Cos sie pojawilo

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika WERONII, 29 września 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Sprawa komunikatu w języku niemieckim została zgłoszona wraz z prośbą o przetłumaczenie.
    generalnie jest to ten sam komunikat, który spotykacie na wszystkich odwiedzanych stronach - czyli o ciasteczkach i personalizowaniu np reklam. To bardzo skrótowo.

Ponieważ nie jest to wątek dyskusyjny, to proszę o cierpliwość. Czekam z Wami na informacje i tłumaczenie.
    Pojawia się przy logowaniu.

Tak się składa, że za naszą pracę na forum nie dostajemy pieniędzy.

margaretazet lubi to.
  2. .Farmeria.

.Farmeria. Półbóstwo forum

Naduś prawym guziorem myszy i zaznacz przetłumacz na polski.

Mnie osobiście nie interesuje w jakim jest języku, może być i po chińsku, ale co zrobić żeby to znikło, bo zaslania mi część rózowych sejfów.

U mnie jest to tyko na chromie, na explorerze nie ma, tylko że ja używam chroma i mnie to gucio denerwuje.

gosiagosia60, olgs3 oraz agi31 lubią to.
  3. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Na foksie mam DE, na chrome PL, na kameleonie nie mam i gucio. :)
    Wiecie, że to będzie wyskakiwać po każdym czyszczeniu ciasteczek?

zielona1, gosiagosia60 oraz olgs3 lubią to.
  4. .Farmeria.

Że będzie wyskakiwać po kazdym czyszczeniu ciastek to najmniejszy problem, bo co nie nadusisz, czy się zgodzisz czy nie, to gucio nie znika.

zielona1 i gosiagosia60 lubią to.
  5. MOD_Zła

U mnie zmniejszyło się do takiego małego prostokącika w prawym dolnym rogu:
    upload_2020-9-29_17-46-24.png
    Jak to wygląda u Ciebie?

6. .Farmeria.

Obraz farmy mam idealnie wypoziomowany w stosunku do górnego i donego paska, u mnie pewnie jest takiej samej wielkości tyle że połowa jest na polu.

Pisałaś że zapytania o ciastka pojawiają się przy przeglądaniu róznych stron, tak tylko wszędzie po zaakceptowaniu lub nie informacja znika, a tu nie, i w tym jest problem.

gosiagosia60 lubi to.
  7. MOD_Zła

Niestety ja jako ja nic więcej nie jestem w stanie zrobić ani pomóc.
    Pozostaje czekać, aż ktoś z góry zareaguje i coś z tym zrobi. :oops:

gosiagosia60 lubi to.
  8. olgs3

olgs3 Chodząca legenda forum

Nie znika i na dodatek ignoruje ustawienia.

9. .Farmeria.

W takim razie czekam na informację

gosiagosia60 lubi to.
  10. ~czarodziejka

~czarodziejka Wszystkowiedząca wyrocznia

Ja sie nie zgodziłam na geolokalizację a mimo to jak weszłam tam drugi raz to jest tak jakbym się zgodziła i nic z tym nie mogę zrobić.

Ostatnie edytowanie: 29 września 2020
  11. MOD_Zła

Na chwilę obecną mamy takie informacje, jakie są zawarte w tym Ogłoszeniu.

Czy w związku z tym autorka wątku ma jakieś pytanie?

12. .Farmeria.

W w/w ogłoszeniu jest tylko i wyłącznie mowa o dodaniu niebieskiego gucia do strony logowania, nie mam pojęcia jak już mam tłumaczyć, że informacja jest widoczna cały czas podczas gry i zasłania część pola użytecznego, a nie tylko na stronie logowania, czy ktoś coś z tym zrobi ?

13. MOD_Zła

Tak, jak napisałam wyżej - dostaliśmy takie, a nie inne informacje.
    Możemy jedynie zgłosić prośbę o inną lokalizację tego niebieskiego prostokącika, ale nie wiemy, jak firma się do tego pomysłu ustosunkuje.

WERONII - czy masz jakieś pytanie po otrzymaniu odpowiedzi i zapoznaniu się z ogłoszeniem?

14. .Farmeria.

Domniemywam z otrzymanych i przedstawionych informacji z centrali roliczej, że zostało dodane do strony logowania niebieskie gucio, bo tak dokładnie piszą, a nie mają pojęcia że to istnieje też podczas gry i przeszkadza , proszę o poinformowanie o tym główną centralę rolniczą, z prośbą o usunięcie z samej gry, ewentualnie zmianę lokalizacji, żeby nie było widoczne na polach akcji.

15. hlnrys

Bo jest problem ze skalowaniem.
    Ty masz powiększoną stronę i wtedy gucio zasłania część pola.
    W BP pewnie na to nie wpadli, ze gracze powiększają sobie stronę.
    Pewnie to można zmienić w kodzie w ustawieniach skalowania gucia, ale to trzeba BP zgłosić.
    Chyba że sami zatrybią.

.Farmeria. lubi to.
  16. MOD_Zła

hlnrys - dziękuję za pomoc.
    Myślę, że najwyższa pora tego typu rozmowy przenieść do działu dyskusyjnego.
    Można też w odpowiednim miejscu sprawę "gucia" jako pomysł poddać głosowaniu w odpowiednim miejscu. Wówczas dowiemy się, jak duża jest skala tego problemu.
    Ja ze swojej strony zasygnalizowałam gdzie trzeba i nic więcej tutaj nie zdziałamy.

Ponieważ tutaj padło konkretne pytanie od autorki wątku, czyli WERONII, to do niej kieruję pytanie, czy chce jeszcze jakieś informacje uzyskać?

17. .Farmeria.

Dlatego to dokładnie opisałem wcześniej, mając nadzieję że wszystko jasne, chyba większość farmerów ma powiększone strony żeby farma ogarniała cały monitor a nie połowę, u mnie jest to 150 % i wtedy mam w poziomie co do milimetra farmę między górnym a dolnym paskiem, z pionem gorzej bo za dużą mam panoramę :)

hlnrys lubi to.
  18. hlnrys

Jaki pomysł?
    Pamiętasz jak było z wyświetlaniem tekstu bodajże na runach?
    Też zależało to od użytego powiększenia.
    Niech po prostu zmienią ustawienie skalowania tego "gucia", tak żeby się nie powiększał ze stroną i nie był na wierzchu.

.Farmeria. lubi to.
  19. WERONII

WERONII Koneser forum

Dzieki mozna zamykac

20. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

W takim razie wątek zamykam. Miłego wieczoru.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.