP to powinnaś dać radę wyhodować chociaż na srebro żeby przejść do następnego zadania.

11. SiljeArgrimsdotter

Niby mam poustawiane, nakarmione, ale nie wiem co z tego wyjdzie. Gorzej, że roślin nie mam.

hiacynta i bogusiania lubią to.
  12. kgcygan

kgcygan Hrabia forum

U mnie na targu jest miłorząb po 5 tyś i cena idzie w górę, inne też ale ceny podskoczyły powyżej 100 tyś
    Event do zrobienia. Zobaczymy jak z czasem

hiacynta, bogusiania oraz hlnrys lubią to.
  13. SiljeArgrimsdotter

Jak jest ktoś, kto ma targ 8 i chce kupić miłorząb do eventu, to zapraszam na sowę ;) coś się pomyśli xD

14. 22vader

22vader Forum Pro

radzę zauważyć, że bardzo opłaca się każdemu zrobić trzeci etap eventu. W 2 dni bez większego problemu można zgarnąć pnącze (itemy są podwójne także na pewno łatwo idzie je ogarnąć podczas G&T), piccolo, skrzynia dżunglowych dobroci lV oraz skrzynię neonowych zagród lll. Za tak mały wkład nagrody świetne według mnie

15. ShaGGy778

ShaGGy778 Hrabia forum

Event świąteczny mi się nie podobał, okropne jest to pilnowanie zbiorów czasowych pól, przez ostatni tydzień odechciewało mi się logować na farmę:wuerg: xD I obiecałem sobie, że podczas kolejnego eventu odpoczywam. Ale widzę, że ten jest bardzo prosty i można pójść po naprawdę najmniejszej linii oporu. W części pierwszej item jest do zdobycia za wykonanie w całości segmentów 4 i 6, myślę, że lepiej zrobić ten ostatni, bo wypadajki powinny się uzbierać bez zaprzątania sobie głowy szałwią. Zatem 1-5 trzeba zrobić tylko część srebrną, a 6 całość, czyli potrzeba:
    - 1.920x lodowy kwiat
    - 300x rzepak
    - 420x żonkil
    - 560x lawenda
    - 680x szałwia
    - 220x łyżwy (wypadajka)

Poza eventówką wszystkie roślinki można kupić w czerwonym koszyku po 300 szt. dziennie, czyli wystarczy kupić dziś i jutro i sprawa załatwiona. ;) Te brakujące 80 szt. szałwii raczej nie powinno być problemu wysiać gdzieś z boku na skrawku pola. :p

Analogicznie sytuacja wygląda w części drugiej, tam też można zgarnąć item za wypadajki zaoszczędzając miłorząb. Natomiast część trzecią, podobnie jak przedmówca, uważam, że warto zrobić całą, nagrody godne zachodu hodowania zwierzaków, jeśli ktoś nie ma na stanie. ;)

16. abask

abask Fanatyk forum

Hej.
    fajnie, że event sie zaczął ale nijak nie mogę zebrać pnącz :(

17. dantic3

dantic3 Chodząca legenda forum

u mnie owieczki sie wożą nie loguje sie gra

bogusiak80, hiacynta oraz Alicjanastka lubią to.
  18. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

jak ktoś chce z targu 3 kupić coś, jakiś milorząb to dajcie znać :)

hiacynta lubi to.
  19. .dorotka01.

.dorotka01. Cesarz forum

u mnie 346 łyżew z pola hortensji i z drugiego pola pomarańczowego fiołka więc wypadajek wystarczy teraz tylko roślina została do wysiania

20. bogusiania

bogusiania Hrabia forum

[​IMG] Z trzciny wypadł komplet łyżew. Nie powinno być problemu z ukończeniem eventu. Powodzenia dla grających :)