ciasteczko ananasowe a len

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika jahelka, 5 stycznia 2016.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. jahelka

jahelka Forumowy żółtodziób

Ostatnio grywam mniej intensywnie i być może jestem nie na bieżąco ze wszystkimi zmianami, jakie zachodzą w grze. Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić "niezwykłe" działanie ciasteczka ananasowego?

Zwykłe to: więcej owoców z drzew (z 4 na 5) oraz więcej roślin z pola ( z 5 do 7 na dużym polu i z 15 do 19 na superpolu).
    "Niezwykłe" dotyczy braku przyrostu roślin w przypadku lnu (zwykłe pole -5, superpole- 15).

Na Bahamie mam rozstawione dwa wyżej wspomniane rodzaje pól: zwykłe duże i superpola, na których wysiałam len i imbir. I takie zjawisko zaobserwowałam. Chwilę wcześniej zebrałam len z superpól z ciasteczkiem i zbierałam 15 szt. z pola. Myślałam, ze to tylko się tak "wyświetla" a do stodoły wpadnie odpowiednia ilość. Niestety, przelogowanie też nie zwiększyło stanu w stodole.

Czy ciasteczko ananasowe nie działa już na rośliny eventowe?

2. BA_Czerwona

BA_Czerwona Board Administrator Team Farmerama PL

Nie działa na rosliny eventowe, gdyż w opisie jest: "Więcej upraw z tropikalnych roślin i drzew". Zatem działa jedynie na tropikalne, nie eventowe rośliny.

3. jahelka

jahelka Forumowy żółtodziób

Dziękuje bardzo za odpowiedź, jest ona logiczna i wyczerpująca.

Lecz głowę dałabym za to, że tak wcześniej nie było. Najwidoczniej myliłam się lub też wcześniej siejąc rośliny eventowe wszędzie i używając CMJ nie miałam okazji zauważyć tego.

A tak na marginesie -bardzo podoba mi się len i mógłby zostać w grze. Siałabym go dla przyjemności tak jak teraz.

Dziękuję za rozjaśnienie problemu i proszę zamknąć temat.
    Pozdrawiam

4. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Ciasteczko ananasowe nigdy nie działało na posiane na wyspie rośliny specjalne.
    Jeśli chcesz aby len pozostał w grze to możesz zaproponować jego wprowadzenie do gry na stałe , opracowując pomysł zgodnie z zasadami działu i wzorami pomysłów tutaj : >>>klik<<<.

A skoro tutaj już wszystko jest jasne to temat zamykam i również pozdrawiam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.