co się stało

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika elcia1951, 17 marca 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

A sprawdzałaś wtyczkę AFP, masz aktualną i nieuszkodzoną wersję? Próbowałaś może odinstalować i ponownie zainstalować? Korzystasz z adresu, który wyżej podał hlnrys (dziękuję) ?

fg-1 lubi to.
  2. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Spróbujemy inaczej.
    Stronę pewnie otwierasz przez zakładkę.
    Najedź na nią i zamiast otwierać kliknij PPM.
    Z menu wybierz "właściwości, lub "edytuj" w zależności od przeglądarki.
    Powinno być coś takiego:

Jeżeli w adresie występuje zbitka WP jak niżej:

http://farmerama.wp.pl/?ticaid=118cfe&_ticrsn=3

To ten adres usuń i wpisz ten:

https://farmerama.bigpoint.com/

Zatwierdź zamiany.
    Trochę to na okrętkę, ale powinno zadziałać.

Prościej chyba usunąć zakładkę wywalającą do WP i dodać nową z adresu BP.

Co do wylogowywania, polecam Operę.
    Kiedyś też FF mnie wywalał, teraz mam spokój.
    Opery używam tylko i wyłącznie do gier on-line.

***kacper*** i fg-1 lubią to.
  3. fg-1

fg-1 Komisarz forum

Szczerze ,nic nie instalowałam i odinstalowywałam bo ostatnio komp był u informatyka.Nie chce nic grzebać , bo jestem amatorką. A mam adres taki jak podał hlnrys i wrzucone linki na pulpit z różnych przeglądarek. Do tej pory sprawnie działało.
    A czy ta niechciana strona to jest niebezpieczna??bo wyświetla mi przekreślone http i pisze niebezpieczne. Bo jeśli jest ok. to jakoś to zniosę ,bo jak pisałam wyżej nie zawsze mi tę stronę wyświetla.
    Serdecznie dziękuję hlnrys :)wielki pokłon za poradę. Ja sama tego raczej nie zrobię :(

hlnrys lubi to.
  4. =kalina=

=kalina= Chodząca legenda forum

Bo oczywiście wszyscy zakładamy, że logujesz się i wyrzuca Cię z TWOJEGO konta, a nie próbujesz zarejestrować się, bo na WP komunikat "użytkownik już istnieje" jest malutkie ;)

Moja propozycja brzmi "poproś kogoś komputerowego, żeby wyczyścił Ci ciasteczka, ewentualnie reinstalował wtyczkę i co tam jeszcze poradnik mówi"
    Zalogowałam się przez wp i wszystko jest OK, więc nie obwiniałabym jej do końca
    Nie jest niebezpieczna, o to bądź spokojna :)

Bo tu sie sprawa chyba wyjaśnia, informatyk pewnie wyczyścił wszystkie ustawienia i wp jest domyślną :)

Spróbuj zastosować tę radę :)

fg-1 lubi to.
  5. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Jeżeli adres od BP wkleisz do paska adresu przeglądarki, to też przerzuca na WP ?

6. SMOD_Atena

Ja obecnie mam system Win 10, gram na Edge to nowa wersja IE o ile się nie mylę (bo też znawcą tematu nie jestem) i żadnych problemów po tych aktualizacjach nie miałam.

Teraz spróbowałam zalogować się na Google Chrome, wyskoczył mi komunikat: Brak wtyczki AFP, okienko do zezwolenia na uruchomienie Flasha, po zezwoleniu zalogowałam się bez problemu.

Tak to wyglądało:

Flash.jpg

fg-1 lubi to.
  7. fg-1

fg-1 Komisarz forum

Wszystkie przeglądarki mam z adresu BP,a czy to przerzuca nie mam pojęcia , nie zwróciłam uwagi w jaki sposób to się dzieje.
    Chyba najlepszym wyjściem, które potrafię zrobić to powyrzucać z pulpitu i na nowo z BP powklejać.
    Dziekuję Kalinko :)
    Dziękuję Ateno za pomoc :)
    real wzywa .:p

8. SMOD_Atena

9. =kalina=

Wyrzucenie skrótów z pulpitu nic nie da, bo to będzie wciąż ta sama przeglądarka z tymi samymi ustawieniami ;)

Cytat jest z godziny około 11 i do tej pory mnie nie wyrzuciło, co potwierdza moją teze, ze nie jest to winą strony logowania.
    Jak wrócisz z reala spróbuj kliknąć w mój link farmerama.pl od zawsze się na nią loguję (chociaż też przekierowuje na bp) i nigdy nie miałam problemu, ale tak jak pisałam wcześniej- skoro logujesz się poprawnie, a tylko Cię wyrzuca to nie ma znaczenia na jakiej przeglądarce i z której strony się logujesz, tylko błąd jest w niewyczyszczonych ciasteczkach itp
    Jeśli
    nie ogarniasz sama to może gdzieś masz kogoś pod ręką i daj znać jak poszło :)

10. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

problem moze wynikac tez z tego ze konta byly kiedys zakladane na wp

11. =kalina=

Spróbuj też zalogować się na wp, to nic nie zmienia, jest ok, tylko wyświetla się denerwująca ramka reklamująca gry.wp, przez co ucina górę, bo mam trochę powiększone :)

-norbijas- lubi to.
  12. SMOD_Atena

Z zalogowaniem przez WP również nie mam problemów. Klikam w odnośnik "Użytkownik już istnieje" :

wp.jpg

Otwiera się okienko, wpisuję dane:

wp log.jpg

wyskakuje okienko do zezwolenia dla Flasha, które wklejałam wyżej, zezwalam i loguję się bez problemu.

-norbijas- lubi to.
  13. -norbijas-

a sprobowalem tez tak zrobic,,i mnie niestety nie loguje

14. SMOD_Atena

-norbijas- może spróbuj wyczyścić pamięć przeglądarki, ciasteczka i spróbuj ponownie, innego pomysłu nie mam, bo tak jak napisałam u mnie żadne problemy z logowaniem nie występują.

W ostateczności zapraszam do PT.

Czy są jeszcze jakieś pytania?

15. -norbijas-

chcialem tylko sprawdzic jak to jest z ta wp;)

16. SMOD_Atena

Też właśnie specjalnie sprawdziłam i tak jak napisałam, nie miałam żadnych problemów.

elcia1951 czy u Ciebie po zastosowaniu się do podanych porad problemy ustąpiły czy masz jeszcze jakieś pytanie?

-norbijas- lubi to.
  17. SMOD_Atena

=kalina= Autorką wątku jest elcia1951, to też pytałam tutaj:
    i czekam. Twój post usunęłam.

18. SMOD_Atena

Dalszych pytań nie ma od wczoraj więc temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.