co za oszukaństwo

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika CaprisCornis, 7 września 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. CaprisCornis

CaprisCornis Zaawansowany

zegar eventowy pokazuje, że została jeszcze jedna minuta, zbieram z pola, a tu nie wypada ani jeden egipski skarb. Dlaczego wypadajki są blokowane przed zakończeniem eventu?

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Nie ma żadnego oszukaństwa, wypadanie przedmiotów jest losowe i nic nie jest blokowane. Być może nie odświeżyłaś/eś strony i na zegarze czas się nie zmienił a minuta już minęła i dlatego nic z pól nie wypadło. W tego typu zadaniach najlepiej jest nie czekać ze zbiorami na ostatnią chwilę bo tak właśnie może się to skończyć.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. CaprisCornis

Nie trzeba odświeżać zegara--sam się odświeża. Obserwowałam jednocześnie dojrzewanie pól (o minutę wcześniejsze, niż koniec eventu) i zegar. Obydwa odświeżały się na bieżąco, tylko że na minutę przed końcem eventu już nic z pól nie wypadło (a powinno wypaść kilkanaście eventowych przedmiotów, losowość nie ma nic do tego, jest ustawiony algorytm za ile punktów dostaje się ile rzeczy). To, że najlepiej nie czekać, to truizm. Chyba nie wyobrażasz sobie, że specjalnie czekałam.

Pytanie mam: kiedy kończy się event: minutę przed czasem, więcej? I drugie: czy wszystkie funkcje eventu kończą się jednocześnie, czy niektóre wcześniej? Które i kiedy.

Dokupiłam wypadajek za floreny, więc teraz jestem wściekła: nie mam ani florenów, ani rzędu chmur.

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Nie, nie wyobrażam sobie że specjalnie czekałaś, miałam na myśli raczej planowanie zbiorów. A co do losowości, to jest właśnie tak że raz z np...goździków wypadnie Ci 50 przedmiotów, a innym razem z tych samych goździków wypadnie ich o połowę mniej. To się nazywa losowość a jak jest ustawiona to szczerze mówiąc nie wiem, nie jestem programistką niestety. Tym zajmują się programiści w Bigpoint.
    Event kończy się i znika z gry punktualnie o godzinie jaka jest podana w Oficjalnym Ogłoszeniu i nic nie jest wyłączane szybciej. Przykro mi bardzo, że pomimo zakupu wypadajek nie zdobyłaś pnącza, ale w tej kwestii nie jestem w stanie pomóc.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie ?

5. CaprisCornis

W dalszym ciągu omijasz kwestię, że gdy jeszcze trwał event (na zegarze była minuta do końca), z pól już nie wypadały skarby egipskie (a każde z pól miało wartość ponad 100 pkt) . Bardzo proszę o wyjaśnienie tego.

Być może właśnie dlatego, że nie jesteś programistą, nie wiesz tego, jak są ustawiane wypadajki. Najpierw się dowiedz, potem udzielaj wyjaśnień.

6. jakleci.damian182

jakleci.damian182 Mieszkaniec forum

Jeżeli jest minuta na zegarze to właśnie się ta minuta kończy, może być sekunda do końc a minuta na zegarze będzie bo zegar nie odlicza sekund

7. jakleci_damian182 dziękuję za pomoc :)

CapriCornis faktycznie nie jesteśmy programistami jeżeli chcesz aby Twoje konto zostało szczegółowo sprawdzone pod kontem czasu i wypadajek to napisz do Pomocy Technicznej.

Czy masz jeszcze jakieś pytania ????

8. jakleci.damian182

jakleci.damian182 Mieszkaniec forum

Lub d
    Lub do zbioru aktualizacji i pomysłów

Twoje posty połączyłam, na przyszłość jak chcesz coś dopisać to w swoim poście użyj opcji edytuj.

MOD_Kleopatra

Ostatnio edytowane przez moderatora: 8 września 2015
  9. jakleci.damian182 autorowi wątku raczej chodzi o wyjaśnienie dlaczego w ostatniej minucie nie otrzymał wypadajek a to tak jak napisałam może sprawdzić tylko Pomoc Techniczna.
    W dziale Aktualizacji i Pomysłów zgłaszamy nasze pomysły na nowości lub zmiany w grze :)

Czy autor ma jeszcze jakieś pytania ???:)

10. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

Autor nie zadał kolejnego pytania, w związku z czym temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.