Ciepłe rękawice

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika argus.2000, 5 grudnia 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. argus.2000

argus.2000 Aktywny autor

Zgłaszam nieuczciwe manipulowanie przy ilości wypadających rękawic ,
    Z roślinki eventowej 4 h wynik 1/3/4 razem 8 sztuk .
    Wczoraj było około 6/6/6 czyli 18
    W ten sposób będziemy musieli kupić rękawice za floreny .
    Proszę zgłosić ,że takie praktyki są nie fair .

2. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

argus.2000, wypadajki eventowe, podobnie jak wszystkie inne, wypadają losowo, zależnie od tego co uprawiasz.
    Z dłużej rosnących upraw z reguły wypadajek jest więcej - liczy się czas podstawowy wzrostu. Duży wpływ na zwiększenie ilości wypadajek mają puchary zdeponowane na drzewie mądrości: ..::klik::.. :)
    Jeden z muzycznych żółwi (John Cytryna) zwiększa też szansę na więcej wypadajek o 5 %: ..::klik::..
    Poza tym niektórzy Gracze używają bonusów ze szklarni, gdzie uszlachetniają np.: róże i korzystając ze skróconego czasu dojrzewania, mają więcej zbiorów a tym samym wypadajek. Tutaj poradnik na temat szklarni: ..::klik::.. :)
    Warto też podczytywać wątek danego eventu (znajdziesz go w tym dziale: ..::klik::.), gdzie Gracze mówią o swoich strategiach.
    Osobiście jeżeli mogę coś doradzić, ja roślinkę eventową rozsiewam w ciągu dnia (małe pola + chutney marchewkowo jabłkowy - poradnik dotyczący bonusów: ..::klik::..) a na noc sieję coś długo rosnącego (w moim przypadku goździki). :)
    Czy masz jeszcze jakieś pytania? :)

3. janafarm

janafarm Wyjątkowy talent

myślę ,ze argus ma rację ,
    wiele razy ,wielu graczy o tym pisze.
    Losowość jest sterowana przez BP.
    Argus pisze o jednej roślinie -eventowej że raz sypie 8 a innym 18 ,to jest błąd w grze .
    Pisanie i wpieranie nam ,że puchary mają wpływ to lipa ,nie mają wpływu .
    osoby bez pucharów zbierają podobne ,a niekiedy większe ilości niż mający komplet pucharów na drzewie .
    Zgadzam się ,że powinno się to zgłosić jako rzecz do naprawienia i trzymania się uczciwych zasad .

argus.2000 lubi to.
  4. cyfrzak

cyfrzak Wielki mistrz forum

ja dodam, że zauważyłem jak się zbiera roślinki w nocy to jest mniej wypadajek :D no i niestety wypadajki z roślinek eventowych dużo gorzej lecą

5. argus.2000

argus.2000 Aktywny autor

tak mam ,
    nie pytałam co ma wpływ -robię tak na dzień event na noc 14 h -i jak coś poprawić ,ale zgłosiłam problem ,że jest coś nie tak .
    Czy problem zostanie przekazany i czy możemy liczyć na uczciwe traktowanie graczy według jasno określonych reguł gry.
    Nawet pnącze nie zwiększa ilości o tyle co powinno .

6. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

Przecież wypadajki to losowość....wiadomo że z krócej rosnących wypada ich mniej.....
    Zależy ile masz pól że ci tyle wypada. mi teraz z żurawiny z małych pól na farmie wyskoczyło bodajze 6 czy 9-i uwazam to za normalne

-katie1234- lubi to.
  7. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

argus.2000, chciałam jeszcze wyjaśnić, aby ktoś nie zrozumiał opacznie że roślinkę eventową sieję w ciągu dnia z chutneyem marchewkowo jabłkowym aby uzbierać jej odpowiednią ilosć - CMJ nie ma wpływu na wypadajki. :)

Jak już pisałam przedmioty z pól wypadają w sposób losowy, ich ilość można zwiększyć za pomocą pucharów, muzycznego żółwia - John Cytryna, oraz (o czym wcześniej zapomniałam) rzędu cudownego pnącza a dokładniej Zimowego Rządu Cudownego Pnącza - który daje co 48 godz otrzymamy: 5% więcej szans na wypadanie przedmiotów ze zbiorów na farmie przez 30 min, poradnik (ostatni post) ..::klik::.. :)
    Pamiętajcie że bonusy są procentowe, czyli nie jest dodawana konkretna ilość wypadajek ale szanse na ich zdobycie ich jest większa niż bez bonusów.
    Czy są jeszcze jakieś pytania? :)

chrumcia91
    , dziękuję za pomoc. :)

8. argus.2000

argus.2000 Aktywny autor

jeżeli ta sama roślinka raz daje 8 a innym razem 18 to chyba nie jest losowość .
    na stracie wypadło z 10:10 około 30 z pola ,to 3:12 h powinna dać około 8-10 a nie 2-3

wiem ,że CMJ nie wpływa na ilości wypadajek .
    odnoszę wrażenie ,ze pisanie nie ma sensu .
    Myślałam ,ze piszę o czymś oczywistym ,a gracze mi wyjaśniają ,że jak krótsza to mniej -myślicie że tego nie rozumiem ?

Posty połączyłam, w przyszłości by uniknąć pisania post pod postem używaj proszę opcji edytuj chcąc dopisać coś do zamieszczonego już posta.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Wadera*

Ostatnio edytowane przez moderatora: 5 grudnia 2015
  9. -katie1234-

-katie1234- Komandor forum

Ale może dostałeś w miejsce rękawiczek więcej sprayu lub soli... Losowe rzeczy wypadają, nigdzie nie jest napisane, że musi być więcej rekawiczek niż reszty, a w ogóle to jest gra dla rozrywki więc po co się stresować??
    Staramy się pomóc...

chrumcia91 lubi to.
  10. janafarm

janafarm Wyjątkowy talent

jeżeli 3:30daje z pola 6-9 to jest ok i masz racje ,
    ale jeżeli 4:00 daje z pola 2-3 to raczej nie jest normalne .

argus.2000 lubi to.
  11. argus.2000

argus.2000 Aktywny autor

dziękuję za pomoc ,rozumiem ,ze gra ,że zabawa ,ale florki za darmo nie dają ,trzeba zapłacić realną kasą .A ja raczej nie chcę płacic za rękawiczki florenami .

-katie1234- lubi to.
  12. -katie1234-

-katie1234- Komandor forum

I Ja do tego też tak podchodzę, jak nie zdążę z wypadajkami to koszyka nie kupię, bo inwestować pieniędzy nie będę :) A na razie się nie spinam liczę, że wypadną. Najlepiej uszlachetnić goździki i siać je na noc (wyczytałam to na forum u innych graczy i jest to super pomysł), bo wtedy mam z 3 pól około 100 wypadajek :)

pysia lubi to.
  13. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

argus.2000, skoro dalszych pytań nie masz to temat pozwolę sobie zamknąć. :)
    Życzę powodzenia w evencie. :)

Graczom dziękuję za pomoc. :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.